Varnelės
2-3 kiaušiniai, šaukštas sviesto, 2 šaukštai vandens, šaukštas cukraus, druska, miltai. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Iš jos lipdyti paukštelius, vietoje akių įdėti pipirus. Pateptus kiaušiniu, pabarstyti aguonomis ir iškepti.
2-3 kiaušiniai, šaukštas sviesto, 2 šaukštai vandens, šaukštas cukraus, druska, miltai. Užminkyti nelabai kietą tešlą. Iš jos lipdyti paukštelius, vietoje akių įdėti pipirus. Pateptus kiaušiniu, pabarstyti aguonomis ir iškepti.
2 kiaušiniai, 120 g miltų, žiupsnelis druskos, keletas šaukštų pieno, 2 šaukštai gabalėliais supjaustyto ananaso, riebalų, miltinio cukraus. Iš persijotų miltų, suplaktų kiaušinių, druskos ir pieno užminkoma tešla. Ji sumaišoma su ananaso gabalėliais. Šaukšteliu daromi nedideli kukuliukai ir verdami įkaitintuose riebaluose, kol pasidaro rusvai auksinės spalvos. Prieš patiekiant apibarstomi miltiniu cukrumi.
250g datulių be kauliukų 2 šaukštai medaus 250g slyvų be kauliukų 60 maltų graikiškų riešutų 250g džiovintų abrikosų 1 citrinos nutarkuotas geltonasis žievelės sluoksnis Datules, slyvas ir abrikosus permalkite mėsmalę. Įmaišykite medų ir citrinos geltonajį žievelės sluoksnį. Rankas suvilgykite šaltu vandeniu ir formuokite rutuliukus. Juos apvoliokite maltais riešutais ar susmulkintais vafliais. Patariu saldainius laikyti šaltai.
10 kiaušinių 2 stiklinės cukraus 300 g sviesto šaukštas miltų stiklinė miltų 40 – 50 g želatinos 150 g vandens Kiaušinio trynius suplakti su stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandieniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudėti miltus ir pieną, maišant virti, kol pasidarys tiršta masė. Truputi ataišinti, įdedama […]
150g sviesto, 100g sausainių, stiklinė cukraus pudros, 1/2 stiklinės kakavos, 1/4 stiklinės grietinėlės, vanilės esencijos, 1/2 stiklinės migdolų drožlių. Įdarui: 10 nuluptų migdolų, lazdyno ir graikinių riešutų puselių. Sviestą ištrinti su cukraus pudra ir kakava. Suberti sumaltus sausainius, supilti grietinėlę, įlašinti esencijos. Viską išsukti maišikliu iki vienalytės masės ir 2 val. laikyti šaldytuve. Atšalusią masę […]
(12 vaflių) 1,75 puodelių miltų 2 šaukštai cukraus 1 šaukštas kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 0,25 šaukštelio druskos 2 kiaušiniai 1,75 puodelio pieno 0,5 puodelio aliejaus 0,5 puodelio smulkintų žemės riešutų margarino arba sviesto (nebūtina) šviežių arba šaldytų uogų (nebūtina) Padažui: 1,25 puodelio rudo cukraus 0,6 puodelio šviesaus sirupo 0,25 puodelio pieno 0,25 puodelio sviesto arba […]
6 tryniai, 2 šaukštai cukraus, 1 stiklinė miltų, 3 šaukštai alkoholio, pusė stiklinės cukraus pudros, riebalų virimui. Trynius gerai išplakti su miltais ir alkoholiu. Riebalus įkaitinti keptuvėje. Didesniu šaukštu dėti tešlą į verdančius riebalus. Pavirinti iš abiejų pusių. Pageltusius išimti į lėkštę ir apibarstyti cukraus pudra.
1-oji masė: 2-oji masė: 1 sauja migdolų 200g varškės 1 šaukštas miltų 2 šaukštai cukraus 2 šaukštai cukraus 8g vanilinio cukraus 0,5 citrinos sulčių 50g sviesto 50g sviesto 300g kokoso drožlių 100g sausainių trupinių 1-oji masė: ištirpiname sviestą, suberiame šaukštą miltų, pakepiname. Pilame cukrų, pieną ir maišydami viriname, kol masė bus vientisa. Ataušiname. Masę suplakame. […]
500g miltų, pakelis sausų mielių, 85g cukraus, pakelis vanilės, šaukštelis druskos, 85g lydyto sviesto, 250ml šilto pieno, 2 šaukštai kondensuoto pieno, 10razinų, 20 migdolų, 10 cukraus sirupe konservuotų vyšnių, cukraus sirupe konservuota ir sukapota citrina. Dubenyje gerai išmaišykite miltus ir mieles. Suberkite 75g cukraus, vanilę, druską, supilkite tirpintą sviestą ir šiltą pieną. Elektriniu maišytuvu su […]
Reikės:3 stiklinės avižinių dribsnių, 2 stiklinės cukraus, 100 g sviesto, 8 šaukštai pieno, 4 arbatiniai šaukšteliai kakavos. Viską kaitinti maišant,kol sutirštės.Tuomet su šaukštu išdėlioti skardoje.Palaukti kol atves.Tai labai skanu.