Košės ir tyrės

MIEŽINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU MĖSA

3 stiklinės miežinių kruopų košės 3 šaukštai sviesto 250-300 g virtos kiaulienos 2 svogūnai 2 šaukštai džiūvėsėlių 1/2 šaukštelio maltų kmynų arba žiupsnelis kardamono pagal skonį druskos Smulkiai supjaustytus svogūnus ir mėsą pakepinti. Sumaišyti su koše, įberti kardamono arba miltų kmynų, pasūdyti, gerai išmaišyti ir sudėti į sviestu išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Kepti orkaitėje. […]

Dzūkiški kukuliai su bulviniais kukulaičiais

600 g jautienos prieskonių svogūnų druskos 100-200 g rūkytų lašinukų 1 kiaušinis džiūvėsėlių ar miltų riebalų Bulviniai kukulaičiai: 300 g išspaustų bulvių tarkių 200 g virtų bulvių košės druskos miltų Mėsą sumalti, įdėti pakepintus svogūnus, prieskonių, druskos ir gerai išmaišius daryti nedidelius kukulaičius, pavolioti juos išpiaktame kiaušinyje, džiūvėsėliuose ir virti riebaluose kol parusvės. Išėmus sudėti […]

Menkė su baltuoju padažu

Jums reikės: 1 kg menkės filė, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 2 stiklinių stipraus daržovių sultinio, pusės stiklinės baltojo vyno, lauro lapelio,po ketvirtį šaukštelio peletrūno ir šalavijo, šaukšto sviesto, šaukšto miltų, pusės šaukštelio konditerinių prieskonių, cukraus, druskos. Žuvį nuplaukite, pašlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir sudėkite į verdantį sultinį, įdėkite lauro lapelį ir peletrūną. […]

Keptos silkės

8 šviežios (nesūdytos) silkės, 75 g lašinių, 3 valgomieji šaukštai miltų, 3 valgomieji šaukštai grūstų džiūvėsių, acto, garstyčių, druskos. Silkes išdaryti, kiekvieną perpjauti išilgai, truputį pasūdyti, apšlakstyti actu ir iš abiejų pusių patepti garstyčiomis.Iš pradžių jas pavolioti miltuose, paskui džiūvėsiuose.Lašinius supjaustyti kubeliais ir išlydyti.Šituose taukuose silkes apkepinti iš abiejų pusių.Patiekti su bulvių salotomis arba bulvių […]

Norvegiškas vyniotinis su sūriu

2 ploni griežinėliai sūrio, truputį riebalų. Ant kumpio griežinėlio uždėti griežinėlį sūrio, suvynioti ir surišti.Kepinti riebaluose, kol atsiras trapi luobelė.Patiekti su duona arba pyrago skrebučiais, bulvių koše arba daržovėmis. Apskaičiuota 2 porcijoms.

RYŽIŲ – GRIETINĖS PADAŽAS

Birių ryžių košę permalti mėsmale ir sumaišyti su grietine. Tinka prie mėsos, varškės patiekalų, saldžių vaisių bei uogų. Paduodant padažą prie mėsos patiekalų, jį galima aromatizuoti maltais prieskoniais: gelsve, kalendra, peletrūnu, raudonėliu, čiobreliu ir kt. Padažą, skirtą varškės patiekalams, siūloma paskaninti vaistine melisa, peletrūnu. Vartojant padažą su vaisiais ir uogomis, skaninti vaniliniu cukrumi, apelsinų ar […]

Kaip atnaujinti varinius puodus

Norint gražinti variniams puodams jų blizgesį jums reikės: Miltų, Citrinos, Druskos. Eiga: Iš citrinų sulčių ir miltų padaryti tirštą košę, gerai ją persūdyti ir trinti varinių puodų išorę naudojantis išspaustų citrinų puselėmis kaip kempinėle.

SALDŽIARŪGŠTIS VARŠKĖS PADAŽAS

100 g varškės 1/2 stiklinės raudonojo vyno arba sulčių 1/2 stiklinės tarkuotų obuolų arba obuolių košės cukraus druskos garstyčių arba tarkuotų krienų 2 šaukštai aliejaus arba grietinėlės anyžių arba cinamono grūstų raugerškio uogų Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. […]

Manų košės apkepas

1 l pieno, 1/2 stiklinės manų kruopų, 7 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 1/2 stiklinės razinų, 1/2 stiklinės džiovintų svarainių. Iš pieno, dalies cukraus ir manų išverdame manų košę. Į atvėsusią košę sudedame trynius, atskirai išplaktus baltymus, cukrų ir atsargiai išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir užpilame likusią masės dalį. Kepame vidutinio karštumoo orkaitėje.Patiekiame su pasaldinta […]

PERLINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU VARŠKE

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštas aliejaus druskos, cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]