Tortai ir pyragai

BANANINIS KEKSAS

300g miltų, 200g cukraus 3 bananai, 4 kiaušiniai 3 šaukštai grietinės 2 šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukštai cukatų 15g vanilinio cukraus žiupsnelis druskos 2 šaukštai sviesto formai patepti 2 šaukštai džiūvėsėlių formai pabarstyti 100g šokolado Bananus maišykliu sutrinti su grietine, sudėti cukatas, druską ir supilti 100g cukraus. Kiaušinius išplakti, pamažu supilti cukrų, plakant suberti vanulinį […]

NEKEPTAS VAISIŲ TORTAS

1,5kg obuolių 500g bananų 250g razinų 150g kokoso drožlių 500g sausainių „Gaidelis” 1 citrina 1 šaukštelis cinamono Sausainius permalame mėsmale ir trečdali paliekame dugnui pabarstyti. Razinas nuplauname, sumalame. Į razinas išspaudžiame citrinos sultis ir gerai išmaišome. Nuluptus obuolius sutarkuojame smulkia tarka. Bananus supjaustome kuo mažesniais gabalėliais. Dabar paruošime dvi skirtingas mases: 1. Trečdalį obuolių masės […]

Balta duona

Reikės: 400 ml šilto vandens 20 gr mielių 6 puodelių miltų „nykščio” sviesto, supjaustyto gabaliukais. Eiga: Dalį vandens (apie puse stiklinės) sumaišykite su mielėm ir palaukite kol mielės ištirps ir „suburbuliuos” paviršiuje. Tada viską sumaišykite su miltais, ir uždengus plėvele palaukite kol tešla pakils dvigubai. Tada suminkykite tešlą ir dar kartą uzdenkite plevele. Palaukite kol […]

Tortas „Sekmadieniukas“

5 kiaušiniai, 125 g cukraus, 100 g miltų, žiupsnelis druskos, 100 g krakmolo. Įdaras ir puošimas 170 g marcipanų masės, 180 g miltinio cukraus, 60 ml romo, 1/8 l apelsinų sulčių, 4 šaukštai citrinos sulčių, 200 g apelsinų džemo, 50 šokoladinio glajaus, 16 vyšnių cukatų ir šiek tiek šventagaršvių cukatų, 50 g skaldytų migdolų. 70 […]

Sokoladine desra

1 kiausinis 1 stikline cukraus (200 ml) 300 g kietu sausainiu 200 g lazdyno riesutu 200 g sviesto 3 dideli saukstai pieno 30 g kakavos Sutrinti kiausinius su dviem saukstais cukraus ir sumaisyti su is anksto susmulkintais pakankamai kietais sausainiais. Labai trapus, smelines teslos sausainiai ne labai tinka. Paskaninimui galima prideti keptu lazdyno riesutu, razinu, […]

PYRAGAS SU VARŠKE

200g miltų 150g sviesto 250g riebios varškės 4 kiaušiniai 8 šaukštai medaus 2 šaukštai alyvų aliejaus 2-3 šaukštai cukraus pudros 3 šaukštai razinų 1/4 šaukštelio cinamono Sviestą sukapoti su miltais, įpilti 2 šaukštus vandens, greitai užminkyti tešlą ir ja iškloti aliejumi pateptą torto formą. Trynius išsukti su medumi ir nuolat maišant po truputį sudėti sumaltą […]

sakotis

250 gr margarino sumaisyti su vanilino cukrumi, 200 gr cukraus, trupuciu druskos, 2 kiausiniais ir 4 tryniais, ipilti 3 saukstus Rumo,150 gr miltu sumaisyti su 100 gr krakmolo, sumaisyti viska su 3 sauksteliais kepimo milteliu ir sukratyti i pries tai daryta mase ir gerai ismaisyti. 4 baltymus gerai isplakti ir taip pat sudeti ir atsargiai […]

Rudens piragėliai

4 porcijoms reikės: 500 g miltų 250 g sviesto 3 trynių 3 šauštus grietinės 600 g slyvų 100 g vyšnių uogenės cukraus pudros druskos Miltus sukapokite su sviestu. Įdėkite 2 trynius, grietinę ir žiupsnelį druskos. Viską sumaišykite ir suminkykite tešlą. Suviniokite ją į polietilėno plėvelę ir 30 min įdėkite į šaldytuvą. Slyvas perpjaukyte perpus ir […]

Kavos vyniotinis

Jums reikės: 3 kiaušinių, 120g cukraus, 2 pakelių vanilinio cukraus, 3 šaukštų pieno, 120g miltų, 1šaukštelio kepimo miltelių, 200g grietinės, 3 šaukštų želatinos, 500g šokoladinio arba kavos jogurto, 200g aviečių ar kitų uogų. Kiaušinius sutrinkite su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Maišydama įpilkite pieno ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą sudėkite į formą, […]

Karališka varškės sufle

600 g 18% riebumo varškės (rekomenduoju pirkti tik pakeliais, o ne maišeliais) 100 g margarino kepiniams 1 stiklinė cukraus 100 g miltų (4 dideli šaukštai) 4 kiaušiniai kepimo milteliai, romo esencija arba patarkuota citrinos žievelė šaukštas citrinos sulčių pakelis vanilinio cukraus Aptepui: 50 g juodo šokolado 1 valg. šaukštas 35 % grietinės Varškę pertrinti. Į […]