Salotos

Paprikų salotos su skrebučiais

4 porcijoms reikės: 4 žaliųjų paprikų, ryšelio petražolių, 150g didelių žaliųjų alyvuogių be kauliukų, 1 citrinos, 6 šaukštų aliejaus, 1 skilteles česnako, 150g ožkos sūrio, 8 riekelių bandelės, druskos, šviežiai maltų pipirų. Papriką nuplaukite ir supjaustykite ketvertukais, išvalykite sėklytes ir supjaustykite mažais gabaliukais. Petražoles nuplaukite, nuplėšykite lapelius ir smulkiai supjaustykite. Į dubenėlį sudėkite paprikas, petražoles […]

Obuolių salotos "Praha"

100g obuolių, agurkas, svogūnas, 100g keptos veršienos, 100g keptos kiaulienos, truputis citrinos sulčių, maltų pipirų, majonezo. Nuluptą obuolį, agurką, svogūną ir mėsas supjaustyti ruoželiais, apšlakstyti citrinos sultimis, pridėti majonezo, jei norime, apibarstyti maltais pipirais ir viską sumaišyti.

SALOTOS SU SALDŽIARŪGŠČIU PADAŽU

Keturioms porcijoms: 2 kietai virti kiaušiniai; 200 g. rūkytos kiaulienos nugarinės; 12-13 alyvuogių; 5-6 salotų lapų; 0,5 stiklinės anakardžių (indiškų) riešutų; truputis svogūnų laiškų; Padažui: 1 arbatinis šaukštelis cukraus; Į salotinę įklojame tris salotų lapus. Ant jų ratu dedame pusę griežinėliais supjaustyto kumpio ir kiaušinių aštuntadalių. Viduryje vėl įklojame kelis salotų lapus, sudedame likusį kumpį […]

Daržovių salotos su ryžiais

2 stiklinės biriai virtų ryžių, morka, 2 pomidorai, 2 marinuoti agurkai, agurkas, stiklinė žalųjų žirnelių, 2 stiklinės susmulkintų graikinių riešutų, 5 šaukštai majonezo, krapų, petražolių, druskos. Morką išvirti. Virtą morką ir agurkus supjaustyti kubeliais, pomidorus – skiltelėmis. Į ryžius įberti krapų, petražolių, sukapotus riešutus, pasūdyti ir išmaišyti. Į salotinę dėti paruoštus ryžius, sluoksnuojant su pasūdytu […]

Brokolių ir morkų marinatas

3 galvutės brokolių, 6 morkos, 1 stiklinė aliejaus, 3/4 stiklinės citrinos sunkos, po 1 šaukštelį cukraus ir druskos, 2 trintos skiltelės česnako. Daržoves gerai nuplauti. brokolių žiedynėlius nupjaustyti, stiebą nulupti ir supjaustyti. Morkas nuskusti ir supjaustyti pailgai. Aliejų sumaišyti su visais priedais. Daržoves sudėti į indą, užpilti paruoštą marinatą, uždengti ir palaikyti šaldytuve per naktį.Tinka […]

Pupelių salotos

2 stiklinės virtų pupelių, 1 pomidoras, 1 mažas svogūnas, 2-3 virtos bulvės, 150g majonezo, kelios krapų šakelės, druskos, pipirų. Pomidorą ir bulves supjaustome kubeliais, susmulkiname svogūną ir krapus. Į dubenį sudedame virtas pupeles, pomidorą, bulves, krapus, įberiame druskos, pipirų, įdedame majonezo ir gerai išmaišome. Sudedame į salotinę, papuošiame krapais ir pupelėmis.

Obuolių ir salierų salotos su varške

300 g obuolių, nedidelis salieras, citrinos sulčių, 100 g varškės, pusė stiklinės pieno, kapotų riešutų, majonezo. Plonomis skiltelėmis supjaustytus obuolius sumaišyti su tarkuotu salieru ir citrinos sultimis. Varškę išplakti su pienu ir majonezu, užpilti ant paruoštų salotų, apibarstyti kapotais riešutais.

Avokadų salotos

1 avokadas krevetės arba krabų lazdelės, jeigu krabų, tai 3 lazdelės Tarkuotas džiugo sūris, 2 kiaušiniai, 1pomidoras(nedidelis) Avokadą supjaustom nedideliais kubeliais, supjaustom kiaušinį, krevetes(krabus), pabarstome druska, truputis pipirų, ir viską sumaišome su majonezu. Skanaus 😉

Troškintos grybų salotos

200g virtų pupelių, 200g virtų grybų, 200g virtų morkų, svogūnas, 2 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų. Morkos ir grybai supjaustomi kubeliais. svogūnas supjaustomas ir apkepinamas aliejuje. Paskui į keptuvę sudedamos pupeles, morkos ir grybai. Viskas apibarstoma prieskoniais ir truputį patroškinama. Salotas valgomos ir šiltos, ir šaltos.

BOHEMIŠKAI PAGAMINTI KOPŪSTAI

400 g baltagūžių kopūstų, 40 g cukraus, 10 g druskos, 20 g miltų, 40 g riebalų, 20 g lašinukų, 60 g svogūnų, kmynų, acto. Nuplauti, siauromis juostelėmis supjaustyti kopūstai suberiami į sietą, kad apdžiūtų. Smulkiai supjaustyti svogūnai truputį pakepinami su kubeliais supjaustytais lašinukais. Į juos sukrečiami kopūstai, įpilama truputį mėsos sultinio, įberiama druskos, kmynų ir […]