Salotos

ŽUVIES MIŠRAINĖ

Virta ar kepta žuvis, išėmus kaulus, supjaustoma, pridedama kietai virtas supjaustytas kiaušinis, smulkiai supjaustyta citrina, supjaustytas marinuotas agurkas. Sudėjus į salotinę, užpilama majonezu, plaktu pusiau su grietine. Apibarstoma tarkuota citrinos žievele.

Raudonosios salotos

Jums reikės: 4 pomidorų 100g krabų lazdelių svogūno „Palangos” duonos (kelių riekių) majonezo. Pomidorus bei krabų lazdeles supjaustyti kubeliais. Svogūnus supjaustyti smulkiai. Duoną supjaustyti kubeliais ir tada ją pakepinti, kad būtų traški. Viską sumaišyti su majonezu. Skanaus 🙂

Gaivios vištienos salotos

pusė kepto viščiuko šaukštelis balzaminio acto 400 g arbūzo indelis žaliųjų šparagų arba 200 g šviežių brokolių salotų meliono indiškų riešutų Padažui: 2 šaukštai aliejau acto druskos juodųjų pipirų Nulupkite viščiuko odą ir išimkite kaulus. Supjaustykite nedideliais gabaliukais ir paskaninkite balzaminiu actu. Supjaustykite šparagus arba brokolius, melioną ir arbūzą. Nuplaukyte, suplėšikite ir sudėkite į lekštę […]

Ananasas, įdarytas krevečių salotomis

Ananasas (apie 1,3 kg) 100 g krabų lazdelių 150 g krevečių 10 g Vočesterio padažo 100 g majonezo 120 g kečupo 150 g pomidorų 80 g citrinos salotų lapų migdolų lapelių (lakštų) prieskonių Ananasą supjaustykite į 5 lygius griežinėlius. Gražiai išpjauname vidų, palikdami sveiką žievelę. Krabų lazdeles ir išpjautą vidų supjaustome kubeliais. Sudedame krevetes. Majonezą […]

Burokėlių salotos su krienais

3-4 burokėliai, 1 stiklinė atskiesto acto, 2 šaknys krienų, 1 lauro lapelis, 5 pipirai, 1 arbat. šaukštelis cukraus, druskos. Išvirtus burokėlius nulupti, paprastu peiliu arba daržovėms pjaustyti peiliuku supjaustyti nedideliais griežinėliais ir sudėti į stiklinį indą eilėmis, perberiant tarkuotais krienais.Viską užpilti atšaldytu marinatu.Indą sandariai uždaryti arba užrišti pergamentiniu popieriumi ir laikyti šaltoje vietoje. Vartoti po […]

Agurkų salotos su acto ir aliejaus padažu

4-5 agurkai, keli svogūnų laiškai, 3-4 šaukštai acto ir aliejaus padažo. Imti jaunus agurkus, juos nulupti, žievelę plonai nulupti ir supjaustyti griežinėliais.Neišardžius griežinėlių tvarkos, perkelti juos į negilią lėkštę, truputį praskleisti ir palaistyti acto ir aliejaus padažu. Vietoj acto ir aliejaus padažo, agurkus galima užpilti praskiestu actu arba grietine.

Salotos su apelsinais ir cikorijumis

4 porcijoms reikės: 2 cikorijų obuolio 2 apelsinų 100 g karteno sėklų (ar kokių kitų) 2 šaukštus moliūgų sėklų 1 indelio natūralaus jogurto 4 šaukštus citrinos sulčių žiupsnelio druskos cukraus pudros Cikorijų lapelius nuskabykite, obuolį nuplaukite, išvalykite sėklytes. Supjaustykite citrinų sultimis. Apelsiną nulupkite, nuvalykite baltąją plėvelę ir padalykite skiltelėmis, o paskui supjaustykite ne itin mažais […]

Makaronų salotos

8 porcijoms reikės: 500g makaronų (kaspinėlių), 1 laiškinio svogūno, 1 agurko, ryšelio ridikėlių, po 200g fermentinio sūrio ir kumpio, krapų,2 obuolių, 6 šaukštų citrinų sulčių, 1 šaukšto kaparėlių, 6 šaukštų majonezo, 8 šaukštų jogurto, šaukštelio cukraus, druskos, pipirų, žalumynų papuošimui. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite ir leiskite ataušti. Tuo tarpu nuplaukite daržoves ir supjaustykite griežinėliais. […]

MIŠRAINĖ "SŪRIAUS ROJUS"

2 kietai virti kiaušiniai 200g tarkuoto sūrio 2 rauginti agurkai 2 riekės baltos duonos majonezo, aliejaus Kiaušinius ir agurkus supjaustyti. Duoną supjaustyti kubeliais ir apkepti aliejuje. Į indą sudėti visus produktus, užpilti majonezu ir gerai išmaišyti.

Krabų lazdelių ir keptos duonos salotos

160 g krabų lazdelių 160 g keptos duonos kubelių 160 g tarkuoto fermentinio sūrio Padažui: 4 šaukštai majonėzo akiltelė česnako Krabų lazdeles supjaustomos kubeliais, sumaišoma su kepintos duonos kubeliais bei tarkuotų sūriu ir užpilama padažu. Padažui: česnaką išspaudžiame ir sumaišome su majonezu. Puošiame citrinos griežinėliu, petražolės šakele.