Sausainiai ir saldainiai

Mielinės obuolių spurgos

300g obuolių, 0,5l pieno, 25g mielių, 3 šaukštai cukraus, 30g sviesto, 0,5 kg miltų, 2 kiaušiniai, druskos, 250g aliejaus, miltinio cukraus su vanilinu. Mieles praskiesti truputyje šilto pieno ir sumaišyti su šaukštu miltų. Joms pakilus, sumaišyti su likusiu pienu, druska, cukrumi, išplaktais kiaušiniais. Sudėti miltus, ištirpytą sviestą bei tarkuotus obuolius, išmaišyti ir uždengus palikti šiltai, […]

Cinamono sausainiukai

25 sausainiukams reikės: 200g miltų, 4 šaukštų kviečių sėlenų, 100g sviesto, 100g cukraus, vanilinio cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, kiaušinio, šaukštelį cinamono, citrinos žievelės, keleto šaukštų kefyro, riebalų formai ištepti, glajaus, migdolų, baltymo, paveiksliukų papuošti. Kiaušinį sutrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, sudėkite išlydytą sviestą, miltus, sumaišytus su kviečių sėlenomis ir kepimo milteliais, citrinos žievelę, cinamoną […]

Spanguolių saldainiai

Kiaušinio baltymas, 100g cukraus pudros, 2 stiklinės spanguolių, šaukštelis krakmolo, vanilės. Baltymas ištrinamas su cukrumi, suberiamas krakmolas ir vanilinis cukrus. Gaunamas baltas tirštokas glajus, kuriame spanguolės apvoliojamos, paskui suberiamos į pergamentu išklotą skardą ir apdžiovinamos nekarštoje orkaitėje.

Poniški džiūvėsėliai

Pasverti 7 kiaušinius su lukštais. Kiek jie svers, tiek paimti cukraus. O kiek svers 6 kiaušiniai – tiek miltų. Kiaušinius gerai ištrinti su cukrumi. Tada suberti miltus, įtarkuoti truputį citrinos žievelės ar įdėti vanilės, išmaišyti. Skardą patepti geru augaliniu aliejumi ir ant jos išpilti masę. Gana karštoje orkaitėje kepti kol apskrus. Kai atšals, supjaustyti plonomis […]

Šokoladinės žvaigždutės

30žvaigždučių reikės: 250g kvietinių miltų, 200g krakmolo, 100g šokolado miltelių, 80g cukraus, 100g sviesto, 2 virtų trynių, 2/3 stiklinės grietinės, 2 šaukštelių kepimo miltelių, riebalų tešlai ištepti, glajaus. Miltus sumaišykite su krakmolu, kepimo miltelius, cukrumi ir šokoladu. Sudėkite sviestą, grietinę ir sutarkuotus trynius. Suminkykite tešlą. Iškočiokite ir formele išspauskite žvaigždutes. Dėkite jas į sviestiniu popieriumi […]

Mielinės bandelės su glajumi

Tešlai: 100g cukraus, 25g mielių, 125g pieno, 1 sumalta citrinos žievelė, 4 kiaušinių tryniai, 100g sviesto arba margarino, 500-550g miltų. Glajui: 1 stiklinė cukraus pudros, 3 šaukštai citrinų sulčių. Puošimui: 1 stiklinė papajų. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Iš jos formuojame bandeles ir kepame 200-250C temperatūroje. Glajui cukraus pudrą ir citrinos sultis išsukame […]

Mielinės pagalvėlės

Jums reikės: 500g obuolių, 10šaukštų cukraus, 250g miltų, 1 šaukštelio džiovintų mielių, 300g riebios grietinėlės, 1 kiaušinio, 1 trynio, žiupsnelio druskos, 1kg riebalų kepimui. Obuolius supjaustykite ketvertukais, nulupkite ir išvalykite sėklytes. Minkštimą supjaustykite smulkesniais gabaliukais. Sudėkite į puodą, užpilkite 5 šaukštais vandens, įberkite 3 šaukštus cukraus. Virkite 15 min. vis pamaišydama. Miltus sumaišykite su mielėmis […]

Sausainiai "Riešutų akmenėliai"

165 g miltų, 150 g cukraus pudros, šaukštelis citrinos sulčių, 2 kiaušiniai, 150 g sviesto, 150 g kapotų lazdyno riešutų. Papuošimui: 40 lazdyno riešutų. Paberkite ant minkymo lentos 150 g miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir suleiskite kiaušinių trynius. Viską sumaišykite su dalimi miltų ir, sudėję šaltą, gabaliukais sukapotą sviestą […]

Ruginiai sausainiai

2 stiklines rupių ruginių miltų, 100g sviesto, 3 šaukštai pieno, druskos,kmynų. Visus produktus sumaišyti, užminkyti tešlą. Ją plonai iškočioti ir supjaustyti mažais trikampėliais. Sudėti į kepimo skardą, subadyti šakute ir kepti orkaitėje kol pradės ruduoti. Tinka prie įvairių užkandžių, salotų ir t.t.

KARAMĖLINIAI SAUSAINIUKAI

500g sviesto 500g cukraus 125g miltų 1/2 stiklinės grietinėlės 500g kokoso drožlių Cukrų, grietinėlę, sviestą užvirti, nuimti nuo ugnies. Į gauta sirupą supilti miltus, gerai išmaišyti. Poto supilti kokoso drožles, išmaišyti.Šaukštu dėti ant kepimo popieriaus ar skardos ir kepti 125C teperatūroje kol karamelizuosis ir pasidarys gelsvos spalvos. Išimti ir atšaldyti.