Kalėdų pyragas gausus džiovintų vaisių
Jei nepasiruošėte brandinto Kalėdų pyrago, bet norite kažko panašaus – tuomet šis pyragas jums. Kaip tik gausus džiovintų vaisių ir uogų Kalėdinis pyragas.
Jei nepasiruošėte brandinto Kalėdų pyrago, bet norite kažko panašaus – tuomet šis pyragas jums. Kaip tik gausus džiovintų vaisių ir uogų Kalėdinis pyragas.
Tortas skanus, ne per saldus ir apgaulingai atrodo, kad yra lengvas. Gaminimas labai lengvas ir paprastas.
Dideli mieliniai pyragai yra tradicinis Velykų kepinys. Velykų bobos būdavo kepamos specialiuose moliniuose induose, kurie būdavo sudaužomi (dėl sėkmės), o paleista į laisvę boba dar labiau išsipūsdavo.
Noriu pasidalinti su Jumis varškės pyragu, tikrai labai skanus ir sotus 🙂
Jei kalba pasisuka apie vanilinį tortą su braškėmis, nėra nieko geriau už šį. Jis nėra labai sunkus, ne per saldus, gaivus ir tiesiog puikus desertas karštai vasaros (arba pavasario) dienai.
Kitoks šviežių abrikosų pyragas, kurio pagrindas – iš grikių miltų. Abrikosai su grikiais puikiai dera, varškė įdarui suteikia sotumo. Medumi paskaninti grikiai reiškia, kad pyragas sotesnis ir sveikesnis nei iš kvietinių miltų, o varškė su šviežiais abrikosais tampa sultingu ir gaiviu įdaru. Labai geras pyragas šviežių abrikosų gerbėjams. Grikių miltų pyragui (20 cm skersmens) su šviežiais abrikosais reikės: 300 g grikių miltų 150 […]
Projektas “52 Skanios Savaitės” visada priverčia pasukti galvą: “o ką gi pagaminti šį kartą?”. Dažnai sprendžiant šią dilemą įtraukiu ne tik draugą, bet ir šeimos narius. O šią savaitę juolab: vis gi grikiai – rimtas galvosūkis. Ir štai gavau pasiūlymą: “taigi kepk pyragą iš grikių , kurį kaime kepa tavo močiutė”. “Kokį dar grikių pyragą?”, […]
Yra proga, yra ir tortas (nors galima ir be progos). Skoniu šis desertas – švelnus, vasariškas ir neatrodo per sunkus.
O gal pyragas? Nežinau, matyt jis per paprastai pagaminamas, kad gautų garbės vadintis tortu. Bet tokią garbę, mano manymu, jam suteikia skonis. Pripažintas, visų pamėgtas, galima sakyti klasika. Jo proporcijos priklauso nuo indo, kuriame bus gaminamas. Aš naudojau ~22c skersmens kepimo formą, tai mano kiekiai tokie: 4 vidutinio dydžio bananai 0,5 l grietinės 2 pakeliai […]
Pastaruoju metu man norisi išbandyti vis ką nors nauja. Aš tikrai nesu nei vegetarė, nei veganė bet tai nereiškia, kad pastariesiems skirti receptai manęs nedomina. Kartą viename seminare sąmoningai visas dienas rinkausi tik vegetarų meniu, nes jų patiekalai man be galo patinka, yra išmoningi, nekasdieniški. Todėl nusprendžiau pamėginti čia visų taip išgirtąjį pyragą. Skonis nenuvylė, bet […]