Salotos

Trūkažolių salotos

4 trūkažolių gūželės, apelsinas, 2 kietai virti kiaušiniai, 6 šaukštai lieso jogurto, 2 šaukštai grietinės, druskos, maltos saldžios paprikos, papuošimui pipirnių lapelių. Nuskabomi viršutiniai trūkažolių lapai, gūželės nuplaunamos , nuvarvinamos ir supjaustomos 1 cm pločio juostelėmis. Apelsinas nulupamas, išskirstomas skiltelėmis, nuneriamos plėvelės, išimamos sėlkos. Kiaušiniai nulupami ir supjaustomi kubeliais. Jogurtas suplakamas su grietine, druska ir […]

Pikantiškos salierų salotos

Vidutinio dydžio saliero gumbas, 1 svogūnas, 2 kietai virti kiaušiniai, 1 morka, 40-50 g fermentinio sūrio. Padažui: 2-3 šaukštai majonezo, 2 šaukštai grietinės, 1 šaukštas sojos padažo, druskos, pipirų, žalumynų papuošimui 1. Salierą ir morką nulupkite, sutarkuokite ar supjaustykite smulkiais šiaudeliais. Tada sumaišykite su tarkuotu sūriu, sukapotu svogūnu bei susmulkintu kiaušiniu. Salotas paskaninkite prieskoniais ir […]

TROŠKINTOS SALOTOS

500 g. saldžiosios paprikos; 250 g. pomidorų; 100 g. kumpio; 2 kiaušiniai; 1 svogūnas; majonezo, pipirų, aliejaus. Žiedais supjaustytą svogūną pakepti su aliejum, sudėti pjaustytus paprikų ir pomidorų gabalėlius, sumaišyti ir patroškinus dvi minutes atvėsinti. Viską sukrėsti į salotinę, suberti kubeliais pjaustytus kiaušinius ir kumpį, užpilti majonezu, pabarstyti pipirais ir atsargiai išmaišyti. 1 _ 2 […]

Kiaušinių salotos su skrebučiais

300g duonos, 5 kiaušiniai, 400g kumpio, 100g majonezo, 40g svogūnų, 200g marinuotų agurkų, prieskonių. Daržoves ir kietai virtus kiaušinius susmulkinti, pagardinti majonezu, suberti prieskonius. Kumpio griežinėlius susukti vamzdeliais ir pripildyti paruoštu įdaru.Uždėti ant pakepintos duonos riekelių.

Porų salotos

200g porų, 200g obuolių, 100g morkų, grietinės, krapų arba petražolių, druskos. Baltąsias porų dalis supjaustyti plonais griežinėliais. Obuolius ir morkas sutarkuoti stambia trintuve. Užpilti grietine, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Viršų apibarstyti susmulkintais krapais arba petražolėmis.

Burokėlių salotos su obuolių koše

0,5l virtų stambiai tarkuotų burokėlių, 0,5l obuolių košės be cukraus, 1 šaukštas cukraus, truputis citrinos rūgšties, 1 svogūnas, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos, petražolių lapelių. Burokėlius sudėti į dubenį, užbarstyti cukraus, druskos, citrinos rūgšties. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje ir užpilti ant burokėlių. Viską sumaišyti. Į salotinę dėti sluoksnį paruoštų burokėlių, sluoksnį obuolių košės(viršutinis sluoksnis turi […]

Itališkos sūrio salotos

50 g itališko sūrio, 50 g šviežių pomidorų, 30 g šparaginių pupelių, 20 g mėlynojo svogūno, 40 g majonezo, šviežių ar džiovintų bazilikų. Visus produktus supjaustome stambiais šiaudeliais (išskyrus šparagines pupeles), sumaišome su majonezu, užberiame bazilikų.

Vištienos ir avokadų salotos

Virtos vištienos krūtinėlės Vieno avokado Pekino kopūsto Majonezo Salotų prieskonių Virtą vištienos krūtinėlę supjaustyti kubeliais, avokadą stambokais kubeliais, salotas šiaudeliais, viską apšlakstyti majonezo ir salotų prieskonių padažu. Labai lengvos ir skanios salotos, nuo kurių tikrai pasijuntame sotus.

Marinuotų agurkų salotos

2 obuoliai, 2 bananai, 3-5 marinuoti agurkėliai, druskos, pipirų, majonezo. 1. Bananus ir obuolius nulupti, supjaustyti. Sumaišyti su supjaustytais marinuotais agurkais. Salotas paskaninti druka, pipirais ir užpilti majonezu.

Salotos

Jums reikės: marinuotų agurkėlių, marinuotų grybukų, kiniško kopūsto, graikinių riešutų, didelio šaukšto garstyčių, po šaukštą citrinų ir apelsinų sulčių, gero aliejaus. Agurkėlius supjaustykite griežinėliais, grybukus perpjaukite pusiau, kopūstą susmulkinkite, sukapokite riešutus. Iš garstyčių, citrinų ir apelsinų sulčių padarykite tyrelę, į ją greitai maišydami įpilkite aliejaus, viską gerai išmaišykite, kad padažas būtų vientisas. Padažą pilkite ant […]