BOHEMIŠKAI PAGAMINTI KOPŪSTAI


400 g baltagūžių kopūstų,
40 g cukraus,
10 g druskos,
20 g miltų,
40 g riebalų,
20 g lašinukų,
60 g svogūnų,
kmynų,
acto.

Nuplauti, siauromis juostelėmis supjaustyti kopūstai suberiami į sietą, kad apdžiūtų. Smulkiai supjaustyti svogūnai truputį pakepinami su kubeliais supjaustytais lašinukais. Į juos sukrečiami kopūstai, įpilama truputį mėsos sultinio, įberiama druskos, kmynų ir viskas patroškinama. Suminkštėję kopūstai apibarstomi trupučiu miltų, cukrumi, apšlakstomi užvirintu actu. Baigiant troškinti viskas gerai sumaišoma. Kopūstai dar kartą ant mažos ugnies užvirinami ir nukeliami nuo viryklės.