Tortai ir pyragai

Mielinis obuolių plokštainis

300g margarino, 3 kiaušiniai, 3 šaukštai grietinės, 0,5 kg miltų, 100g mielių, 15g cukraus, 3g druskos, 0,75kg obuolių, 150g cukraus, 0,5 g cinamono, miltinio cukraus. Margariną išsukti iki purumo, dėti išplaktus kiaušinius, grietinę, su cukrumi ištrintas mieles,druską, miltus ir užminkius tešlą, palaikyti ją 1 val. šaltai. Po to tešlą padalyti pusiau ir iškočioti 2 lakštus. […]

Trapus pyragas su obuoliais

Jums reikės: Tešlaii: 200 g miltų 3 šaukštų cukraus šaukštelio kepimo miltelių 1 kiaušinio 1/2 pakelio sviesto Įdarui: 500 g slyvų 150 g cukraus 1 citrinos 800 g obuolių Sumaišykite miltus su cukrumi ir kepimo milteliais, įdėkite kiaušinį, žiupsnelį druskos, minkštą sviestą ir sumikykite tešlą. Suviniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą. Iš slyvų […]

Braškių ir bezė tortas

Jums reikės: 125g minkšto sviesto, 100g cukraus, 2 pakelių vanilinio cukraus, 2 kiaušinių, 4 trynių, 180g miltų, 1,5 nubraukto šaukštelio kepimo miltelių, 20g kokoso drožlių, 700g braškių, 4 baltymų, žiupsnelio druskos, 150g cukraus. Išsukti sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Po vieną sudėti kiaušinius ir trynius. Sumaišius pridėti miltus, kepimo miltelius ir kokoso drožles.Atidaromą kepimo formą(skersmuo28cm) […]

Trapios tešlos pyragas

Jums reikės: pusantros stiklinės miltų, 2 trynių, 120-130g sviesto ar margarino, 100-150g cukraus, šaukštelio kepimo miltelių, vanilinio cukraus, šaukšto tirštos grietinės. Įdarui: 750g šaldytų slyvų ar kitų vaisių, 2 baltymų, 3 šaukštų cukraus pudros. Atskirkite trynius nuo baltymų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite išlydytus riebalus, kitus tešlos ingredientus ir greitai ją užmaišykite. Puse tešlos […]

Obuolių tortas su kitais vaisiais

1 kg obuolių(prinokusių, geros kokybės), įvairių kitų vaisių, pakelis vanilinio pudingo, 200g miltų, 125g margarino, kiaušinis, citrinos tarkuota žievelė, 80g cukraus, truputis pieno. Margariną, kiaušinį bei cukrų išsukti, dėti miltus, kitus priedus ir greitai užminkyti tešlą. Iškočioti apvalų lakštą ir juo iškloti torto formos dugną, paliekant 2-3 cm aukščio kraštus. Šakute truputį subadyti ir kepti […]

PYRAGAS SU ROŽIŲ VANDENIU

30cl pieno 5 šaukštai konjako 250g cukraus 5 šaukštai rožių vandens 100g sviesto 100g razinų 400g maltų aguonų 125g varškės 1 šaukštelis malto cinamono 5 šaukštai aliejaus 1 kiaušinis 1 šaukštas vanilininio cukraus 2šaukštai grietinėlės arba 1 žiupsnelis druskos kondensuoto pieno 300g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių Puode užvirinkite pieną (5 šaukštus pasilikite) su 150g […]

Kopūstų pyragas

300 g miltų, 100 g sviesto, druskos, 3 šaukštai grietinės. Įdarui: 500 g kopūstų, 60 g sviesto, druskos, šaukštelis cukraus, šaukštelis kmynų. Aptepimui: kiaušinis. Iš miltų, sviesto, druskos ir grietinės išminkyti glotnią mielinę masę, suformuoti rutulį ir palaikyti šaldytuve 40 min. Įdarui: gūžinius kopūstus supjaustyti, prieš tai išpjovus kotą ir nuėmus storus lapkočius. Kopūstus, nuolat […]

Obuolių tortas

150 g virtų, nuluptų bulvių, 250 ml miltų, 150 g sviesto ar margarino. Įdarui : 500 ml obuolienės ar obuolių tyrės, 200 ml plaktos grietinėlės, 100 ml varškės. Bulves sumalti mėsmale ar sugrūsti kočėlu, suberti miltus, sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkyti.Tešlą 2 val. palaikyti šaldytuve.Tada iš jos iškočioti 3 nestorus lakštus.Juos dėti ant […]

Abrikosų pyragas

250 g sviesto, 250 g cukraus, 3 kiaušiniai, 4 kiaušinių tryniai, 100 g miltų, 20 g apelsinų likerio, 2 šaukšteliai apelsinų sulčių, 100 g migdolų, 400 g abrikosų. Sviestą su cukrumi išplakame iki purumo, įmušame po 1 kiaušini, kiaušinių trynius ir šiek tiek miltų. Viską išmaišome, supilame apelsinų sultis, likerį. Suberiame likusius miltus, migdolus. Masę […]

Obuolių tortas su kakava

0,5 kg obuolių, 75g cukraus, 3 šaukšteliai kakavos miltelių, 250g sviesto, pakelis sausainių, 2 kiaušiniai. Kiaušinius, cukrų ir kakavos miltelius išplakti iki purumo, toliau plakant po truputį pilti ištirpytą, bet nekarštą sviestą. Pailgą kekso forma iškloti pergamentiniu popieriumi, pilti paruoštos masės sluoksnį, dėti sausainių sluoksnį, ant jų sluoksnį paruoštų obuolių. (Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis ir […]