Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su kepsniu

6-8 riekės baltos arba juodos duonos, 2 valg. šaukštai nuo kepsnio likusio padažo, 250 g kepsnio, 50 g sūrio, 1 kiaušinis, druskos, pipirų. Duona suvilgoma kepsnio padažu, ant kiekvienos riekės dedama po plonytę kepsnio riekelę.Sūris sutarkuojamas, sumaišomas su išplaktu kiaušiniu, įdedama druskos, pipirų.Ypač tinka malti raudonieji pipirai.Gauta masė kauburėliu sudedama ant kepsnio riekių.Kepama karštoje orkaitėje, […]

Lietiniai su sezamu ir vištiena

4 porcijoms reikės: šaukšto sezamo, 50g sviesto, 200ml pieno,3 kiaušinių, druskos, 120g miltų, 300g morkų, svogūno, 200g vištienos krūtinėlės, 3 šaukštų aliejaus, pipirų, keleto šaukštų baltojo vyno, 1/4 stiklinės daržovių sultinio, 1-2 ryšelių petražolių, 3 šaukštų tirštos grietinės. Sezamo sėklas paskrudinkite sausoje keptuvėje. Sviestą išlydikite, leiskite truputį ataušti ir sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais, sezamu […]

Teptinukai

2 kietai virti kiaušiniai, 2-4 šaukštai majonezo, 50g fermentinio sūrio, 1-2 skiltelės česnako, kelios duonos riekelės, 1 morka(gali būti virta arba žalia). Išimti trynius ir smulkiai sukapoti. Įdėti į lėkštę, uždėti majonezo, smulkiai pjaustyto česnako, smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio. Masę gerai mediniu šaukštu išsukti. Duoną supjaustyti nedidelėmis, 1 cm storio riekutėmis ir ant jų užtepti […]

Karšti sumuštiniai su žuvimi ir sūriu

4 riekės baltos duonos, 30 g margarino arba sviesto, 50 g sūrio, 1 kiaušinio trynys, 1 arbat. šaukštelis grietinės, 4 šprotai (sardinės, keptos strimėlės). Duona aptepama margarinu. Sūris sutarkuojamas, sumaišomas su tryniu ir grietine. Pusė sūrio masės užtepama ant duonos, ant kiekvienos riekelės uždedama po mažytę žuvelę, o ant viršaus – vėl sūrio sluoksnis. Kepama […]

Karšti sumuštiniai su morkomis ir sūriu

4 riekės baltos forminės duonos, 25 g margarino arba sviesto, 400 g morkų, 50 g sūrio, 2 valg. šaukštai trintų džiuvėsių, 4 salotų lapai, 1 pomidoras arba agurkas, petražolių lapų. Duona džiovinama arba viena pusė apkepama. Ant apkepintos pusės eilute dedamos sveikos arba išilgai į keturias dalis perpjautos virtos morkos. Trinti džiuvėsiai ir tarkuotas sūris […]

Čirvyniai blynai

2 kiaušiniai Šaukštas grietinės 2 šaukštai cukraus 1,5 stiklinės miltu arba tiek, kad tešla nebūtų per skysta ar tiršta Šiek tiek vanilinio cukraus 2 stiklinės pieno Į miltus įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti, tada pilti pieną, suberti cukrų, sudėt grietinę ir vanilinį cukrų. Tešlą reikia gerai išmaišyt, kad nebūtų jokiu gumulėlių. Tada specialią keptuvę reikia įkaitinti […]

Karšti sumuštiniai su obuoliais

2 obuolių, aviesto, baltos sumuštinių duonos arba batono, kečiupo, fermentinio sūrio. Duonos riekutes patepti sviestu, dėti plonomis skiltelėmis pjaustytus obuolius, uždėti kečupo, apdengti sūriu ir kepti 10-15 min. orkaitėje.

Dvigubi sausainių sumuštiniai su šokoladiniu sviestu

100 g sausainių, 60-70 g šokoladinio sviesto, 1 arbat. šaukštelis kavos arba pieno, vyšnių arba vynuogių. Tarp sausainių įdedama išsukto sviesto, į kurį įpilta truputis pieno arba kavos.Ant padėklo sudėti sausainiai papuošiami uogiene arba šokoladinio sviesto gabaliukais, ant viršaus uždedama sveikų vyšnių arba vynuogių.

Burokėlių su kopūstų rūgštymu

1-2 virti burokėliai, 1 stiklinė kopūstų rūgštymo, 0,5 šaukštelio cukraus, 1-2 svogūnai, 0,5 kg rūkytų silkių. Virtus burokėlius nulupti, nuplauti, stambiai sutarkuoti ir užpilti kopūstų rūgštymu, įdėti cukraus, smulkiai pjaustyto svogūno ir smulkiai pjaustytos be kaulų silkės. Viską sumaišyti. Vietoj rūkytos silkės galima imti rūkytos žuvies, kurioje nedaug kaulų. Prie šių burokėlių paduodama duonos, pakepintos […]

Karšti sumuštiniai su dviejų rūšių sūriu

6-8 riekės baltos arba juodos duonos, 50g. sviesto, 50g. bet kokio sūrio, 50g. rūkyto sūrio.. Duona plonai patepama sviestu, uždedamas „pirmas” sūris, ant viršaus rūkytas sūris.Kepama karštoje orakitėje tol, kol sūris šiek tiek pagels ir išsilydys.