Košės ir tyrės

Vištienos maltiniai su obuoliais

3-jų vištų krūtinėlių file 2 piene mirkytos batono riekutės 1 kiaušinis 1 šaukštas krakmolo 1 didelis obuolys maltų juodų pipirų kario džiūvėsėlių apvoliojimui kiaušinis apvoliojimui aliejaus kepimui Vištų krūtinėles sumalame mėsmale. Į faršą įdedame išmirkytas piene batono riekeles, krakmolą, prieskonius ir gerai išmaišome. Obuolius nulupame ir supjaustome apvaliais griežinėliais prieš tai išėmus sėklas. Iš vištienos […]

VIRTA KALAKUTIENA SU BALTUOJU PADAŽU

1 kg kalakutienos prieskonių prieskoninių daržovių druskos stiklinė baltojo padažo Mėsa sukapojama arba supjaustoma gabalais ir verdama prieskonių bei prieskoninių daržovių sultinyje. Virta kalakutiena tiekiama sudėta į pašildytą pusdubenį, užpilta baltuoju padažu, su virtomis bulvėmis, troškintomis morkomis arba ryžių koše. Atskirai duodama šviežių daržovių salotų arba marinuotų vaisių.

Varškės apkepas su obuoliais

4 porcijoms reikės: 3 rūgščių obuolių, šaukšto citrinos sulčių, 3 stiklinių pieno,žiupsnelio druskos,nepilnos stiklinės manų kruopų, 3 kiaušinių, 6-7 šaukštų cukraus,400g liesos varškės, 50g migdolų drožlių. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ketvertukais ir išvalykite sėklytes. Minkštimą supjaustykite gabaliukais ir pašlakstykite citrinos sultimis. Pieną užvirkite su druska ir vaniliniu cukrumi. Pamažu berkite manų kruopas visą laiką maišydama. […]

Vištiena greipfrutų padaže

Jums reikės: didokos vištos, 3 greipfrutų, didelės raudonosios paprikos, didelio svogūno, 5-6 skiltelių česnako, 3 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų supjaustytų petražolių, pipirų, druskos. Išspauskite greipfrutų sultis, svogūną supjaustykite griežinėliais, papriką – juostelėmis. Vištą supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į keptuvę, užpilkite sultimis, uždenkite ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą. Kitą dieną išimkite, nusunkite, įtrinkite druska, pipirais […]

Bulvių košė su ankštinėmis daržovėmis

4 stiklinės vandens, 250 g baltų pupų arba pupelių (arba 400 koncervuotų), 6 bulvės, 2 stiklinės pieno, stiklinė miežinių miltų arba miežinių kruopų, 100 g sviesto, 3 arbatiniai šaukšteliai druskos. Pupas ar pupeles išmirkyti.Jei jos sausos, mirkyti 8 val., jei šviežios – 4 val.Nuo koncervuotų nuplauti aliejų arba pomidorų padažą.Pavirti ant silpnos ugnies.Nulupti ir supjaustyti […]

Tarkuotų bulvių košė

1 l pieno, 6 stambios bulvės, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, sviesto pagal skonį. Žalias bulves stambiau ar smulkiau sutarkuoti, perplauti šaltu vandeniu, vandenį nupilti.Užvirinti pieną.Imti mažus tarkuotų bulvių gniutulėlius, nuspausti juos pirštais ir leisti į verdantį pieną.Virti ant silpnos ugnies 15 min. Apskaičiuota 4 porcijoms.

Cža-e-tan (arbatoje virti kiaušiniai)

6 kiaušiniai, 2 šaukšteliai tiršto sojos padažo, 1 šaukštelis druskos, 1 žvaigždėtas anyžius, 2 šaukšteliai juodos kiniškos arbatos. Padažui: 2 apelsinai, 2 obuoliai, 100 g razinų, 60 g cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis malto imb Kiaušinius virti ant silpnos liepsnos 20 min. ir atvėsinti tame pačiame vandenyje, kuriame virė. Išgriebtus kiaušinius atsargiai pavolioti ant […]

Daržovių sriuba su makaronais

8 bulvės, 1.5 morkos, 0.5 petražolės, 1 svogūnas, 10 kvepiančiųjų pipirų, 1 lauro lapas, 2/3 stiklinės makaronų, 1 šaukštas sviesto, 1 šaukštas pomidorų košės, 3 l vandens. Išvirti mėsos sultinį ir perkošti.Šiai sriubai tinka įvairių rūšių makaronai.Juos reikia sudėti į verdantį sultinį ir pamažu virti 20 min.Tada į sriubą sudėti pakepintas su riebalais morkas, petražoles, […]

Kareliška košė su mėsa

700 g perlinių kruopų, 1.5 l vandens, 750 g kiaulienos, 2 valgomieji šaukštai druskos, juodųjų pipirų ant peilio galiuko. Perlines kruopas išmirkyti šaltame vandenyje, perkrėsti į ketinį katiliuką ar kitą karščiui atsparų indą, užpilti šaltu vandeniu.Kiaulieną supjaustyti gabaliukais (kaip guliašui), lašinius – kubeliais.Sudėti į katiliuką, pasūdyti, įberti pipirų, uždengti ir pašauti į orkaitę ar krosnį.Patiekti […]

Veršienos kepsnys vyno padaže

500 g kumpio prieskonių prieskoninių daržovių druskos pomidorų tyrės Padažui: 2 svogūnai 1 šaukštas krakmolo 0,5 stiklinės baltojo (sauso) vyno druskos cukraus Į keptuvą sudėti išimtus ir sukapotus kumpio kaulus, ant jų sudėti mėsą, įtrintą druska su prieskoniais, suberti prieskonines daržoves, įpilti truputį vandens ar sultinio ir kepti orkaitėje, kol suminkštės (retkarčiais palaistant). Padažui pakepintus […]