Salotos

Obuolių- morkų salotos su razinomis

30g obuolių, 500g morkų, 100g medaus, (ar cukraus ), citrinos sulčių, 50g riešutų, 50g razinų. Nuskustas morkas sutarkuoti, įpilt citrinos sulčių, sudėti medų, trintus riešutus. Viską sumaišyti ir uždengus palikti 15 min. Obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis, apšlakstyti citrinos sultimis, dėti razinas ir sumaišyti su paruoštomis morkomis.

SALDŽIOSIOS VIŠTIENOS SALOTOS

200g virtos vištienos 1 bananas 1 pomidoras 3 šaukštai majonezo Virtą vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais. Pomidorą supjaustyti plonomis skiltelėmis, bananą supjaustyti plonais griežinėliais. Paruoštus produktus dėti sluoksniais į salotinę ir užpilti majonezu.

Stiprios burokėlių salotos

3-4 nedideli burokėliai, 1 stiklinė paruoštų krienų, pipirų, druskos, 2-3 šaukšteliai aliejaus, 2 šaukštai išlukštentų riešutų, citrinos rūgšties, druskos. Išvirtus, nuluptus, nuplautus burokėlius smulkiai sutarkuoti. Į burokėlius sudėti krienus, supilti užvirintą aliejų, pagal skonį dėti citrinos rūgšties, druskos, sukapotų graikiškų riešutų. Stiprios burokėlių salotos duodamos prie mėsos patiekalų.

Patisonų salotos

200g patisono, 2 antaniniai obuoliai, 1 morka, 1 citrina, 1 šaukštelis cikraus, 2 riekutės juodos duonos, 1 stiklinė grietinės, 100g sūrio, druskos pagal skonį. Nuluptą patisoną supjaustyti smulkiais kubeliais . Citriną nuplauti ir su žievele stambiai sutarkuoti. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Morką nuskusti, nuplauti ir smulkiai sutarkuoti. Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais ir […]

Salotos su kumpiu

200 g virto kiaulienos kumpio, 1 indelis koncervuotų kukurūzų, 1 stiklinė virtų ryžių, 2 virti kiaušiniai, 1 virta morka, 1 bananas. Padažui : 3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas grietinės. Kiaulienos kumpį, kiaušinius, morką ir bananą supjaustome kubeliais.Į juos sudedame ryžius, koncervuotus kukurūzus, majonezą ir grietinę.Prieš patiekiant 15 min. palaikome sumaišytas su padažu. Puošiame morkų „gėlytėmis”.

Rusiškos salotos

250g virtų bulvių, virtų burokėlių,virtos ar keptos jautienos arba kiaulienos, 2 kiaušiniai, obuolys, 2 rauginti agurkai, 2 silkės filė Padažui: 200g grietinės, šaukštas tarkuotų krienų, 2 šaukštai acto,šaukštelis garstyčių, 3 šaukštai įvairių smulkintų prieskoninių lapinių daržovių. Bulves, mėsą, kietai išvirtus kiaušinius, obuolį, agurkus, silkę, burokėlius supjaustyti kubeliais. Iš grietinės,krienų, acto, garstyčių ir žalumynų paruošti padažą […]

Bulvių mišrainė

1,5 kg bulvių 4 rauginti agurkai 250 g šviežių agurkų 400 g rūgsčių obuolių 150 g svogūnų Padažui: 400 g majonezo 150 g grietinės 2 šaukštai vyno acto 2 susmulkintos skiltelės česnako maltų kmynų šaukštelis cukraus druskos petražolių Bulves išvirti su lupenomis ir supjaustyti kubeliais. Agurkus ir obuolius aplupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Svogūnus […]

Baltųjų ir raudonųjų kopūstų salotos

Jums reikės: po ketvirtį galvutės baltojo ir raudonojo kopūsto, po šaukštą smulkintų svogūno laiškų ir petražolių, 2 šaukštų saulėgrąžų sėklų, 3 šaukštų aliejaus, pusės citrinos sulčių, pusės šaukštelio žaliųjų pipirų, cukraus, dtuskos. Kopūstus atskirai supjaustykite, nuplikykite ir gerai nukoškite. Saulėgrąžų sėklas paspraginkite sausoje keptuvėje. Raudonąjį kopūstą pašlakstykite šaukštu citrinos sulčių. Likusias sultis sumaišykite su aliejumi. […]

Briedienos salotos

125 g briedienos, 2 kietai virti kiaušiniai, raugintas agurkas, 2 stiklinės virtų ryžių, 100 g majonezo. Briedieną supjaustyti gabalėliais, kiaušinius ir agurką – kubeliais, sumaišyti su virtais ryžiais ir majonezu.

Mozarelos ir pomidorų salotos

Mozarelos ir pomidorų salotos 1 pomidoras, 100 g itališko sūrio (Mozarela), 1/2 šaukštelio džiovintų bazilikų, 50 g salotų lapų, 1 šaukštas alyvų aliejaus, 1 šaukštas citrinų sulčių, 20 g mėlynojo svogūno. Į salotinę sudedame griežinėliais pjaustytus pomidorus, ant pomidorų dedame stambiai pjaustytus salotų lapus, juostelėmis pjaustytą sūrį ir smulkintas likusias daržoves. Apšlakstome citrinų sultimis, aliejumi, […]