Padažai

Agurkų padažas

1/3 stiklinės kapotų agurkų, 3/4 šaukštelio peletrūno ir kapotų krapų, pusė stiklinės kefyro, druskos. Viską gerai išplakti mikseryje. Tinka prie žuvies ir įvairių mišrainių.

Vengriškas padažas

1 puodelis alyvų aliejaus 0,3 puodelio švelnaus vynuogių acto 1 virtas kiaušinis 0,5 paprikos ankšties druskos pipirų cukraus 1 puodelis alyvų aliejaus sumaišomas su 1/3 puodelio švelnaus vynuogių acto, dar įdedamas 1 virtas ir susmulkintas kiaušinis, 1/2 smulkiai sukapotos paprikos ankšties, druskos, pipirų ir truputis cukraus.

Varškės padažas

100 g. varškės, 1/2 – 3/4 stiklinės pieno arba sultinio, 2 – 3 šaukštai aliejaus, druskos, garstyčių, pipirų, acto arba rūgščių sulčių, aštraus padažo. Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus įpilti skysčio. Patiekti […]

Tirštas kiaušinių padažas

2 šaukštai margarino arba sviesto, 3 šaukštai miltų, 0,5 litro pieno ar sultinio ir pieno mišinio, 1 – 2 kiaušiniai, 2 šaukštai citrinos sulčių ar baltojo vyno, truputis muskato, 2 šaukštai grietinės. Miltus pakepinti ištirpintame margarine ar svieste, kol pagels, įpilti pieno ar pieno ir sultinio mišinio, pavirti 6 – 8 minutes. Tada įpilti su […]

VARŠKĖS PADAŽAS

100 g varškės 0,2-0,75 stiklinės pieno arba sultinio 2-3 šaukštai aliejaus druskos, garstyčių, pipirų acto arba rūgščių sulčių aštraus padažo Varškę trinti, kol pasidarys vientisa masė, į ją sudėti prieskonius, įpilti skysčio, aliejaus ir viską gerai išplakti. Jei varškė riebi arba padažas duodamas prie riebios mėsos, vietoj aliejaus pilti sultinio. Tinka prie kiaulienos, avienos, žąsienos […]

Padažas kepsniams

Reikės: 5 šaukštų grietinės 5 šaukštų majonezo žiupsnelis džiovinto baziliko uoginės paprikos 2 šaukštai alyvuogių aliejaus šiek tiek pipirų labai smulkiai supjaustytų krapų Eiga: Grietinę, majonezą sukrėsti į dubenį, įpilti alyvuogių aliejaus, džiovinto baziliko, pagal skonį uoginės paprikos, pipirų ir krapų. Viską gerai išmaišyti. Padažas gausis tirštas, bet labai labai skanus… ;}

Svogūnų padažas

2 šaukštai riebalų ar sviesto, 1 svogūnas, 1,5 – 2 šaukštai miltų, 0,5 litro skysčio, druskos, 2 šaukštai grietinės, 2 šaukštai supjaustytų svogūnų laiškų. Riebalus ar sviestą ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, kol pasidarys tamsiai geltonas, suberti miltus ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Tada maišant pamažu supilti skystį ir keletą minučių pavirinti. Pagamintą padažą […]

Vynuogių padažas

250 g. vynuogių, arba 100 g. razinų ir 3/4 stiklinės vandens, 1,5 šaukšto margarino, 1,5 šaukšto miltų, 1 stiklinė sultinio arba vandens, 0,5 stiklinės grietinėlės, 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštelis cukraus, druskos. Vynuoges nuplauti, išimti sėklas. Razinas nuplauti, išmirkyti ir susmulkinti. Miltus pakepinti ištirpintame margarine, kol pagels, įpilti skysčio, suberti uogas ir virti 10 – […]

Citrinų padažas

Pagrindinio balto padažo, 1 citrnos sultys, tarkuota 0,5 citrinos žievelė, truputis cukraus, (1 – 2 kiaušinių tryniai). Į pagrindinį baltą padažą sudėti prieskonius. Kiaušinio trynį išplakti su trupučiu sultinio, supilti į padaža, pakaitinti, bet neužvirti. Padažas tinka prie vištienos, triušienos, veršienos ir laukinių žvėrių bei paukščių mėsos.

Padažas "Baltasis"

40g sviesto 3 šaukštai miltų 0,5 l žuvies sultinio 250g grietinėlės 2 tryniai petražolių lapelių krapų, krienų druskos Svieste pakepinkite miltus, kol truputi paruduos. Po truputi, kad nebūtų gumulų, maišydami pilkite karštą žuvies sultinį ir grietinėlę. Virkite apie 10 minučių. Išvirę užpilkite ant išplaktų kiaušinio trynių. Pasūdę įberkite susmulkintų petražolių ir krapų lapelių, tarkuoto krieno.