Tortai ir pyragai

Pomidorų duona

Reikės: 400 ml šilto vandens 20 gr mielių 470 gr miltų (apie 5 puodelius) 130 gr ruginių miltų (1 puodelis) 30 gr sviesto 2 valgomieji šaukštai pomidorų piure kapotų apdžiovintų pomidorų Eiga: Visiškai tokia pati kaip Balta duona Pastabos: Galima ruginius miltus keisti paprastais. Čia tiesiog receptas kurį dariau turėdamas ruginių miltų. Šią duoną kepa […]

Tortas "Obuoliukas"

150 g forminių sausainių, 500 g obuolių (šviežių), 150 g scviesto, 2 tryniai, 2 šaukštai želatinos, 0.5 stiklinės razinų, 100 g riešutų, 1 stiklinė cukraus, 3 stiklinės sulčių ar skystis nuo kompoto, 3 žali arba koncervuoti obuoliai. Sviestas išsukamas, į jį sudedami ištrinti tryniai su cukrumi. Želatina 40 min. brinkinama ir ištirpinama 1 stiklinėje skysčio. […]

Obuolių tortas su plakta grietinėle

0,5-0,6kg prinokusių,gerų obuolių, 200g sausainių, 0,5 l plaktos grietinėlės, riešutų, sviesto. Atidaromais kraštais torto formą plonai ištepti sviestu, pabarstyti trintais sausainėliais ir glaudžiai sudėti skiltelėmis supjaustytus obuolius. Apibarstyti kapotais riešutais, likusiais sausainėliais ir apdėti su cukrumi plakta grietinėle. Palikti keletui val. šaltoje patalpoje ar šaldytuve. Nuėmus formos kraštus, tortą puošti obuolių skiltelėmis, vyšniomis ar kitomis […]

Bandelės su varške

10 bandelių Tešlai: 20 g mielių, 2 kiaušiniai, 150 g cukraus, 100 g sviesto, 1 stiklinė pieno, 700 g miltų. Įdarui: 150 g varškės, 3 šaukštai abrikosų džemo. 1/2 kiaušinio bandelėms aptepti, 2 šaukštai migdolų plokštelių. Mielinę tešlą ruošiame taip pat, kaip velykinėms bandelėms. Antrąkart pakilusią tešlą iškočiojame, supjaustome keturkampiais, į vidurį dedame varškės, sumaišytos […]

Šampano tortas

Ingridientai: 100 g sviesto 150 g cukraus 5 trynys 200 g miltų 4 kiaušiniai 75 g krakmolo 1 šaukštelis kepimo miltelių 1,5 stiklinės šampano 2 šaukštai želatinos 600 g grietinėlės 1 stiklinė citrininio džemo 2 kiviai spanguolių biskvitinių sausainių Paruošimo būdas: Produktus paskirstome taip: Trapios tešlos papločiui: 50 g sviesto, 2 šaukštai cukraus, 1 trynys, […]

Šokoladinis keksas

3 kiaušiniai 0,5 stiklinės cukraus 3 šaukštai pieno 2 stiklinės miltų 0,5 pakelio vanilinio cukraus sodos kakavos Išplakti kiaušinius su cukrumi, įpilti pieno, vanilinio cukraus, sodos, miltų. Gerai viską išplakti, padalinti į dvi dalis. Į antrą dalį sudėti kakavą, kitą palikti kokia buvo. Abi sudėt į formą ir iškepti. Skanaus!

SLUOKSNIUOTAS PYRAGAS

250 g margarino arba sviesto, 4 tryniai, 1 šaukštas miltinio cukraus, 1 šaukštelis sodos, ½ stiklinės grietinės, ½ kg miltų, 2 šaukšteliai kakavos, 6 baltymai, 6 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus, 250 g slyvų arba obuolių košės. Margarinas išsukamas, išmušami tryniai, suberiamas miltinis cukrus ir gerai išmaišoma. Tada supilama soda, sumaišyta su grietine, ir miltai. Užminkoma […]

Plokštainis su puta

150-200 g miltų, 120 g margarino, 100 g cukraus, 3 kiaušiniai (maži), 2 tryniai, 2 g sodos ar kepimo miltelių, 1 šaukštas grietinės ar kefyro, 1 arbat. šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės. Pertepimui : 0.5 stiklinės rūgščios uogienės ar šviežių uogų, 2 citrinos, 2 šaukštai cukraus. Putoms : 2 baltymai, 120 g miltinio cukraus, 50 g […]

Bananų pyragas "Barbadosas"

Grilyje kepamas pyragas 125 g margarino 125 g cukraus 3 kiaušiniai 200 g miltų 30 g vanilinio cukraus 2 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 2 šaukštai pieno 2 bananai 50 g razinų 100 ml balto romo cukraus pudros Margarinas, cukrus, vanilinis cukrus ir kiaušiniai išplakami iki putų. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais ir viskas suberiama […]

BRAŠKIŲ PYRAGAS

200 g morkų, 200 g migdolų, 1 citrina, 4 kiaušiniai, žiupsnelis druskos, 150 ml cukraus, 175 ml miltų, 2 šaukštai sviesto arba margarino. Kremui: 200 g grietinėlės, 50 ml fruktozės, 2 šaušteliai vanilinio cukraus. Papuoši mui: Braškių. Nulupkite ir sutarkuokite morkas. Sumalkite arba sutarkuokite migdolus. Nuplaukite citriną ir sutarkuokite jos žievelę . Atskirkite kiaušinių trynius […]