Patisonų salotos


200g patisono,
2 antaniniai obuoliai,
1 morka,
1 citrina,
1 šaukštelis cikraus,
2 riekutės juodos duonos,
1 stiklinė grietinės,
100g sūrio,
druskos pagal skonį.

Nuluptą patisoną supjaustyti smulkiais kubeliais . Citriną nuplauti ir su žievele stambiai sutarkuoti. Obuolius nulupti ir, išėmus sėklalizdžius, stambiai sutarkuoti. Morką nuskusti, nuplauti ir smulkiai sutarkuoti.
Duoną supjaustyti smulkiais kubeliais ir padžiovinti (arba pakepinti svieste). Viską sudėti į salotinę, užbarstyti truputį druskos, cukraus, sudėti grietinę ir galiausiai stambia tarka užtarkuoti sūrį.
Puošti žalumynais: petražolių, krapų ar salierų šakele ir patisonų kubeliais.