Tortai ir pyragai

Slyvų pyragas, apibarstytas cukrumi

12 porcijų reikės: 700 g slyvų, 125 g sviesto, 125 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 3 kiaušiniai, 150 g miltų, 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių, 100 g maltų migdolų, 30 g stambiais kristalais cukraus. 1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Puseles dar kartą perpjaukite pusiau. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 180°. Tešlai iki […]

Apelsinų tortas

150 g miltų, 100 g sviesto, 50 g cukraus, 1 šaukšto grietinės, sviesto formai ištepti, keleto šaukštų apelsinų džemo, 3 apelsinų. Gerai sukapokite miltus, sviestą, druską ir cukrų.Sudėkite grietinę, sutrupinkite pirštais ir greitai suminkykite tešlą.Įdėkite ją į šaldytuvą.Iš tešlos iškočiokite maždaug 5 cm storumo blyną, išklokite juo riebalais išteptos formos dugną ir šonus ir subadykite […]

Obuolių vyniotinis

600g obuolių, 230g cukraus, 160g miltų, 100g varškės, 0,5 stiklinės aliejaus, kiaušinis, druskos. Obuolius nulupti, supjaustyti į 8 dalis ir kiekvieną dalį- skersai plonomis skiltelėmis. Aliejų išsukti su varške, pasūdyti, įberti miltų ir užmaišyti tešlą. Ją padalyti į 2 dalis ir 3 val. pastatyti šaltai. Tešlą iškočioti, ant kiekvieno lakšto pridėti supjaustytų obuolių, gerai pabarstyti […]

Obuolių pyragas prie kavos

Pirmas sluoksnis: 2/3 stiklinės sviesto, 1/3 stikinės cukraus, 1/2 stiklinės grietinės, vanilės, 1,3 stiklinės miltų, 2/3 šaukštelio sodos, žiūpsnelis druskos, 1 sukapotas obuolys – apie stiklinė masės, (razinų). Viršutinis sluoksnis: 1/4 stiklinės miltų, 1/4 stiklinės rudojo cukraus, 2 valgomieji šaukštai sviesto, 1/2 šaukštelio cinamono. Dubenyje išsukti sviestą ir 1/3 stiklinės cukraus iki purios masės. Sumaišyti […]

PYRAGAS "ANGELIUKAS"

Tešla: 2 kiaušiniai pusė stiklinės grietinės pusė stiklinės cukraus šaukštas bulvių krakmolo 500 g miltų pusė pakelio margarino šaukštelis amoniako Kremas: 3 kiaušiniai 2 šaukštai bulvių krakmolo 2 pakeliai vanilinio cukraus stiklinė grietinės 3 stiklinės pieno stiklinė cukraus pakelis margarino Maišytuvu išplakti kiaušinius, cukrų, grietinę ir krakmolą. Miltus su amoniaku ir smulkiai sukapotu margarinu sudėti […]

Širdelės

2 kiaušiniai, 250g cukraus pudros, pakelis vanilės, šaukštelis cinamono, 0,5 šaukštelio maltų gvazdikėlių, 0,5 buteliuko romo esencijos, 60g kakavos, 15g lydyto sviesto, 250g maltų migdolų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, šaukštas miltų. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki purumo, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltus gvazdikėlius, kakavą, supilkite romo esenciją ir tirpintą sviestą. Viską […]

Aguonų pyragas

Kiaušinis, 6 šaukštai cukraus, 3 šaukštai aliejaus, 40g mielių, 250ml pieno, 0,5kg miltų. Įdarui: 150g aguonų, 150g sviesto, 6 šaukštai cukraus, stiklinė razinų. Kiaušinį, cukrų, aliejų, sutrupintas mieles, pašildytą pieną išplakti iki putų, supilti į miltus ir išmaišius pakildinti 20-30 min. Į sumaltas aguonas supilti cukrų, razinas, lydytą sviestą ir išmaišyti. Tešlą padalyti į 2 […]

Citrininis tortas su medumi

Tešlai: 1 kiaušinis, 50 g medaus, truputis sodos ir miltų (maždaug 100 g). Kremui: 250 g sviesto, 250 g miltinio cukraus, 1/2 l pieno, 3 šaukštai miltų, didelės citrinos cedros ir sulčių. Visus produktus sumaišyti ir padaryti minkštą tešlą. Iškepti keturis lakštus. Kremui ištrinti šaukštu sviestą. Atskirai sumaišyti miltus su trupučiu pieno. Pastatyti ant mažos […]

Obuoliai tešloje su alumi

1kg obuolių, 150g miltų, 75g šviesaus alaus, 1/4 stiklinės vandens, 10g aliejaus, 2 kiaušinių baltymai, 50g cukraus, 100g riebalų kepimui, 50g miltinio cukraus, truputis cinamono, citrinos sulčių. Miltus su alumi bei vandeniu, įbėrus druskos, išplakti iki vientisos masės ir palikti šiltai apie 30min. Tada į tešlą pilti aliejų ir sudėti gerai išplaktus baltymus. Viską išmaišyti. […]

Šokoladinis majonezo pyragas

2 stiklinės miltų, 1 stiklinė cukraus, 3 valgomieji šaukštai kakavos, 2 arbatiniai šaukšteliai sodos, žiūpsnelis druskos, 1 stiklinė vandens, 1 stiklinė majonezo, vanilės. Dubenyje sumaišyti visus sausus ingredientus. Tada sudėti likusius produktus. Gerai viską išmaišyti, kad pasidarytų vientisa masė. Padarytą tešlą supilti į riebalais išteptą formą. Kepti 35 – 45 minutes, 175 laipsnių Celsijaus temperatūroje.