Desertai, saldumynai

ŠOKOLADINIO KISIELIAUS DESERTAS

Keturioms porcijoms reikia: 1 pakelis apelsinų želė; 1 pakelis vyšnių želė; 200 g. grietinėlės; 2 šaukštai cukraus. Kisieliui: 100 g. šokolado; 1 stiklinė pieno; 1 šaukštas krakmolo; 1 pakelis vanilinio cukraus; truputis aliejaus formelėms patep Iš kisieliui skirtų produktų išverdame šokoladinį kisielių. Jį supilstome į aliejumi pateptas formeles ir atvėsiname. Želė ištirpiname (kiekvienam pakeliui želė […]

Rudens pyragas

Reikės: 3-4 didelių kriaušių, 1 stiklinės bruknių, 200g minkšto sviesto, 3 stiklinių miltų, 1 stiklinės cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių, 3 kiaušinių, 3-4 šaukštų rūgščios grietinės. Eiga: Kiaušinius išmaišyti su cukrumi, sviestu, miltais, grietine, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Maišyti, kol gausi vientisa masė. Tešlą atskirti į dvi dalis. Vieną įkrėsti į […]

UOGŲ PYRAGAS

500 ml miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 šaukštas vanilinio cukraus, 150 ml cukraus , 3 kiaušiniai. 100 g kambario temperaturos sviesto arba margarino. Įdarui: 400 g varškės, 2 šaukštai vanilinio cukraus, 250 ml tirštos grietinėlės, 100 ml cukraus, 1 litras uogų. Papuošimui: Šviežių uogų, cukraus pudros. Išplakite kiaušinius su vaniliniu ir cukrumi. Suberkite miltus, […]

DESERTAS "NEFRETETE"

Po šaukštą nuplautų razinų, pakepintų, nuluptų ir padalytų perpus migdolų, riešutų (lazdynų, graikiškų) šviežių vaisių: kriaušė, bananas, apelsinas, braškės, kivi arba konservuotų vaisių: persikai, ananasai, vaisių mišinys 2 pakeliai vaisių želė plaktos grietinėlės Šviežius arba konservuotus vaisius supjaustyti įvairiomis formomis, pabarstyti džiovintais vaisiais ir užpilti želė (ruošti pagal receptą, nurodytą ant pakelio). Jeigu konservuotų vaisių […]

Obuoliai su ryžiais ir abrikosų padažu

4 porcijoms reikės: 5 didelių obuolių, vienos citrinos žievelės ir pusės šaukštelio sulčių, pusės stiklinės ryžių, 1 stiklinės pieno, 2 šaukštų sviesto, keliolikos razinų, 4 kiaušinių, 6 šaukštų cukraus, vanilinio cukraus, 10 džiovintų abrikosų, stiklinės vandens. Nuluptus obuolius išvirkite su citrinos žievele ir sultimis. Ryžius suberkite 5 min. į verdantį vandenį ir nukoškite , tada […]

ŠOKOLADO PUTĖSIAI

0,5 stiklinės pieno 5 kiaušinių baltymai 200g šokolado 2 šaukštai miltinio cukraus 1 šaukštelis želatinos 1 šaukštas razinų Šokoladas ištirpinamas piene. Baltymai išplakami iki standžių putų, suberiamas cukrus, supilamas ataušintas šokoladas, išbrinkinta želatina. Atšaldoma. Putėsiai tiekiami užbarstyti razinomis.

Marcipaninės širdelės su pistacijomis

70g maltų pistacijų, šaukštas romo, 120g cukraus pudros, 200g marcipaninės masės, 200g šokolado, pistacijų ir valgomų karoliukų papuošimui. 20g cukraus pudros palikti puodelyje, o 100g cukraus pudros ištrinti su marcipanine mase, maltomis pistacijomis ir romu. Gerai išminkytą masę suvyniokite į sviestinį popierių ir 10 min. įdėkite į šaldytuvą. Išimti ir iškočioti 1 cm storio lakštą […]

SALDUS ABRIKOSŲ ARBA PERSIKŲ PATIEKALAS

600 g gerai prinokusių vaisių, 200 g miltinio cukraus, 120 g cukraus, nedidelė citrina, gabaliukas cinamono lazdelės, 3 stiklinės baltojo vyno. Pusė vaisių nuvaloma, supjaustoma smulkiomis skiltelėmis, apibarstoma miltiniu cukrumi ir įdedama į šaldytuvą. Į vyną įmetama citrinos žievelė, cinamonas, supilamos citrinos sultys, ir viskas ant nedidelės ugnies įkaitinama. Prieš pat vynui užverdant, puodas nukaičiamas. […]

Obuoliai su varške

2 obuoliai, 1 stiklinė varškės, 1 šaukštas cukraus, pusės citrinos sultys ir žievelė, pieno. Varškę ištrinti. Obuolius sutarkuoti, įmaišyti citrinos sunką ir tarkuotą žievelę. Viską sumaišyti kartu. Jei varškė sausa, įpilti pieno.

ESTIŠKAS DŽIOVINTOS DUONOS DESERTAS

300g duonos 40g cukraus 20g sviesto 160 ml 35% riebumo grietinėlės 120g uogienės Duoną sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir pakepinti svieste. Kepinant nuolat maišyti. Grietinėlę išplakti. Į indą dėti pakepintą duoną su cukrumi, ant duonos dėti plaktą grietinėlę ir aplink kraštus išdelioti uogienę.