Salotos

Žalių daržovių salotos

150g morkų, 100g ropių, 100g salierų šaknų, 10g salotų lapų, 25g pomidorų, 30g agurkų, 200g marinuotų kopūstų, 300g grietinės ar majonezo, 20 g petražolių ar krapų, druskos, juodųjų pipirų. Morkas,ropes,salierus supjaustyti šiaudeliais,įmaišyti pasmulkintų marinuotų kopūstų,asūdyti,įberti pipirų,cukraus,apšlakstyti actu,užpilti majonezu ar grietine. Išmaišytas salotas dėti į salotų lapais išklotas lėkštes,papuošti agurkų,pomidorų griežinėliais,apibarstyti krapais arpetražolėmis. SKANAUS!!!

Spalvingos graikiškos salotos

Jums reikės: 200 g fetos sūrio 8 raudonų pomidorų raudonojo svogūno žaliosios paprikos 2 agurkų 20 juodųjų alyvogių šaukštelio raudonėlių 3 šaukštų vyno acto aliejaus druskos pipirų Pamidorus supjaustykite skiltelėmis, papriką išvalikite, svogūną supjaustykite kubeliais. Fetos sūrį taip pat supjaustykite kubeliais. Paruoštas daržuoves sudėkite į salotinę, pašlaikstykite actų ir įpilkite 5 šaukštus aliejaus. Pagardinkite druska, […]

Australiškos salotos

250g obuolių, 2-3 agurkai, 4 pomidorai, 2 salierų šaknys, 200g virto kumpio, keli salotų lapai, apelsinų sulčių, majonezo. Išvirtus ir nuluptus salierus supjaustyti nedideliais kubeliais, taip pat supjaustyti obuolius bei agurkus, apšlakstyti apelsino sultimis ir viską sumaišyti. Dėti į pusdubenio vidurį, papuošti salotų lapais ir plonai atpjautais bei susuktais voleliu kumpio griežinėliais, pomidorų skiltelėmis. Po […]

Salotos su kepta vištiena

6 porcijoms reikės: 400g šaldytų žaliųjų žirnelių, 1 stiklinės kubeliais supjaustytos vištienos krūtinėlės, 1 obuolio, 2 bananų, 150g šaldytų vyšnių, 3 šaukštų juostelėmis supjaustytų džiovintų slyvų, 3 šaukštų migdolų drožlių, 1 šaukšto krapų, 1 šaukšto citrinos sulčių, 1/2 šaukštelio cukraus, druskos, 6 salotų lapų Padažui: 1 šaukšto citrinos sulčių, 3 šaukštų aliejaus, 1/2 šaukštelio garstyčių, […]

Salotos su vištiena.

100 g kepto viščiuko (be kaulo) 40 g fermentinio sūrio 100 g ridikėlių 1/2 stiklinės grietinės 10 g migdolų druskos pipirų Ridikėliai supjaustyti plonyčiais griežinėliais, sūrį – nedideliais kubeliais. Nuplikytus migdolus sukapoti. vištieną susmulkinti. Visus produkrus sumaišyti, supilti grietinę, įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Šprotų salotos "Mimoza"

konservuotų šprotų aliejuje virtų bulvių svogūnėlio virtos markos fermentinio sūrio sviesto kiaušinio majonezo Šprotus supjaustyti mažais gabalėliais, susmulkinti svogūną, sutarkuoti bulves, morkas, siek tiek sutarkuoti sūrio ir šaldyto sviesto, kiaušinį, visą tai užtepti majonezu.

Obuolių salotos su džiovintom slyvom

2 obuoliai pusė stiklinės džiovintų slyvų šaukštas medaus 2 šaukštai riešutų truputis cukraus Per naktį mirkytos slyvos, išėmus kaulelius, smulkiai supjaustomos ir sumaišomos su tarkuotais obuoliais bei kitais priedais. Paduodamos plačiose taurėse.

Grybų ir riešutų salotos

Jums reikės: 500 g grybų, 150 ml aliejaus, 1 citrinos sulčių, 200 g sutrupinto fetos sūrio, 1 šaukšto stambiai supjaustytų krapų, 125 g lazdynų riešutų, 1 šaukšto stambiai supjaustytų šviežių mėtų, 4 svogūnų laiškų, 150 g gūžinių salotų. Į didelį indą sudėkite grybus ir užpilkite aliejaus ir citrinos sulčių. Pagardinkite druska bei maltais juodaisiais pipirais […]

Morkų ir obuolių salotos

3 morkos, 3 obuoliai, citrinos rūgšties, druskos, cukraus, 0.5 – 2/3 stiklinės grietinės. Žalias nuplautas ir nuvalytas morkas sutarkuoti bulvių tarka, pridėti nuluptų burokine tarka sutarkuotų obuolių, druskos, grietinės ir viską sumaišyti.Jei reikia, pridėti citrinos rūgšties, druskos ar praskiesto acto ir truputį cukraus. Vietoj grietinės į salotas galima dėti acto ir aliejaus padažo. Šios salotos […]

Cikorija su apelsinais

Jums reikės: cikorijos, apelsino, 2 šaukštų lieso jogurto, kekės vynuogių, 100g išgliaudytų graikinių riešutų, po 1 griežinėlį fermentinio sūrio:aštraus ir švelnaus, druskos, pipirų. Cikoriją išdalykite lapeliais. Apelsinus nulupkite, supjaustykite stambiais griežinėliais ir pabarstykite riešutais. Sūrį supjaustykite mažais gabaliukais, o vynuoges – perpus. Sudėkite prie cikorijos ir apelsinų. Užpilkite jogurtą, pagardinkite druska ir pipirais.