Salotos

Pievagrybių ir kukurūzų salotos

1 indeli marinuotu pyvagrybiu truputi susmulkinti, ideti 1 indeli koncervuotu kukuruzu, supjaustyti svoguniuko pagal skoni, majonezo ir pipiru. Greita ir gardu!

DARŽOVIŲ SALOTOS SU RYŽIAIS

2 stiklinės biriai virtų ryžių 1 morka, 2 pomidorai 2 marinuoti vidutinio dydžio agurkai 1 nedidelis šviežias agurkas 1 stiklinė žaliujų žirnelių 2 stiklinės susmulkintų graikiškų riešutų 5 šaukštai majonezo 2 šaukštai smulkiai supjaustytų krapų petražolių lapelių, druskos Morką išvirti. Virtą morką ir agurkus supjaustyti kubeliais, pomidorus – skiltelėmis. Į ryžius į berti krapų, petražolių, […]

Ispaniškos salotos su alyvuogėmis

4 porcijoms reikės: 8 pomidorų, 2 žaliųjų paprikų, 2 svogūnų, 2 šaukštelių Vorčesterio padažo, 2 šaukštų vyno acto, cukraus, druskos, pipirų, 4 šaukštų aliejaus, šviežių rozmarinų, 2 šaukštų kaparių, stiklainiuko juodųjų alyvuogių. Nuplaukite pomidorus ir papriką. Nulupkite svogūną. Pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis, papriką – mažais gabaliukais, svogūną – griežinėliais. Paruoštus ingredientus sudėkite į dubenį […]

Salotos su aromatingais skrebučiais

4 porcijoms reikės : salotų gūžės, 4 pomidorų, 2 šakelių salierų, raudonojo svogūno, 1/2 bandelės, 2 skiltelių česnako, 6 šaukštų aliejaus, balzaminio acto, druskos, pipirų, cukraus. Salotas nuplaukite ir nusausinkite.Pomidorus supjaustykite.Svogūnus supjaustykite griežinėliais.Salierą – gabaliukais, česnaką – smulkiai.bandelę supjaustykite riekutėmis, aptepkite česnaku ir apkepinkite iš abiejų pusių su 2 šaukštais aliejaus, tada supjaustykite kubeliais.Likusį aliejų […]

Graikiškos salotos su ridikėliais ir makaronais

4 porcijoms reikės: 250 g makaronų (ratelių), druskos, 3 pomidorų ,1 mažo žalio agurkėlio, 200 g feta sūrio, 3 šakelių raudonėlio, 50g alyvuogių be kauliukų, 3-4 šaukštų raudonojo vyno acto, stambiai maltų pipirų ,6 šaukštų aliejaus. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Perkoškite ir perpilkite šaltu vandeniu. Pomidorus perpjaukite perpus, išvalykite kauliukus, minkštimą supjaustykite. Agurką nuplaukite, perpjaukite […]

Vėžių uodegėlių salotos

1 kiaušinio trynys; 1/4 stiklinės raudonojo vyno acto; šaukštelis druskos; 3 šaukštai garstyčių; 2 stiklinės alyvų aliejaus; 1/2 raudono svogūno, smulkinto; 2 svogūnai smulkinti; 1/2 smulkintos raudonos paprikos; tiek pat žalios paprikos; baltųjų pipirų; Kiaušinio trynį, actą, druską ir garstyčias suplakti. Po truputį pilti aliejų, toliau plakant. Padažą sumaišyti su smulkintomis daržovėmis, paskaninti pipirais. Kiaušinį, […]

Daržovių salotos

4 porcijoms reikės: 4 pomidorų, 100 g šparaginių pupelių, po 3 šaukštus žalųjų žirnelų ir kukurūzų (konservuotų), geltonosios paprikos Padažui: 4 šaukštų jogurtinio majonezo, 2 šaukštų citrinos sulčių, česnako skiltelės, šaukšto provanso prieskonių, druskos, pipirų. nugnybkite šparaginių pupelių galiukus ir supjaustykite jas gabaliukais. Virkite 10 minučių pasūdytame vandenyje. Nusunkite ir leiskite ataušt. Papriką nuplaukite, išvalykite […]

Silkės, porų, obuolių salotos

4 -os silkių filytės( marinuotos, t.y. mrkytos parūgštintame vandenyje su prieskoniais) 3 , geriausia „antaniniai” obuoliai mažas indelis žirnelių poras ,majonezas Silkių filytes supjaustyti siauromis riekelėmis ir sudėti į silkinės dugną . Nuluptus, sutarkuotus, nuvarvintus obuolius dėti sluoksniu ant silkių, tada dėti sluoksnį žirnelių, po to sluoksnį majonezo o tada, žiedais supjaustytą ir „iškirstytą” porą. […]

Krabų lazdelių salotos

300 g krabų lazdelių 200 g šviežių kopūstų 100 g obuolių 100 g salierų gumbų 150 g majonezo 5 g petražolių ar krapų lapelių prieskonių Daržoves supjaustomos šiaudeliais, krabų lazdeles – stambiais kubeliais. Visus produktus sumaišome su majonezu. Smulkiai sukapojame petražoles ar krapus. Druskos, pipirų dedame pagal skonį. Puošiame salotų lapais ir citrinos grižinėliais.

CARO SULTANO MIŠRAINĖ

5 bulvės 3 obuoliai 0,5 stiklinės graikiškų riešutų 0,5 stiklinės lazdyno riešutų 200g majonezo 1 citrinos sultis cukraus, druskos pipirų Bulves išplaukite ir išvirkite su lupenomis. Paskui aplupkite ir supjaustykite kubeliais. Obuolius taip pat supjaustykite kubeliais. Visus riešutus susmulkinkite ir sumaišykite juos su majonezu. Bulves sumaišykite su obuoliais ir užpilkite citrinų sultimis, įdėkite truputi cukraus, […]