Sausainiai ir saldainiai

Vynuogių krepšeliai

(6 porcijos) Trapūs, gardūs, tiesiog tirpstantys burnoje vynuogių krepšeliai. Didžiausias jų privalumas – greitas pagaminimas. Tešla naudojama jau gatava, o kiaušiniui išplakti prireiks vos kelių minučių. Pyragėliai keps 15 min. – skaičiuojame – desertas per pusvalandį! 300 g vynuogių be kauliukų 250 g trapios tešlos 3 kiaušiniai 50 g cukraus 100 ml riebios grietinėlės 50 […]

Pikantiški pyragėliai su ananasais

300 g miltų, 200 g sviesto, 1 šaukštelio cukraus pudros, druskos, 2 trynių, 1 ananaso, 2 svogūnų su laiškais, 300 g griežinėliais supjaustyto fermentinio sūrio, saujos razinų, 2 kiaušinių. Miltus, žiupsnelį druskos ir cukraus sukapokite su sviestu, sudėkite trynius, suminkykite tešlą ir išklokite ja skardą.Kepkite 210 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol pageltonuos.Leiskite atvėsti.Patepkite suplaktais kiaušiniais, sudėkite […]

Spurgos su marmeladu

150 g miltų, 60 margarino, 3 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, aliejaus virimui, 250 g slyvų marmelado, stiklinė vandens. Į puodą supilti vandenį, sudėti margariną ir kaitinti, kol margarinas ištirps, suberti druską ir užvirinti. Į verdantį vandenį suberti miltus ir maišyti, kol susidaręs kietas tešlos gumulas lengvai atšoks nuo puodo dugno. Nukelti puodą nuo ugnies, po vieną […]

Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais

7 šaukštelių nesaldintos kakavos; 60 gramų sviesto; 1/5 stiklinės cukraus; puse arbatinio šaukštelio vanilos; 1/4 arbatinio šaukštelio druskos; 1/3 stiklinės miltų; 3 kiaušiniai; 1 stiklinė smulkintų žemės riešutų. Gaminimas: Ištirpdyti sviestą sumaišyti su kakavos milteliais; supilti cukrų, kiaušinius, vanilą, miltus, druską ir išmaišyti iki vientisos masės; supilti riešutus, išmaišyti; orkaitę pakaitinti iki 160C; kepimo skardą […]

Saldainiai "Svarainiukai"

2 stiklinės svarainių išspaudų, stiklinė medaus, 2 stiklinės smulkių kokoso drožlių. Visus produktus išmaišome. Masė turi pastovėti, kol išbrinks kokosas. Jai sustangrėjus, darome mažus saldainiukus ir apobarstome juos kokoso drožlėmis. Šiuos saldainius galima laikyti ilgai, jie padžiūsta ir pasidaro dar skanesni.

Balta boba

Iki baltumo ištrinti 200g sviesto. Tebetrinant po vieną įmušti 16 trynių, įpilti 100g cukraus, pusantros stiklinės šviežios grietinės, pusantro šaukšto mielių, truputį karčiųjų migdolų, 400g miltų. Viską trinti kuo ilgiau. Iki putų išplakti 16 baltimų, atsargiai sumaišyti su tešla. Sudėti į formą ir, kai pakils, atsargiai įstačius orkaitėn, iškepti.

Sausainiai "Riešutėliai"

200 g miltų, 140 g sviesto, 100 g cukraus pudros, 100 g maltų graikinių riešutų. Kremui: 100 g sviesto, 150 g maltų graikinių riešutų, 150 g cukraus pudros, 2 šaukštai spirito, šaukštas kakavos. Sviestą tešlai sukapoti, suberti miltus, maltus riešutus, cukraus pudrą. Viskas kapojama peiliu iki vienalytės masės. Tešlą iškočiojame ir ant jos išspaudžiame skrituliukus. […]

Avižiniai sausainiai

1 stiklinė miltų, 1 stiklinė avižinių dribsnių, po pusę stiklinės kapotų riešutų ir sviesto, 2 maži kiaušiniai, pusė šaukštelio vanilės, 3/4 stiklinės sulos, 1 šaukštelis kepimo miltelių. Miltus persijoti su kepimo milteliais, pridėti avižinių dribsnių ir kapotų riešutų. Gerai išmaišyti. Sviestą ištrinti ir išsukti su išplaktais kiaušiniais, supilti klevų sulą, vanilės estraktą ir išmaišyti. Viską […]

TRIUFELIAI SU RAZINOMIS

50g kakavos sviesto 1 šaukštas cukraus pudros 100g šokolado 1 šaukštas vanilininio cukraus 1 trynys 2 šaukštai razinų 1 šaukštas lazdyno riešutų Ištirpinti sviestą ir šokoladą. Dubenėlyje išplakite tryni su cukrumi ir toliau plakdamos supilkite šokoladinę masę. Mišinį paskaninkite vanile (jei norite galite paskaninti brendžiu). Sudėkite razinas ir lazdyno riešutus. Masę imame arbatiniu šaukšteliu ir […]

Smėliniai sausainiai su migdolais

100g migdolų nuplikyti, nulupti odelę ir permalti mėsmale kartu su 100g cukraus. Po 200g miltų ir sviesto sumaišyti, pridėti migdolus su cukrumi. Tešlą gerai išminkyti, iškočioti pusės centimetro storio lakštą ir dėti jį į skardą (kad būtų gražios formos, kraštus apipjaustyti). Kepti 200C temp. 8-10 min., kol įgaus švelniai auksinę spalvą. Dar karštą supjaustyti norimos […]