Salotos

Spanguolių mišrainė

1 didelis apelsinas, 1 citrina, 4 stiklinės spanguolių, 1,5 stiklinės medaus. Spanguoles nuplauti ir sukapoti. Apelsiną ir citriną 3 min. pavirinti vandenyje. Smulkiai sukapoti. Viską sudėti į sietą ir leisti nuvarvėti (apie val.).Sudėti į indą ir įmaišyti medų. Uždengti ir laikyti šaldytuve. Tinka prie įvairių užkandžių.

Salotos su konservuotais žirneliais

½ galvutės žiedinio kopūsto, ½ cukinijos, 1-2 pomidorai, 2 svogūnai, ½ stiklinės žaliųjų žirnelių, žalumynų (svogūnų laiškų, krapų), prieskonių (druskos, pipirų, „Vegetos“) Padažui: ½ stiklinės grietinės, ½ stiklinės jogurto, 2-3 skiltelės česnako, 2 šaukštai citrinos sulčių, druskos, pipirų 1. Žiedinį kopūstą išskirstykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Svogūnus ir cukiniją supjaustykite ir apkepinkite, paskaninkite prieskoniais. Į […]

Rūkytos dešros mišrainė

300g rūkytos dešros, 2 stiklinės baltų pupelių, 1-2 kietai virti kiaušiniai, 1 svogūnas, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos, žalumynų. Nuluptą dešrą supjaustyti smulkiais šiaudeliais. Pupeles išmirkyti ir išvirti. Kiaušinius smulkiai sukapoti. Viską sudėti į salotinę, įberti druskos, supilti aliejuje pakepintus smulkiai supjaustytus svogūnus. Viską sumaišyti. Puošti žalumynais. Vietoj pupelių galima vartoti žirnius. Neturint nei pupelių, nei […]

Daržovienė

0,5 stiklinės virtų pupų, 1 virta morka, 1 virta bulvė, 0,5 stiklinės konservuotų arba virtų žaliųjų žirneliu, 0,5 stiklinės virtų pupelių, 1 obuolys, 1 šaukštelis kmynų, 0,5 stiklinės grietinės, truputis krapų ar petražolių lapelių, druskos. Morką ir bulvę supjaustyti smulkiais kubeliais. obuolį keletą kartų panardinti į karštą parūgštintą vandenį, po to supjaustyti smulkiais kubeliais. Į […]

Salotos su kukurūzais

1 kukurūzo burbuolė, gera sauja šparaginių pupelių, 50-100 g rūkyto jautienos kumpio, 2-3 kietai virti kiaušiniai, šaukštas majonezo, džiovinto raudonėlio, pipirų, druskos, žalumynų Kukurūzo burbuolę išvirkite pasūdytame vandenyje ir išgliaudykite. Šparagines pupeles supjaustykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Viską sumaišykite su juostelėmis supjaustytu kumpiu, kukurūzais bei kiaušiniais. Paskaninkite prieskoniais, užpilkite majonezu, papuoškite žalumynais.

Bulvių ir paprikos mišrainė

5 – 6 virtos bulvės svogūnas saldžioji paprika petražolių maltų pipirų druskos aliejaus Visus produktus susmulkiname, sumaišome, papuošeme petražoliais.

Žaliosios salotos

3 putpelių kiaušiniai, 7-8 griežinėliai agurko, po 4-5 lapus dviejų rūšių salotų, 4 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas citrinų sulčių, truputis druskos. Išverdame putpelių kiaušinius (verdame ne ilgiau kaip 2 min.). Į lėkštę sudedame suplėšytus salotų lapus.Ant jų dedame agurko ir kiaušinių griežinėlius, po to kitos rūšies salotų lapus. Užpilame aliejaus, citrinų sulčių ir druskos mišiniu. […]

Saldžios makaronų salotos

4 porcijoms reikės: 30 g razinų, 40ml apelsinų likerio, 50g aguonų, 2 šaukštų vanilinio cukraus,tarkuotos pusės apelsino žievelės, žiupsnelio malto cinamono, 100g sviesto, 400g virtų makaronų (iš 130g sausų makaronų), cukraus pudros. Razinas mažiausiai 15 min. pamirkykite likeryje. Aguonas sumalkite ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi,apelsinų žievelėmis ir cinamonu. Didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite makaronų masę,kaitinkite, […]

Apelsinų salotos

4porcijoms reikės: 4 apelsinų, 2 porų, 4 šaukštų aliejaus, 2 šaukštų kedro riešutų, 1 šaukšto razinų, 2 šaukštų baltojo vyno acto, druskos, pipirų, žiupsnelio cukraus, 4 šakelių darželinio builio, 250g sterko filė, 1 šaukšto sviesto. Apelsinus nulupkite ir nugremžkite baltąją plėvelę. Vaisius supjaustykite griežinėliais, ištekėjusias sultis palikite. Porus supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus, […]

Sėtinių ir morkų salotos

0,5 l stambiai sutarkuoto sėtinio, 1 stiklinė stambiai sutarkuotų morkų, 4-5 šaukštai grietinės, 1 skiltelė česnako, truputis druskos. Sėtinio ir morkos tarkinius sudėti į dubenį,užberti druskos,uždengti kitu indeliu ir gerai pakratyti. Paskui sudėti smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, grietinę ir, viską sumaišius , mišinį sudėti į salotinę. Tokias salotas galima patiekti prie paukštienos patiekalų arba valgyti […]