Užkandžiai

Sviestelis su žalumynais

10 porcijų reikės: po ryšelį šviežių žalumynų, petražilių, svogūnų laiškų, raudonėlių, bazilikų, vaistinių gelsvių, 250g sviesto, 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų, šaukštelio citrinos sulčių. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Sviestą sutrinkite su 6 šaukštais žalumynų, sutrintais česnakais, citrinos sultimis, žiupsneliu druskos ir paprikomis. Padėkite šaltai. Kai šiek tiek sustings, dėkite ant sviestinio popieriaus ir […]

Obuolių suflė su bulvėmis

400g obuolių, 2 šaukštai trintų džiūvėsių, 20g miltų, 4-5 bulvės, 30g sviesto, citrina, 2-3 kiaušiniai, sutrintų riešutų, 75g cukraus., vaisių sirupo. Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir sutarkuoti, dėti sviestą ir palaikyti karštai. Paskui pastatyti šaltai, kad sustingtų. Į bulves įspausti citrinos sultis, sudėti visus kitus priedus, supjaustytus skiltelėmis ir apibarstytus džiūvėsėliais obuolius. Masę, atsargiai […]

Vėrinukai su lašiša

Lašiša, filė, 70 gramų Agurkai, 1 vienetas Alyvuogės, be kaulų, 16 vienetų Balta duona, riekės, 4 vienetai Sviestas, 30 gramų Lašišos filė supjaustykite. Agurką supjaustykite griežinėliais. forminės duonos gabalėlius perpjaukite į dalis. Ant gautų riekelių užtepkite uždėkite lašišos (kad padengtų visą duonos paviršių), uždėkite riekelę ir ant viršaus alyvuogę. Gautą mažą sumuštinuką prismeikite smeigtuku. Vietoj […]

Užkandėlių lentelė

8 porcijoms reikės : 400 g dešrelių, alyvuogių, marinuotų svogūnėlių ir grybų, kelių spalvų paprikų, ridikėlių ir svogūnų laiškų, raugintų kopūstų, agurkų, petražolių Dešreles supjaustykite gabaliukais ir ratu sudėkite ant apskritos lentelės.Apdėkite marinuotomis daržovėmis, kopūstais, alyvuogėmis, perpus supjaustytais ridikėliais, agurkais, petražolėmis ir svogūnų laiškais.Į vidurį įdėkite perpus perpjautą obuolį ir prikaišiokite į jį medinių pagaliukų.

Troškinti obuolių kukuliai II

0,5 kg obuolių, 6 bandelės, 0,5 l pieno, 50g sviesto, 3 kiaušiniai, 2 šaukštai cukraus, truputis druskos, 50g razinų, 125g miltų, šaukštelis manų kruopų, miltinio cukraus ir vanilino. Bandeles pamirkyti piene, nuspausti ir sumalti. Sviestą išsukti su cukrumi, įmušti kiaušinius, įberti druskos, sudėti paruoštas bandeles, nuluptus ir kubeliais supjaustytus obuolius, razinas. Miltų berti tiek, kad […]

Kepti sumuštiniai su kepenų paštetu

180 g kvietinės duonos, 40 g sviesto, 120 g kepenų pašteto, 20 g sūrio. Pakepintos duonos riekeles aptepti kepenų paštetu, apiberti tarkuotu sūriu, apšlakstyti lydytu sviestu ir iškepti orkaitėje.

Spirginta duona su svogūnais

0.5 kg juodos duonos, 3 svogūnai, 1 šaukštas taukų ar sviesto, druskos. Duoną supjaustyti riekelėmis, paspirginti iš abiejų pusių svieste, ant jos uždėti griežinėliais supjaustytų spirgintų svogūnų ir pabarstyti druska.Tinka duoti kaip šiltas užkandis prie alaus.

Brokoliai su krevetėmis

450g žiedynais suskirstytų brokolių 150g virtų krevečių be kiautų 3 šaukštai alyvų aliejaus 4 skiltelės česnako ankštis čili pipiro Kiekvieną brokolių žiedyną perpjauname išilgai pusiau. Įkaitiname aliejų, sudedame grūstą česnaką, maišydami pakepiname. Tada sudedame labai smulkiai supjaustytą čili pipirą ir dar porą minučių kepiname ant silpnos ugnies. Sudedame brokolius, išmaišome. Maišydami kepiname 3 minutes, sumažiname […]

Avokadas su krevetėmis

1 avokada truputį citrinos sulčių grietinės krapų Sveiką avokadą perpjauti pusiau, išspausti citrinos sultis ant perpjautos avokados, dėti tirštesnes grietinės ant perpjautų avokados puselių. Po to dedamos atšildytos krevetės, pabarstoma krapu. Ypatingai skanu užsigerti raudonu sausu vynu

KIAUŠINIŲ PUSELĖS PADAŽE

4 kiaušiniai 100 g plaktos rūgščios grietinės 1 valg. šaukštas vidutinio aštrumo garstyčių truputis prieskonių („Vegetos”, pipirų, muskato riešuto) 1 svogūnas, 1 nedidelis ankštinis pipiras, 50 g sviesto Kiaušinius išvirti, nulupti, prerpjauti per pusę. Paruošti padažą: svieste pakepinti svogūnus ir papriką. Likusį sviestą ištirpinti ir išsukti su garstyčiomis. Išplakti grietinę. Viską išmaišyti, sudėti prieskonius, svogūnus […]