Padažai

Majonezo padažas

Trynį sutrinkite su žiupsneliu druskos ir šaukšteliu garstyčių. Visą laiką trindama po truputį supilkite 1/4 aliejaus. Aliejus ir trynys turi būti vienodos temperatūros.

BALTASIS PADAŽAS

40 g sviesto 3 šaukštai miltų 0,5 l sultinio 250 g grietinėlės 2 tryniai petražolių lapelių krapų krienų druskos Svieste pakepinkite miltus, kol truputį paruduos. Po truputį, kad nebūtų gumulų, maišydami pilkite karštą sultinį ir grietinėlę. Virkite 10 min. Išvirę užpilkite ant išplaktų kiaušinių trynių. Pasūdę, įberkite susmulkintų petražolių ir krapų lapelių, tarkuoto krieno.

Pomidorų padažas su krienais

3 šaukštai grietinės 2-3 šaukštai pomidorų tyrės 0,5 šaukšto krienų druskos cukraus Viską sumaišyti ir pavirinti.

Obuolių salsa prie žuvies

Reikės: Kietų obuolių, Svogūnų laiškų, Citrinos, Alyvų aliejaus, druskos, pipirų. Eiga: Obuolius nuskutę smulkiais kubeliais, apvoliojam citrinos sultyse, alyvų aliejuje. Sumaišom su kapotais svogūnų laiškais. Dar geriau kokiu šviežių pjaustytų petražolių, ar kitos žalumos įdėt.

Pomidorų padažas

2 šaukštai tirštos pomidorų košės, 2 – 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus, 1 svogūnas, 0.5 šaukšto miltų, maltų pipirų, acto, 0.5 arbatinio šaukštelio cukraus, druskos pagal skonį. Miltus paspirginti aliejuje, kol paraus, pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, pomidorų košės, po to dar paspirginti, atskiesti karštu vandeniu ar sultiniu, išsukti, jei yra supuolusių miltų gumuliukų, pertrinti per sietelį […]

Rudasis vyno padažas

Pagrindinio rudojo padažo, 1 mažas svogūnas, 0,5 stiklinės raudonojo vyno, cukraus, 1 šaukštas citrinos sulčių, truputis imbiero ar muskatinio riešuto, aštraus padažo. Svogūną sutarkuoti ir sudėti į apkepintus miltus. Kai pagrindinis rudasis padažas išvirs, supilti vyną, pagardinti citrinos sultimis, cukrumi, aštriuoju padažu, prieskoniais. Grietinės nedėti. Patiekti prie virto liežuvio, laukinių žvėrių ir paukščių mėsos.

RYŽIŲ – GRIETINĖS PADAŽAS

Birių ryžių košę permalti mėsmale ir sumaišyti su grietine. Tinka prie mėsos, varškės patiekalų, saldžių vaisių bei uogų. Paduodant padažą prie mėsos patiekalų, jį galima aromatizuoti maltais prieskoniais: gelsve, kalendra, peletrūnu, raudonėliu, čiobreliu ir kt. Padažą, skirtą varškės patiekalams, siūloma paskaninti vaistine melisa, peletrūnu. Vartojant padažą su vaisiais ir uogomis, skaninti vaniliniu cukrumi, apelsinų ar […]

Pomidorų ir baklažanų padažas

3 porcijoms reikės: 1 kg pomidorų 1 kg baklažanų 3 raudonųjų paprikų 4 šaukštai aliejaus 4 abuolių druskos, cukraus, malto imbiero, kario Baklažanus nulupkite ir supjaustykite išilgai griežinėliais, valandai atidėkite. Obuolius nulupkite, išvalykite sėklytes. Daržoves ir obuolius sudėkite į formą, įdėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol suminkštės. Leiskite ataušti ir sutrinkite mikseriu. Pagardinkite druska, […]

GRIETINĖS PADAŽAS

250g grietinės 15g sviesto 25g miltų pusė citrinos maltų pipirų, druskos Svieste pakepinkite miltus. Į miltus maišydami supilkite grietinę ir užvirkite. Gerai išmaišę suberkite maltus pipirus, pasūdykite. Į padažą išspauskite citrinos sultis.

SALDŽIARŪGŠTIS VARŠKĖS PADAŽAS

100 g varškės 1/2 stiklinės raudonojo vyno arba sulčių 1/2 stiklinės tarkuotų obuolų arba obuolių košės cukraus druskos garstyčių arba tarkuotų krienų 2 šaukštai aliejaus arba grietinėlės anyžių arba cinamono grūstų raugerškio uogų Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, sudėti likusius produktus, prieskonius ir gerai išplakti. Padažą patiekti prie paukštienos, triušienos ir laukinių žvėrių mėsos. […]