Salotos

Italiskos salotos Capresse

Reikės: Mocarelos sūrio, prinokusio pomidoro, rukolos lapų pesto padažo. Eiga: Surį ir pomidorą supjaustyti riekelėmis. Sudėti gražiai ratu arba bokšteliu. Lapus apvolioti pesto padaže ir pagal fantazija pateikt.

Bulvių salotos su obuoliais

300 g bulvių 200 g marinuotų agurkėlių 2 paprikos 1 obuolys (Obuolys) 1 virtas kiaušinis Užpilui: 3 šaukštai aliejaus 3 šaukštai citrinos sulčių 1 šaukštelis garstyčių 3 šaukštai grietinės druska pipirai Bulves išvirti su lupenomis. Nulupti, supjaustyti kubeliais arba griežinėliais. Agurkus supjaustyti kubeliais. Pipirus išskobti ir supjaustyti kubeliais, obuolį supjaustyti, kiaušinio baltymą ir petražoles sukapoti. […]

Ankštpipiriai garstyčių padaže

4 ankštpipiriai, po 150 g svogūnų ir pomidorų, obuolys, po šaukštą garstyčių ir susmulkintų petražolių lapelių, 0.5 stiklinės grietinės, druskos, cukraus. Išėmus sėklas ankštpipirius supjaustyti juostelėmis, nuluptus obuolius, svogūnus, pomidorus – kubeliais.viską išmaišyti su grietine ir garstyčių padažu.Paskaninti druska bei cukrumi.Ant viršaus užberti petražolių.

Salotos su soja

Sojos granules išvirti, susmulkinti, įdėti smulkiai supjaustytų svogūnų, marinuotų agurkų ar obuolių, virtų morkų, bulvių, kiaušinių, žaliųjų žirnelių ar kukurūzų.Pasūdyti ir pagardinti majonezu ar grietine.

Mozzarella salotos

450 g mozzarella sūrio; 2 dideli pomidorai,supjaustyti; 1 raudonas svogūnas, smulkintas; 1/2 stiklinės smulkinto baziliko; 1/2 stiklinės alyvų aliejaus; 1/4 stiklinės acto (tinka acto su žolelem užpilas salotoms); 1 šaukstas trinto česnako; druskos; Mozzarella supjaustyti kvadračiukais. Sumaišyti su raudonu svogūnu ir pomidorais. Kitame inde sumaišyti aliejų, actą, česnaką ir baziliką. Įdėti druskos, pipirų. Padažu apipilti […]

Avokadų salotos su pomidorais

2 avokados 3 pomidorai 2 svogūnai 3 putpelių kiaušiniai 2 šaukštai petražolių lapelių Padažui: 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus šaukštas citrinos sulčių šaukštelis garstyčių 6 juodos alyvuogės druskos, pipirų Paruošti padažą : citrinos sultis sumaišyti su aliejumi, garstyčiomis, įberti žiupsnelį druskos ir pipirų. Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Putpelių kiaušinius išvirti, atšaldyti, nulupti ir kiekvieną […]

Graikiškos tuno salotos

150 g ilgagrūdzių ryžių 1/2 šaukštelio druskos pipirų 1svogūno 150 g pomidorų 2 šaukštų citrinos sulčių 75g paprikos 2 kiaušinių 75 g alyvuogių 150 g konservuoto tuno savo sul­tyse 30 g salotų lapų 2 šaukštelių raudonojo vyno acto 300 g konservuotų baltųjų pupelių Ryžius išvirkite biriai. Pupeles nupilkite, tuną sumaišykite šakute. Smulkiai supjaustykite papriką, svogūną […]

ANANASŲ IR PORŲ SALOTOS

3-4 porai 4 kietai virti kiaušiniai mažoji dėžutė marinuotų ananasų Porų žaliąją dalį (lapus) nupjauname, o baltąją dalį pjaustome plonais griežinėliais. Supjaustome kiaušinius ir ananasus kvadratėliais. Sumaišome ir uždedame majonezo („Remoliado” arba „Ranch dressing”). Patiekamos prie antrųjų patiekalų.

gelteklių ir sėtinių salotos

kelios gelteklių šaknys, sėtinio gabaliukas, 2 kietai virti kiaušiniai, 3 šaukštai majonezo, 1 šaukštas spirgučęio, druskos. Gelteklių šaknis ir sėtinį nuplauti, nulupti ir stambiai sutarkuoti. Tarkinius sudėti į dubenį, užberti druskos, uždengti kitu dubeniu ir gerai pakratyti. Kiaušinių trynius ir baltymus (atskirai) smulkiai sukapoti.gelteklių ir sėtinių salotas sudėti į salotinę, užpilti majonezu,užberti aplink vieną skritulį […]

Pupų salotos, užpiltos grietinės padažu su garstyčiomis

2 stiklinės pupų, 2-3 kiaušiniai, 4 pomidorai, 0.5 svogūno, 2/3 stiklinės grietinės padažo su garstyčiomis, pipirų, druskos, krapų lapų. Pupas (geriau jaunas) išvirti, virimo pabaigoje pasūdyti, vandenį nusunkti, luobelę nulupti, pridėti kietai virtų griežinėliais pjaustytų kiaušinių, susmulkintų svogūnų, pomidorų gabalėlių, užpilti grietinės padažu su garstyčiomis (padažai) ir, lengvai išmaišius, sudėti į salotinę.Viršų apibarstyti smulkiai pjaustytais […]