Salotos

Graikiškos makaronų salotos

4 porcijoms reikės: 200g trumpų makaronų, 1 sutrintos skiltelės česnako, 1 stambiai supjaustyto raudonojo svogūno, 1/2 gabaliukais supjaustyto agurko, 4 skiltelėmis supjaustytų pomidorų, 1 šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 citrinos sulčių, 1 šaukšto stambiai supjaustytų raudonėlių, mėtų ir bazilikų, 125g fetos sūrio. Išvirkite makaronus, nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu. tuo tarpu dideliame dubenyje sumaišykite česnaką, svogūną, […]

Špinatų ir ridikėlių salotos su sūriu

4 porcijoms reikės: 150g jaunų špinatų lapų, 2 ryšelių ridikėlių, 200g sūrio, 1 ryšelio petražolių, 4 šaukštų baltojo vyno acto, 1 šaukštelio grūdėtųjų garstyčių, 6 šaukštų aliejaus, 4 riekelių rupių miltų duonos, 20g sviesto, druskos, pipirų. Špinatus nuplauti ir nusausinti, ridikėlius supjaustyti griežinėliais, sūrį – nedideliais gabaliukais, petražoles susmulkinti ir viską sumaišyti. Suplakti actą, garstyčias, […]

Ridikėlių salotos su majonezu

4-5 ryšulėliai ridikėlių, 2/3 stiklinės majonezo, keletas svogūnų laiškų, 1 kiaušinis, petražolių lapelių. Ridikėlius ir svogūnų laiškus nuplauti, supjaustyti (ridikėlius – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus – smulkiai), užpilti majonezu ir išmaišius sudėti į salotinę.Viršų papuošti kietai virto kiaušinio skiltelėmis, ridikėlių rožytėmis ir petražolių lapeliais. Vietoj majonezo ridikėlių salotoms galima vartoti grietinę, tik tada reikia pridėti […]

Jūrų kopūstų salotos

Indelis jūrų kopūstų 4 kiaušiniai 200 g krabų lazdelių 2 – 3 šaukštai majonezo Į dubenį sudėti jūros kopūstus. Kiaušinius išvirti ir smulkiai supjaustyti, sudėti į kopūstus. Smulkiai supjaustyti krabų lazdeles ir sudėti į kopūstus. Įdėti majonezo, viską išmaišyti.

Tunas su kiaušiniais

1 dėž. tuno aliejuje 3 kietai virti kiaušiniai 3 pomidorai porai sojų padažo pagal skoni Viską išmaišome,papuošiame petražole. Skanaus!

Sūrio salotos su vaisiais

Ingridientai: 250 g šveicariško sūrio 2 apelsinai 2 obuoliai 50 g cukraus citrinos sulčių 150 ml jogurto Paruošimo būdas: Sūris, nulupti apelsinai ir nulupti be sėklalizdžių obuoliai supjaustomi kubeliais. Jogurtas pasaldinamas cukrumi, parūgštinamas citrinos sultimis ir supilamas ant salotų. Atsargiai sumaišoma, stengiantis nesumaigyti pagrindinių komponentų. Salotos valgomos su duonos ir pyrago gaminiais.

Grybų salotos su duona

200 g virtų grybų 2 virti kiaušyniai svogūnas 100 g duonos 2 šaukštai majonezo 2 šaukštai aliejaus druskos cukraus petražolių Grybai susmulkinami ir apkepinami aliejuje kartu su tarkuotu svogūnu. Duona supjaustoma kubeliais ir apkepinama atskirai. Kiaušiniai taip pat supjaustomi kubeliais. Viskas sumaišoma, pasūdoma, pabarstoma pipirais, užpilama majonezu ir įberiama smulkiai supjaustytų petražolių lapelių.

Pekino kopūstų salotos su vaisiais

600g Pekino kopūsto, 2 kivi, 2 apelsinai, 3 šaukštai grietinės, 3 šaukštai riebaus jogurto, šaukštas citrinų sulčių, 4 šaukštai pipirnių arba petražolių. Nuskabomi blogi viršutiniai kopūsto lapai, jis gerai nuplaunamas, supjaustomas, šiaudeliais. Apelsinai ir kiviai nulupami. Kiviai supjaustomi maždaug pusės cm storio griežinėliais, kurie dar pasmulkinami maždaug į šešias dalis. Apelsinai išskirstomi skiltelėmis, nuimamos plėvelės, […]

Kriaušių ir sūrio

4 porcijoms reikės: 3-4 stiebelių čiobrelių, 1 svogūnėlio, 75ml vyno acto, 4 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, cukraus, 120g špinatų, gūžės „radichio” salotų, 2 kriaušių, 50g graikinių riešutų, 8 mažų sūrelių su pelėsiais,(po 40g kiekvienas). Paruoškite padažą: nuskabykite čiobrelio lapelius, smulkiai supjaustykite svogūnėlį. Actą sumaišykite su čiobreliais ir svogūnėliu, pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Palikite pastovėti. […]

Norvegiškos silkių salotos

2 silkės 3 kiaušiniai svogūnas 3 šaukštai acto šaukštas aliejaus šaukštelis garstyčių žiupsnelis cukraus Silkes išmirkyti, išdoroti, išimti kaulus, supjaustyti nelabai smulkiais kubeliais. Svogūną supjaustyti kubeliais ir pakepinti su aliejumi, užpilti su actu išplaktais kiaušiniais. Kai kiaušiniai susitraukia, įdėti garstyčių ir cukraus. Kai kiaušinienė atvės, sumaišyti su silkių kubeliais. Papuošti virto kiaušinio skiltelėmis ir petražolių […]