Sriubos

Šviežių žirnelių sriuba

Stiklinė šviežių žirnelių, stiklinė pomidorų sulčių, šaukštas grietininio sviesto ar margarino, didelis svogūnas, litras stipraus mėsos sultinio, druskos, pipirų, 1-2 šaukštai grietinėlės, petražolių, gelsvės lapų. Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti svieste ar margarine.Į sultinį suberti šviežius žirnelius, svogūną.Išvirusius pertrinti per sietelį.Į sriubą įberti druskos, pipirų, pjaustytų petražolės, gelsvės lapų, supilti pomidorų sultis.Pavirti 10 min.Prieš valgymą sriubą […]

SKAIDRUS PAUKŠTIENOS SULTINYS

750 g vištienos arba 1 kg vištos kaulų morka salieras petražolė (su lapais) svogūnas kiaušinio baltymas keli kalendros grūdeliai, truputis druskos 1-3 l vandens (vandens kiekis priklauso nuo pageidaujamos sultinio koncentracijos) Supjaustyta mėsa ar smulkiai sukapoti kaulai užpilami šaltu vandeniu ir užvirinama. Nugraibstomos putos, pasūdoma ir ant silpnos ugnies verdama 1,5-2 val. Mėsai suminkštėjus, sudedamos […]

Salierų sriuba

200g salierų, mažas svogūnas, 2 šaukštai sviesto arba margarino, 3 šaukštai miltų, 1l mėsos sultinio, trynys, 1/2 stiklinės grietinės, 80g tarkuoto sūrio, druskos, truputis citrinos sulčių. Salierus nulupti ir sutarkuoti burokine tarka. Svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti su margarinu, įberti miltų, viską dar pakepinti ir praskiesti sultiniu. Sriubą 10 min. pavirinti ir nukelti nuo ugnies. […]

ANTIES KRŪTINĖLĖ SLYVŲ PADAŽE

4 krūtinėlės po 250 g 4 šaukštai sojos padažo 4 šaukštai vyšnių likerio 2 skiltelės smulkinto česnako 2 šaukštai slyvų džemo kepimo aliejaus Krūtinėles įtrinti sojos padažu, vyšnių likeriu ir česnaku. Pastatyti nakčiai į šaldytuvą. Po to apkepinti aliejuje, įpilti 1 stiklinę vandens, sudėti slyvų džemą ir troškinti ant silpnos ugnies kol suminkštės (apie 1 […]

Gelteklių sriuba

400g gelteklių šaknų, šaukštas sviesto, šaukštas miltų, 2 šaukštai grietinės, 2l mėsos sultinio ar daržovių nuoviro, petražolių, druskos, citrinos rūgšties. Gelteklės apvirinamos sūdytame ir parūgštintame vandenyje. Nulupamos, supjaustomos ir sudedamos į verdantį sultinį. Sriuba paskaninama pakeptais svieste miltais, užbalinama grietine ir įberiama supjaustytų petražolių lapelių.

Vištienos apkepas II

400g virtos arba keptos vištienos, 2 šaukšteliai sviesto, 1stiklinė pieno, 4 riekės baltos duonos(ar pyrago), 2 kiaušiniai, pusė stiklinės grietinės, 2 svogūnai, džiūvėsėlių, prieskonių. Virtą arba keptą vištieną (gali būti ir kitokia paukštiena) sumalti kartu su piene išmirkytomis baltos duonos riekelėmis. Svogūnus sukapoti ir pakepinti svieste. Kiaušinių trynius išplakti ir sumaišyti su malta paukštiena, visais […]

Agurkų sriuba su inkstais

500 g veršienos ar jautienos su kaulais, 400 g inkstų, 1 morka, 2 petražolės, 2 rauginti agurkai, 2 maži salierai, 1 mažas poras, 1 svogūnas, 120 – 150 g miežinių arba ryžių kruopų, 5 – 6 bulvės, 1 šaukštas riebalų, 0.5 stiklinės grietinės, 3.5 l vandens. Nuo inkstų nulupti plėvę, perpjauti išilgai į dvi dalis […]

Brokolių sriuba

300 g brokolių; 1 morka; 1-2 porai; 2-3 pomidorai arba 2-3 šaukštai pomidorų tyrės; 2-3 bulvės; pusė saliero; mėsos sultinio; 1 šaukštas sviesto; 4 šaukštai grietinės; 1 trynys; petražolių lapelių; pagal skonį baziliko, druskos; Porus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Į verdantį sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, griežinėliais supjaustytą morką. Joms pavirus, sudėti supjaustytus brokolius, […]

Jutlandiški pietūs su kumpiu

1.2 kg rūkyto kumpio, 400 g smulkiai supjaustytų bulvių, 4 mažos ropės, nedidelė standi kopūsto gūžė, 4-8 nedidelės morkos, valgomasis šaukštas supjaustytų petražolių lapų, arbatinis šaukštelis miltų, 2-3 valgomieji šaukštai grietinės, svogūnas, maltų juodųjų pipirų. Rūkytą kumpį išmirkyti šaltame vandenyje, nuplauti karštu, paskui vėl šaltu vandeniu ir įdėti į puodą.Užpilti vandeniu, kad apsemtų, uždengti ir […]

Rabarbarų sriuba su pienu

300g rabarbarų, 2 kiaušinių tryniai, 2 stiklinės pieno, cukraus, citrinos arba apelsino žievelė, 2-3 gvazdikėliai. Užvirti 0,5l vandens su prieskoniais (gvazdikėlių dėti tik pumpurėlius), sudėti smulkiai supjaustytus rabarbarus ir virti. Baigiant virti, supiltipieną ir užvirinti. Trynius ištrinti su cukrumi ir, smarkiai maišant, supilti į sriubą.