Salotos

Morkų salotos su krabų lazdelėmis

3 morkos, 6 krabų lazdelės, 1 skiltelė česnako, majonezo ar aliejaus. druskos. 1 arbatinis saukstelis krienų. Morkas sutarkuot burokine tarka, krabų lazdeles susmulkint, česnaką smulkiai sukapot.Viską sumaišyt su majonezu ar aliejumi.

Su sūrio ir makaronų įdaru

4 porcijoms reikės: 8 pomidorų, 150 g smulkių makaronų (pvz.; žvaigždučių), 3 šaukštų grietinės, 100 g fetos sūrio, 2 šaukštus aliejaus, 1/2 stiklinės daržovių sultinio, pipirų. Išvirkite makaronus ir nusunkite. Fetą sutrinkite su grietine ir sumaišykite su makaronais. Nupjaukite pomidorų viršūnėles, išskobkite minkštimą ir sumaišykite su sultiniu. pomidorus truputį pabarstykite pipirais ir prikimškite makaronų mase. […]

Lašišos ir šparagų salotos

Jums reikės: 2 ryšelių šparagų, 500g bulvių, 4 šaukštų majonezo, 3 šaukštų susmulkintų krapų, 1/2 citrinos sulčių, 100g salotų lapų, 500g šaltos lašišos (keptos keptuvėje ant grotelių ),supjaustytos gabaliukais. Šparagus ir bulves išvirkite ir nukoškite. Dubenėlyje sumaišykite majonezą, krapus, krienus, citrinos sultis, druska ir maltus juoduosius pipirus. Dideliame dubenyje atsargiai sumaišykite bulves, šparagus, lašišą ir […]

KONSERVUOTŲ JŪROS KOPŪSTŲ SALOTOS

1 indelis jūros kopūstų 4 kiaušiniai 200g krabų lazdelių 2-3 šaukštai majonezo Į dubenį sudėti jūros kopūstus. Kiaušinius išvirti ir smulkiai supjaustyti, sudėti į kopūstus. Smulkiai supjaustyti krabų lazdeles ir sudėti į kopūstus. Įdėti majonezo, viską išmaišyti.

Burokėlių salotos

1 kg burokėlių 1/2 stiklinės majonėzo 2 šaukštai nerūgsčios grietinės 2-3 šaukštai tarkuotų krienų šaukštas citrinų sulčių pusė svogūno druskos baltųjų pipirų Išvirkite burokėlius, ataušinkite ir nuplaukyte. Supjaustykite ir suberkyte į indą, kuriame patieksite. Pataisykite padažą iš majonezo, grietinės, krienų ir paskaninkyte citrinų sultymis, pipirais bei druska. Užpilkyte padažą ant burokėlių ir papuoškyte tarkuotais krenais.

Itališkos salotos

Jums reikės: 200g „ciabata” duonos, supjaustytos kubeliais, 4 pomidorų, supjaustytų skiltelėmis, 1/2 agurko, supjaustyto gabaliukais, 2 supjaustytų saliero šakelių, 4 kupinų šaukštų juodųjų alyvuogių, 2 šaukštų kaparėlių, 2 šaukštų stambiai sukapotų bazilikų, 1 mažo susmulkinto raudonojo svogūno, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštų raudonojo vyno acto. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Suberkite duoną į kepimo […]

Agurkų salotos

2 agurkai mažomis sėklytėmis, 2 šaukšteliai druskos, 2 stiklinės kefyro, 2 šaukštai citrinos sunkos, 5 smulkiai sukapoti svogūno laiškai, 2 šaukšteliai mėtų lapelių, pipirų pagal skonį. Agurkus supjaustyti plonais griežinėliais, sudėti į indą ir apibarstyti druska. Indą uždengti ir 2 val. palaikyti šaldytuve. Atsiradusį skystį nusunkti ir agurkų riekeles nusausinti. Sudėti į serviravimo indą, užpilti […]

Salotos su ridikais

4 porcijoms reikės: 1 didelio balto rediko 1 vidutinės morkos 1 obuolio 3 skiltelių česnako pusės citrinos 0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės druskos maltų pipirų petražolių krapų svogūno laiškų Ridiką, morką ir uobolį nulupkite ir sutarkuokite smulkia trintuve. Salotų komponentus sumaišykite giliame dubenyje. Pagardinkite druska ir pipirais. Nulupkite česnaką ir sutrinkite jį, sumaišykite su citrinos […]

Spirgučio salotos

3 virtos bulvės, 1 virta morka, 2 skiltelės česnako, 2-3 šaukštaialiejaus, 2 šaukštai spirgučio, pipirų,petražolių lapelių, druskos. Morką ir bulves supjaustyti, smulkiais kubeliais. Užberti pipirų, smulkiai pjaustytų petražolių lapelių. Aliejų užvirinti, supilti ant daržovių ir sumaišyti. Mišinį sudėti į salotinę, užpjaustyti česnako,užberti spirgučio.

ŠVIEŽIŲ DARŽOVIŲ SALOTOS SU SŪRIU IR RIEŠUTAIS

(4 asmenims) 200g salotų lapų užpilui: 30g graikinių riešutų 25g garstyčių 200g ankštinių pipirų 50g aliejaus 150g konservoutų kukurūzų 20g cukraus 200g šviežių pomidorų 5g druskos 50g fermentinio sūrio 30g porų 100g šviežių agurkų 100g Pekino kopūstų Lėkštutė arba salotinė išklojama salotų lapais. Sudedamos supjaustytos daržovės ir sūris (supjaustytas kvadratėliais). Viršus pabarstomas riešutų puselėmis. Garstyčios, […]