Desertai, saldumynai

Naminė saulėgražų chalva

300g išlukštentų saulėgražų; 100 g sausainių trupinių; 400 g geltonųjų razinų; 1 šaukštelis imbiero; Saulėgražų sėklas šiek tiek pakepiname sausoje keptuvėje kartu su razinomis. Pakepintą mišinį sumalame mėsmale, įdedame imbiero. Viską labai gerai išmaišome. Plokščią indą apibarstome trupiniais ir ten sudedame chalvą, viršų taip pat apibarstome trupiniais. Patiekiama supjaustytą kvadratėliais.

Itališki Krustoli

50gr sviesto; 1 šaukšto cukraus; 2 kiaušinių 2 šaukštų romo ir balto vyno; 300gr miltų; cukraus pudros; 0,5l. aliejaus kepimui; druskos pagal skonį. Sviestą išssukti su cukrum ir druska. Įmušti kiaušinius, supilti vyną ir romą, galiausiai miltus, uždengti ir palaikyti per naktį šaldytuve. Tada iškočioti ant miltuoto stalo kaip galima ploniau, supjaustyti kvadratėliais ir išvirti […]

VYŠNIŲ TIRAMISU

200 ml stiprios kavos, 4 šaukštai likerio Amaretto” , 75-100 g biskvito, 4 kiaušinių tryniai, 125 ml cukraus pudros, 300 g vyšnių, 250 g sūrio Masearpone”, 250 g grietinės, 1 šaukštelis vanilinio cukraus. Papuošimui: Kakavos miltelių. Biskvitą sulaistykite kava su likeriu, kad būtų šlapias. lšplaktus kiaušinio trynius su cukraus pudra pakaitinkite stikliniame inde, kuris plūduriuoja […]

Saldžioji svajonė

2 kiaušiniai šaukštas cukraus šaukštas grietinės druskos sviesto Išplakite kiaušinio trynius su cukrumi ir grietine. Baigiant plakti, įberkite druskos ir atsargiai įmaišykite atskirai išplaktus baltymus. Kepkite ant stiprios ugnies. Apibarstykite cukraus pudra ir patiekite į stalą.

Braškės varškės kreme

500 g braškių, 3 šaukštai cukraus, 250 g varškės, 1 stiklinė pieno, 2 šaukštai vanilinio pudingo miltelių. Nuvalytos ir nuplautos braškės pabarstomos cukrumi. Pudingo milteliai atskiedžiami su 0,5 stiklinės pieno ir supilami , verdantį likusį pieną. Pudingas maišant atvėsinamas. Pertrinta per sietelį varškė sumaišoma su atšalusiu pudingu ir cukrumi. Kremas dedamas į stiklinį pusdubenį sluoksniais […]

Duonos suflė

200 g kvietinės duonos 250 ml pieno 20 g sviesto 6 kiaušiniai 75 g cukraus Duonos minkštimą išminkyti piene, sutrinti. Sudėti lydytą sviestą, su cukrumi ištrinus trynius ir išplaktus baltymus. Viską atsargiai išmaišyti ir sudėti į sviestu pateptą formą. Paviršių pabarstyti cukrumi ir kepti orkaitėje arba ivirti vandens vonelėje. Tiekti su grietine arba saldžiu vaisių […]

Desertas su grūdėta varške

1 indelis grūdėtos varškės, 200 g grietinėlės, 2-3 šaukštai cukraus, 10 braškių, 3 konservuotų ananasų griežinėliai, 1 apelsinas. Papuošimui: 200 g grietinėlės, 2 šaukštai cukraus, konservuotų ananasų griežinėlių, mėtų lapelių. Sumaišome grūdėtą varškę, plaktą pasaldintą grietinėlę bei nedideliais gabalėliais supjaustytus ananasus, braškes, apelsinus ir sudedame į desertinius indelius. Puošiame ananasų griežinėliais, plaktos pasaldintos grietinėlės bokšteliais […]

Obuolių saldėsis

8 obuoliai, 1 stiklinė kapotų riešutų, uogienės, sviesto, cinamono miltelių, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai cukraus, 1 šaukštas miltų, vanilinio cukraus. Cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, įmaišyti miltus, vanilinį cukrų ir išplaktus baltymus. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir sustatyti į sviestu pateptą kepimo indą. Vidun įdėti uogienės, sumaišytos su kapotais riešutais bei maltu cinamonu. Užpilti tešlą […]

Obuoliai, kepti su spanguolėmis

8 obuoliai 100 g spanguolių 100 g cukraus Sirupui: 30 g spanguolių 100 g cukraus stiklinė nuoviro Obuoliai išskobiami taip, kad būtų piltuvo formos tuštuma. Spanguolės pabarstomos cukrumi ir sudedamos į obuolių vidų. Į skardą įpilama vandens, sudedami obuoliai ir kepama. Iškepę obuoliai užpilami sirupu, išvirtu iš obuolių minkštimo ir spanguolių. Spanguolės sirupui sugrūdamos, sumaišomos […]

Prabangūs lietiniai

4 porcijoms reikės: 4 kiaušinių, 60g miltų, 800g braškių, 4-5 kivių, cinamono, 150g natūralaus jogurto, 20g sviesto, 40g avižų dribsnių Iš miltų, kiaušinių ir 200g vandens užmaišykite lietinių blynų tešlą. Vaisius supjaustykite skiltelėmis. Jogurtą sumaišylite su žiupsneliu cinamono. Paskrudinkite avižų dribsnius. Įkaitinkite šaukštelį riebalų, suberkite 1/4 dribsnių ir užpilkite 1/4 tešlos. Iškepkite 4 lietinius blynus. […]