Košės ir tyrės

Bulvių apkepas su menke

4 menkės file gabaliukų čiobrelio šakelės kubelio vištienos sultinio 3 skiltelių česnako 4 didelių bulvių stiklinės riebesnio pieno šaukšto sviesto aliejaus petražolių druskos, pipirų Paruoštą žuvį įdėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, įdėkite kubelį sultinio, čiobrelio ir virkite 7 min. Žuvį išimkite, nuvarvinkite ir susmulkinkite nedideliais gabaliukais. Bulves nuskuskite, išvirkite pasūdytame vandenyje, nupilkite, sutrinkite. Įpilkite […]

Balandėliai su grybais

10 baltagūžių kopūstų lapų, druskos, vandens. Troškinimui: 2 šaukštai riebalų, 3 šaukštai grietinės. Įdarui: Grybų, rūkytų lašinukų, 2 šaukštai pomidorų tyrės, gabalėlis saliero, 0,5 stiklinės ryžių košės. Grybų įdarą pagaminti su rūkytais lašinukais, pridėti 2 šaukštus pomidorų tyrės, gabalėlį saliero ir 0,5 stiklinės birios ryžių košės. Kopūstų lapus arba visą minkštą kopūsto gūžę išvirti pasūdytame […]

MIKROBANGŲ KROSNELĖJE TROŠKINTA ŽUVIS

2 gabalėliai upėtakio ar lašišos 4 šaukštai balto vyno 2 šaukštai vandens druskos, pipirų baziliko, smulkintų krapų Iš pradžių paruoškite su kuo valgysite žuvį – bulves (bulvių košę), daržoves. Plonais gabalėliais supjaustykite žuvį. Užvirkite vyną su vandeniu, sudėkite druską, pipirus, krapus ir baziliką. Į šį vyną sudėkite žuvies gabalėlius, indą uždenkite ir 2 min. patroškinkite […]

Troškinta žuvis

2 gabalėliai upėtakoi ar lašišos, 4 šaukštai balto vyno, 2 šaukštai vandens, druskos, pipirų, baziliko, smulkintų krapų. Iš pradžių paruoškite, su kuo valgysite žuvį- bulves(bulvių košę), daržoves. Plonais gabalėliais supjaustykite žuvį. Užvirkite vyną su vandeniu, sudėkite druską, pipirus, krapus ir baziliką. Į šį vyną sudėkite žuvies gabaliukus,indą uždenkite ir 2 min. patroškinkite mikrobangų krosnelėje.

Obuoliai įdaryti kastiniu

8-10 didelių obuolių, citrinos rūgšties, kastinio su rūkyta dešra, petražolių lapelių. Jeigu obuoliai rausvi, tai nulupti nereikia. Nupjauti trečdalį obuolio, sėklalizdį išskobti šaukšteliu, kraštelius išpjaustyti danteliais. Išskobtus obuolius dėti į parūgštintą verdantį vandenį, pavirinti(tik nepervirti).Apvirusius obuolius išgriebti, atšaldyti, iškloti nuplautais sausais petražolių lapeliais. Ant jų šaukšteliu dėti kastinį.Įvairių rūšių kastinis gali būti paduodamas į stalą […]

ŠAMPANO ŠERBETAS

160g cukraus 125ml vandens 125ml apelsinų sulčių 300ml sauso šampano 1 lengvai suplaktas kiaušinio baltymas papuošimui vynuogių Cukrų ir vandenį supilti į vidutinio dydžio puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo viryklės. Supilti apelsinų sultis ir šampaną. Įmaišyti kiaušinio baltymą. Supilti į metalinį dubenį ir šaldyti maždaug 2 val., kol mišinys […]

Kiaušinių košė

1 l pieno, 3 kiaušiniai, 4 valgomieji šaukštai kvietinių miltų, šaukštas cukraus, 0.5 arbatinio šaukštelio druskos. Kiaušinius suplakti su miltais.Iki to laiko užvirinti pieną.Šiltą pieną po truputį pilti į kiaušinių ir miltų tešlą, ir visąlaik ją maišant, paskui, taip pat vis maišant, įberti cukraus ir druskos. Patiekti iš pat karto, šiltą. Apskaičiuota 4 porcijoms.

Perlinių kruopų apkepas su varške

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400 g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsių šaukštas aliejaus druskos cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]

Grikių apkepas su kepenėlėmis

1 kg vištų kepenėlių, 2 stiklinės grikių, 200 g rūkytų lašinių, 100 g sviesto, druskos, pipirų, miltų, riebalų kepimui. Kepenėles pusę valandos mirkyti šaltame vandenyje.Nuplautas apvolioti miltuose ir apkepti riebaluose, pabarstant druska ir pipirais. Grikius užvirti, užplikyti pakepintais lašinukais ir išmaišyti.Į troškintuvą viską dėti trimis sluoksniais : ant dugno – pusę grikių košės, ant jos […]

Pomidorų padažas

2 šaukštai tirštos pomidorų košės, 2 – 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, 1 svogūnas, 0.5 šaukšto miltų, maltų pipirų, acto, 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus, druskos pagal skonį. Miltus paspirginti aliejuje, kol paraus, pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų košės, po to dar paspirginti, atskiesti karštu vandeniu ar sultiniu, išsukti, jei yra supuolusių miltų gumuliukų, pertrinti per sietelį […]