Salotos

Krienai su obuoliais

1 stiklinė tarkuotų krienų, 1 stiklinė obuolių košės, 2-4 šaukštai aliejaus, druskos,cukraus, 5 šaukštai virinto vandens, 0,5 šaukštelio citrinos rūgšties. Krienus sudėti į iš rūgščių obuolių išvirtą košę. Košei obuolius nulupti (išimti sėklalizdžius),stambiai sutarkuoti, sudėti į puodą, užpilti vandeniu (nedaug). Maišyti mediniu šaukštu, kol obuoliai suminkštės, paskui suberti citrinos rūgštį. Į krienus obuolių košę dėti […]

Krienų salotos

0,5l tarkuotų krienų, 100g sviesto, druskos, cukraus, 1 šaukštas želatinos, truputis citrinos rūgšties, 1 stiklinė grietinės. Sutarkuotus krienus sumaišyti su sviestu, druska, cukrumi, citrinos rūgštimi ir ištirpinta želatina. Leisti truputį pastovėti. Paskui iš krienų šaukšteliu formuoti pailgas, šaukštelio formos figurėles. Jas dėti į salotinę ir užpilti grietine. Jei yra, galima puošti petražolių ar krapų lapeliais.

Kalakutienos ir daržovių salotos

2 porcijoms reikės: 200g kalakuto krūtinėlės, šaukšto miltų, 1 kiaušinio baltymo, 4-6 šaukštų sezamo aliejaus, šaukšto sviesto, šaukštelio sezamų aliejaus, ryšelio rėžiukų, 4 didelių pomidorų, 4 didelių su lupenomis išvirtų bulvių, 2 laiškinių svogūnų, 8 šaukštų daržovių sultinio, 4 šaukštų obuolių acto, 2-3 šaukštelių švelnių garstyčių, druskos, pipirų, 2 šaukštų aliejaus. Rėžiukus nuplaukite ir nusausinkite. […]

Salotos "Metų laikai"

Kopūstas indelis kukurūzų 2 pomidorai 3 kivi druskos šaukštelis cukraus citrinos sultys 2 šaukštai aliejaus Kopūstą supjaustome smulkiais šiaudeliais, kivį nulupame ir supjaustome gabalėliais, pomidorą taip pat susmulkiname gabalėliais, sudėdame kukurūzus ir gerai išmaišome. Užberiame druska, cukrų, supilame citrinos sultis ir aliejų. Viską gerai išmaišome. Tinka prie vištienos patiekalų.

Riešutų salotos

1 stiklinė lazdyno riešutų, 2-3 obuoliai, 3-4 džiovintos arba šviežios slyvos, 1 kriaušė, 0,5 šaukštelio cukraus, 2 šaukštai tirštos grietinės, truputis druskos. Riešutus sukapoti. Obuolius ir kriaušę supjaustyti nedidelais kubeliais ir palaikyti parūgštintame vandernyje. Slyvas supjaustyti skiltelėmis. Viską sudėti į salotinę, užbarstyti cukraus ir ant viršaus užpilti 2 šaukštus tirštos grietinės. Paduodama prie paukštienos patiekalų. […]

Pikantiškos cukinijų salotos

Nedidelė cukinija, 3 dideli obuoliai, 50 g žalių salierų stiebų, 0.5 stiklinės susmulkintų migdolų, 2 šaukšteliai medaus, 2 šaukšteliai tarkuotų apelsino žievelių, 2 šaukštai sezamo sėklų, majonezo. Cukiniją supjaustyti plonais griežinėliais, salierų stiebus, obuolius – kubeliais.Migdolus ir sezamo sėklas paskrudinti keptuvėje kol parus.Viską sudėti į salotinę ir išmaišyti su majonezu.

Miško uogų salotos su plombyru

250 g žemuogių, mėlynių, aviečių, vaivorų ar gervuogių, 2 šaukštai grietinėlės, 2 šaukštai kefyro, 2 šaukštai cukraus, 1/2 šaukštelio vanilinio cukraus, 4 porcijos plombyro (po 50 g). Grietinėlė, kefyras ir vanilinis cukrus dubenėlyje suplakami iki vienalytės masės (padažo).Uogos perrenkamos, nuplaunamos tekančio vandens srove, ant sietelio apdžiovinamos ir (kelias atidėjus puošimui) atsargiai šaukštu, kad kuo mažiau […]

Pomidorų ir pupelių salotos

Jums reikės (4-ioms porcijoms): 2 indelių po 250 g koncervuotų arba 300 g virtų pupelių, indelio kukurūzų, pusės gūžinės salotos, poro, 350 g mažų arba 2 didelių pomidorų, druskos, pipirų, cukraus, 5 šaukštų aliejaus, 3 šaukštų vyno acto, mažo indelio paprikų prikimštų alyvuogių arba žaliųjų alyvuogių be kauliukų. Pupeles ir kukurūzus nusunkite. Salotas nuplaukite ir […]

Ananasų ir porų salotos

3-4 porai 4 kietai virti kiaušiniai mažoji dėžutė marinuotų ananasų Porų žaliąją dalį (lapus) nupjauname, o baltąją dalį pjaustome plonais griežinėliais. Supjaustome kiaušinius ir ananasus kvadratėliais. Sumaišome ir uždedame majonezo („Remoliado” arba „Ranch dressing”). Patiekamos prie antrųjų patiekalų.

Džiovintų vaisių salotos

300 g džiovintų vaisių (obuolių, slyvų ar kitokių), 1 stiklinė cukraus, citrinos rūgšties ar acto, 1 l vandens, 1/4 lazdelės cinamono, 3 gvazdikėliai, 0.5 citrinos žievelės. Vandenį su cukrumi užvirinti, sudėti nuplautus džiovintus vaisius ir jame išvirti.Baigiant virti pridėti citrinos rūgšties, cinamono, gvazdikėlių, citrinos žievelės.Tada atvėsinti ir keletą valandų palaikyti.Duodant į stalą, vaisius sudėti į […]