SALDAINIAI SU MIGDOLAIS
1-oji masė: 2-oji masė:
1 sauja migdolų 200g varškės
1 šaukštas miltų 2 šaukštai cukraus
2 šaukštai cukraus 8g vanilinio cukraus
0,5 citrinos sulčių 50g sviesto
50g sviesto 300g kokoso drožlių
100g sausainių trupinių
1-oji masė: ištirpiname sviestą, suberiame šaukštą miltų, pakepiname. Pilame cukrų, pieną ir maišydami viriname, kol masė bus vientisa. Ataušiname. Masę suplakame. Plakdami, po truputi pilame pusės citrinos sultis. Plakame tol, kol masė pasidarys puri.
2-oji masė: per sietelį pertriname varškę. Įdedame sviestą, cukrų, vanilinį cukrų. Labai gerai išsukame, kol masė bus puri ir vientisa.
Migdolą apvoliojame 1-oje masėje, šaukšteliu drebiame į trupinius, apvoliojame. Didesnį šaukštelį varškės masės dedame į kokoso drožles, padarome duobutę ir į vidų dedame migdolą, apvoliotą 1-oje masėje su trupiniais. Gražiai suformuojame kamuolėlį, kad varškės masė būtų viršuje, o viduje 1-oji masė su migdolu. Kad masė neliptų prie rankų, naudojame daug kokoso drožlių. Saldainius sudedame į lėkštę ir 15 min. laikome šaldymo kameroje. Reikia, kad sustengtų tik varškės (viršutinė) masė.