Padažai

Raudonasis varškės padažas

100 g. varškės, 1,5 šaukšto pomidorų tyrės ir 0,5 stiklinės sultinio arba 3/4 stiklinės pomidorų sulčių, 1 šaukštelis cukraus, 2 šaukštai aliejaus, garstyčių, šviežių arba džiovintų prieskoninių augalų (mėtų, raudonėlio, rozmarino), krapų arba petražolių lapelių, druskos, maltų raudonųjų pipirų. Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti likusius produktus, prieskonius ir viską gerai išplakti. […]

Šaltas garstyčių arba krienų padažas

2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 – -1,5 stiklinės sultinio, druskos, pipirų, 0,5 stiklinės grietinės, 1 šaukštelis garstyčių arba 1 šaukštelis tarkuotų krienų, truputis cukraus, (citrinos sulčių arba rūgštaus vyno). Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus ir tarkuotą svogūną, kol pagels. Įpilti sultinio, pavirinti 8 – 10 minučių, Pasūdyti ir apibarstyti pipirais, ataušinti. Į šaltą padažą […]

Garstyčių padažas

2 kiaušiniai, 1 šaukštas paruoštų garstyčių, 4 šaukštai aliejaus, maltų pipirų, acto, druskos ir cukraus pagal skonį. Kietai virtus trynius pertrinti per sietelį ir išsukti su paruoštomis garstyčiomis bei aliejumi, paskaninant actu, druska, cukrum, pipirais, ir pridėti smulkiai kapoto kiaušinio baltymo. Šiuo padažu užpilti silkes, salotas.

Curry padažas

alyvų aliejaus sviesto 2-3 obuoliai (Obuolys) 1 didelis svogūnas 1-2 skiltelės česnako 1 šaukštelis kario 1 stiklinė balto vyno 0,5 šaukštelio krakmolo prieskoniai sriubai cukrus ananasų sultys tirštos grietinės Alyvų aliejuje ir svieste patroškinama 2-3 nuskusti ir plonai supjaustyti obuoliai, 1 didelis smulkiai supjaustytas svogūnas, 1-2 sumaigytos česnako skiltelės ir arbatinis šaukštelis kario prieskonių. Po […]

Petražolių padažas

200 g sultinio, 25 g sviesto, 10 g kvietinių miltų, 50 g supjaustytų petražolių lapelių, citrinų rūgšties, druskos, cukraus. Paimti mažiau kaip pusę sviesto ir pakepinti jame miltus.Nelaukiant, kol miltai pagels, į keptuvę supilti karštą sultinį, pridėti pagal skonį druskos, cukraus ir cirtinų rūgšties. Pertažolių lapelius nuplauti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti su trupučiu sviesto.Paskui pertrinti […]

Citrinų padažas

Pagrindinio balto padažo, 1 citrinos sultys, tarkuota 0,5 citrinos žievelė, truputis cukraus, (1 – 2 kiaušinių tryniai) Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius. Kiaušinio trynį išplakti su trupučiu sultinio, supilti į padažą, pakaitinti, bet neužvirti. Padažas tinka prie vištienos, triušienos, veršienos ir laukinių žvėrių bei paukščių mėsos

Šaltas grybų padažas

300 – 400 g. virtų grybų, 1 svogūnas, (1 obuolys), 1,5 stiklinės grietinės, prieskonių (druskos, cukraus, garstyčių, acto), svogūnų laiškų, krapų. Grybus, svogūną ir obuolį sukapoti. Į grietinę įdėti prieskonių. Viską sumaišyti ir apibarstyti susmulkintais žalumynais. Padažą patiekti su šaltais užkandžiais arba su karštomis bulvėmis bei kruopų koše.

Padažas su daržovėmis

Į majonezo padažą įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną, koncervuotą agurką, šaukštą kaparėlių ir 2 stiebelius raudonėlio arba petražolių.

Padažas su salierais ar petražolėm

Pagrindinio balto padažo, 1 šaukštas tarkuoto saliero ar petražolės, 1 šaukštas smulkiai sukapotų saliero ar petražolės lapelių, 1 šaukštelis kondensuoto pieno. Į pagrindinį baltą padažą sudėti tarkuotas prieskonines daržoves, kondensuotą pieną ir pavirinti. Kai jos išvirs, suberti žalumynus. Padažas tinka prie valgių iš dešros, maltos mėsos ar jautienos.

Padažas keptiems koldūnams

1 sausktas grietines 2 sukstai majonezo pundelis svogunu laisku pundelis krapu gabaliukas surio iskeptus koldunus sudejus i dubeni butinai uzdenkti leisti atvest sutarkuoti suri,sudeti svogunus su krapais grietine,majoneza viska sumaisyt ir i mikrobange