Tikras :Paukščių pienas"
10 kiaušinių
2 stiklinės cukraus
300 g sviesto
šaukštas miltų
stiklinė miltų
40 – 50 g želatinos
150 g vandens
Kiaušinio trynius suplakti su stikline cukraus. Indą su suplaktais tryniais įdėti į didesnį indą su vandieniu ir uždėti ant ugnies. Į trynius sudėti miltus ir pieną, maišant virti, kol pasidarys tiršta masė. Truputi ataišinti, įdedama sviesto, vanilino, gerai išmaišoma.
Kol trynių masė aušta, suplakami baltymai – būtinai iki standžių putų. Išbrinkinta želatina ant ugnies ištirpinama ir po truputi supilama į baltymus. Gerai išmaišoma. Po to supilama trynių masė ir vėl viskas gerai išmaišoma. Galima supilti į formas. Stingdoma šaldytuve.