Sausainiai ir saldainiai

Sveikoliški sausainialiai

4 šaukštai avižinių dribsnių 4 šaukštai razinų 2 – 4 šaukštai saulėgražų (išglaidytų) 4 šaukštai medaus 4 šaukštai aliejaus Ikaitintame aliejuje apkepinti avižinius dribsnius ir saulėgrąžas, kol gražiai apskrus. Maišant supilti razinas, sudėti medų. Pakaitinti, kol medus tolygiai pasiskirstys ir beveik užvirs. Sudėti į formą maždaug 1 – 2 cm sluoksniu, prispausti ir palaikyti keliatas […]

Žiedeliai

375 g miltų 2 šaukšteliai kepimo miltelių 200 g cukraus pakelis vanilės, 250 g sviesto 125 g maltų migdolų 125 g raudonųjų serbentų drebučių 2 šaukštai cukraus pudros Ant minkymo lentos suberkite miltus ir kepimo miltelius. Viduryje padarę duobutę, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, maltus migdolus ir sudėkite šaltą, mažais gabalėliais sukapotą sviestą. Greitai užminkykite tešlą […]

Saldainiai su imbieru

150 g juodojo šokolado, 100-125 g kristalizuotų su cukrumi imbiero gabaliukų. Šokoladą ištirpiname ir praaušiname. Imbiero gabaliukus suberiame į šokolado tyrę ir maišome, kol aplips. Tada dedame į padėklą, kad sustingtų. Sandariame inde šaldytuve galime laikyti net mėnesį.

Saldainiai

700 g šokolado; 250g grietinėlės; 8 ml romo; 200 g kapotų graikinių riešutų; 100g kokoso drožlių; Šokoladą susmulkinti. Grietinėlę užvirinti ir joje ištirpinti šokoladą. Į ištirpintą šokoladą sudėti riešutus ir supilti romą. Masę atšaldyti šaldytuve. Peiliu dar pasmulkinti kokoso drožles. Iš šokolado masės daromi rutuliukai ir apvoliojami smulkintose kokoso drožlėse. Galima sudėti į krepšelius saldainiams.

Burokėlių salotos su svogūnais

3-4 burokėliai, 3 svogūnai, 0.5 stiklinės atskiesto acto, 1 lauro lapelis, 5 pipirai, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, druskos. Išvirtus burokėlius nulupti, sutarkuoti burokėlių tarka, pridėti smulkiai supjaustytų svogūnų, užpilti marinatu ir palaikyti porą valandų vėsioje vietoje.Po to pridėti pagal skonį druskos, cukraus, jei yra, porą šaukštų aliejaus, išmaišyti ir sudėti į salotinę. Marinatui vandenį su […]

Sausainiai triufeliukai

Kepimo margarinas Miltai Cukrus Kakava Cukraus pudra Kepimo margarina apvolioti miltuose ir tarkuoti per stambia tarka, retkarciais pabarstant miltais likusi margarino gabala ir sutarkuota mase. Prideti cukraus (kiek norit, galima visai be jo). Gerai ismaisyti tesla, pridedant tiek miltu, kad butu galima is jos lipdyti triufelius. Tada sulipdyti daug mazu triufeliuku, ir kepti mazdaug 180oC […]

Braškių kremas su sausainiais

200 g sausainių 500 g braškių 250 g liesos varškies 3 šaukštai cukraus 8 šaukštai želatinos 200 g grietinėlės apelsinų sulčių Papuošimui: mėtos lapelių braškių Braškes nuųplauti. Pusę braškių sutrinti ir sumaišyti su želatina, palikti 10 min pastovėti. Po to mosę šyldyti ant garų, kol ištirps želatina. Truputį atvėsinus, sudėti varškę ir 3 šaukštus cukraus, […]

BALTYMŲ SAUSAINIAI

4 kiaušinių baltymai 4 šaukštai cukraus 5 šaukštai avižinių dribsnių Avižinius dribsnius išdžiovinti orkaitėje ir truputį pakepinti. Suberti ant lentos ir pasmulkinti. Išplakti baltymus, dalimis berti cukrų ir dribsnius, maišyti nuo senelių į dubens vidų. Galima įpilti kelis lašus migdolų aliejaus ir įberti porą susmulkintų graikiškų riešutų. Skardą iškloti taukais pateptu pergamentiniu popieriumi ir šaukštu […]

ZEFYRAI

3,5 stiklinės cukraus; 0,5 stiklinės vandens; cukraus sirupui; 0,5 stiklinės vandens želatinai; 2 šaukštai želatinos; 3 kiaušinio baltymai; 0,5 stiklinės cukraus pudros (apibarstymui); Į šaldytą virintą vandenį supilti želatiną ir palikti 1,5 val. Cukrų įpilti į vandenį ir virti iki tol, kol pradės virti dideliais burbulais. Pabandymui paimkite ant šaukštelio truputį sirupo, panardinkite į šaltą […]

Pasagėlės

1,5 stiklinės šilto pieno, 150g sausų mielių, išleistų nedideliame pieno kiekyje, 3 stiklines miltų ir 10trynių. Viska gerai išplakti. Kai truputį pakils, vėl išplakti, pridėti 600g ištirpinto sviesto, truputį druskos ir, jei reikia, dar 1,5 stiklinės miltų. Gerai išmaišyti ir leisti dar kartą pakilti. Po to iškočioti tešlą maždaug 20 cm ilgio juostelėmis, per vidurį […]