Tortai ir pyragai

Jogurto ir braškių tortas

Jums reikės: 4 kiaušinių, 200g miltų, 90g sviesto, 4 maišelio vanilinio cukraus,230g cukraus, 50g krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 5 šaukštų želatinos, 1 šaukšto citrinų sulčių, 800g braškių,500g natūralaus jogurto, 600g grietinėlės 1 kiaušinį padalykite, 150g miltų sukapokite su riebalais ir suminkykite su tryniu, 60g cukraus ir šaukštu šalto vandens. Padėkite šaltai 30 min. Tešlą […]

ARBATINIS PYRAGAS

1 stiklinė labai stiprios mėgstamos arbatos 1 stiklinė cukraus 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštelis sodos žiupsnelis druskos 4 šaukštai uogienės 1,5 stiklinės miltų sviesto formai patepti džiūvėsėlių formai pabarstyti Sodą sudedame į uogiene, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui į uogienę supilame arbatą,aliejų, cukrų, druską, miltus. Viską labai gerai išmaišome. Formą ištepame sviestu ir pabarstome […]

Nekeptas obuolių tortas su manų kruopomis

750g obuolių, 0,2l pieno,100g medaus, 25g manų kruopų, 30g graikinių riešutų, citrinos žievelės, vanilinio cukraus, 100g cukraus, plaktos grietinėlės. Pieną kaitinti su medumi ir manų kruopomis, kol pasidarys tiršta masė. Berti smulkiai kapotus riešutus, vanilinį cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę. Viską išmaišius, ant padėklo suformuoti apvalios formos (torto) lakštą, atšaldyti ir apdėti plonomis obuolio skiltelėmis, […]

Vaflinis pyragas

2 dezutes saldinto kondensuoto pieno (397 g) 5 vafliai (200 g, ~28×38 cm) 200 g gabalinio sokolado 100 g smulkinto kokoso 1 mazas saukstelis sviesto 2 saukstai pieno Saldinta kondensuota piena, neatidarius dezuciu virti vandenyje 2 valandas. Kondensuotas pienas pavirsta rusva tirsta mase, kuria ir sutepami vafliai. Suteptus vaflius palaikyti prispaudus apie 1 val. Virsutinio […]

Braškių pyragaičiai

Tešlai : 2 kiaušiniai, 60 g cukraus, 50 g miltų. 0.5 kg braškių, 400 g grietinės, 5 šaukštai cukraus, 4-5 šaukštai želatinos, 1 pakelis braškių želė, 100 g grietinėlės. Iš tešlai skirtų produktų iškepame biskvitą.(Jei norime, kad pyragaičių pagrindas būtų plonesnis, galima biskvitą perpjauti ir padalinti į du lakštus).Biskvito iš kepimo formos neišimame.Nuplautas braškes pertriname […]

Šokoladiniai pyragaičiai su riešutais

Jums reikės: 225g juodojo šokolado, 100g sviesto, 150g rudojo cukraus, 150g cukraus pudros, 2 didelių kiaušinių, 1 šaukštelio vanilės ekstrakto, 150g miltų, 50g lazdynų ar graikinių riešutų. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Puodelyje, įstatytame į verdantį vandenį, ištirpdykite 125g šokolado ir sviestą. Įmaišykite cukrų, kiaušinius (po vieną) ir visą laiką maišykite. Galiausiai supilkite vanilę. Įmaišykite […]

Obuoliai marškinėliuose

4 porcijoms reikės: 4 vidutinio dydžio obuolių, 50g graikinių riešutų, šaukšto razinų, šaukšto sukapotų džiovintų ar slyvų ar abrikosų, po šaukštą medaus ir romo, cinamono, druskos, 350gg šaldytos sluoksniuotos tešlos, 1 kiaušinio, cukraus pudros. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, išvalykite sėklytes. Sukapotus riešutus sumaišykite su razinomis, džiovintais vaisiais, medumi ir romu, pagardinkite cinamonu, druska ir mase prikimškite […]

HAVAJŲ KEKSAS

300g sviesto 300g cukraus 5 kiaušiniai 100g razinų 5 šaukštai romo ar konjako (nebūtinai) žiupsnelis imbiero miltelių 200g vaisių cukrinukų (cukatų), geriausiai – ananasai 100g kapotų migdolų 250g miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių rieblų skardai ištepti maltų džiūvėsėlių skardai pabarstyti Užpilui – šokolado glajaus Puošimui: 1/8 grietinės 1 šaukštas cukraus pudros Cukrų trinkite su kiaušiniais, […]

Australiškas vaisių tortas

450 g įvairių vaisių, 150 g sviesto, stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai, ½ šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės, pakelis vanilinio cukraus, ½ šaukštelio geriamosios sodos, 2 ½ stiklinės miltų, šaukštelis džiovintų mielių. Nuplauti, paruošti vaisiai, sviestas, cukrus ir prieskoniai sudedami į puodą, užpilami stikline vandens ir 10 min. paverdami. Gauta masė atvėsinama, sumaišoma su geriamąja soda, išplaktais […]

Vafliniai pyragėliai

4-5 dideli vafliai, 1 stiklinė medaus, 1 stiklinė cukraus, 200 g sviesto, 1 šaukštas kakavos miltelių, 1 arbat. šaukštelis miltų, 50 g riešutų, prieskonių (vanilinio cukraus, imbiero), šokolado, miltinio cukraus puošimui. Vandens vonelėje pakaitinamas dubenėlis su susikristalizavusiu medumi.Medui ištirpus įberiamas cukrus, sudedamas gabalėliais pjaustytas sviestas ir maišoma, kol jie ištirps.Sudedami kapoti riešutai, kakavos milteliai, miltai, […]