Užkandžiai

Keptas sūris

0,5 kg fermentinio sūrio, džiūvesėlių, 100 g smulkintų graikinių riešutų, 2 kiaušinių baltymai, druskos, aliejaus. Supjaustykite sūrį centimetro storio griežinėliais ir padėkite į šaldytuvą. Sūris turi būti labai šaltas, galite trumpam įkišti į šaldymo kamerą. Sumaišykite smulkintus riešutus ir maltus džiūvesėlius. Truputį paplakite kiaušinių baltymus. Pabarstykite sūrį druska ir pipirais, pamirkykite kiaušinių plakinyje ir apvoliokite […]

RYŽIAI SU KREVETĖMIS

100 gr. krevečių, 200 gr. ryžių, 2 šaukštai citrinos sulčių, 50 gr. fermentinio sūrio. Ryžiai išverdami sūdytame vandenyje. Verdant galima įlašinti kelis lašus alyvuogių aliejaus. Krevetės kepamos 2-3 minutes ant mažos ugnies. Baigiant kepti užpilti citrinų sulčių, išjungti ugnį ir šiek tiek palaikyti keptuvę uždengtą. Ryžius išdėti per visą lėkštės plotą, ant viršaus pabarstyti tarkuoto […]

Ukrainietiškas "Lecas"

0,3 kg pomidorų, 0,3 kg saldžios paprikos, 0,3 kg šviežių svogūnų galvų, indelio grietinės, druskos, pipirų, aliejaus. Svogūnus supjaustyti pusračiais ir kepinti ant mažos ugnies didelėje keptuvėje su aliejumi. Aliejaus nepageidautina, nes patiekalas bus riebus! Pasūdyti. Kai svogūnai suminkštės – sudėti supjaustytą šiaudeliais papriką be sėklų. Kai suminkštės paprika įdėti pomidorus supjaustytus ratukais, uždengti ir […]

Obuolių suflė su varške

400g obuolių, citrinos sulčių, tarkuotos citrinos žievelės, 250g varškės, 1-2 kiaušiniai, 50g cukraus, 100g graikinių riešutų, 15g manų kruopų, pusė pakelio kepimo miltelių, sviesto, vaisių sirupo, džiūvėsėlių. Obuolius supjaustyti gabalėliais, apšlakstyti citrinos sultimis. Varškę gerai ištrinti, dėti trynius, cukrų, tarkuotos citrinos žievelės, kapotus riešutus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Viską sumaišyti su obuoliais ir išplaktais […]

Paštetas

Reikės: 1200 gr vištų kepenų 300 gr sviesto 100 gr. brendžio didelio svogūno druskos, pipirų. Eiga: Svoguną sukepkite su trečdaliu sviesto, sudėkite kepenėles, apkepkite truputi, sudėkite likusį sviestą, druską, pipirus pagal skonį. Supilkite brendį. Jokiu būdu neperkepkite. Turi būti vos iškepę. Sumalt viską su blenderiu ir suverst į indą. Pastabos: Bukit atsargus su brendziu, kazkuriuo […]

Saldūs sumuštiniai su varške ir uogiene

100 g ragaišio arba sausainių, 75-100 g saldžios varškės, 1 valg. šaukštas uogienės. varškė užtepama taip, kad viduryje liktų duobutė skystai uogienei su uogomis.Tirštą uogienę arba džemą galima ant jos uždėti kauburėliu.

Užkandėlis

Pusė batono, 200g sviesto, 3-4 skiltelės česnako, 100g majonezo, 2 kiaušiniai. Baroną supjaustyti norimo dydžio ir formos riekutėmis. Pakepinti svieste ant lengvos ugnies. Paskui pyrago riekutes įtrinti nuluptomis česnako skiltelėmis. Ataušusias riekutes (vieną pusę) aptepti majonezu ir pabarstyti smulkiai kapotais kiaušiniais. Užkandėlis tinka prie įvairių arbatų, kavos, alaus. Vietoj batono galima imti įvairių nesaldžių pyrago […]

KUKURŪZŲ DREBUČIAI

1 skardinė kukurūzų (300g.); 150g. konservuotų žaliųjų žirnelių; 150 g. konservuotų šparaginių pupelių; 150 g. rūkytos dešros (supjaustytos griežinėliais); 6 kietai virti putpelių kiaušiniai; 2 marinuotos raudonos saldžiosios paprikos ankštys (200g.); Paruošti drebučius: želatiną užpilti 5 šaukštais šalto sultinio ir palikti, kad išbrinktų. Likusį sultinį užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Supilti išbrinkusią želatiną, actą, įberti […]

Pikantiškos sraigės

100 g konservuotų sraigių Česnako-žolelių prieskonių mišinys Pipirai Druska Sviestas/Alyvų aliejus Sraiges išimti iš kiautelių, jei didelės – perpjauti per pusę. Sudėti į keturis mažus molinius indelius, pabarstyti druska, žolelių mišiniu ir pipirais ir ant viršaus uždėti gabalėlį sviesto ar užpilti truputėlį alyvų aliejaus. Indelius uždengti ir įkišti į prie 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, palaikyti, […]

Karšti sumuštiniai su maltiniais

4-6 riekės juodos duonos, 20 g taukų, 1 didelis svogūnas, 4-6 maltiniai, 1 pomidoras arba agurkas, druskos, pipirų, žalumynų. Duona lengvai apkepinama, uždedamas karštas maltinis, ant jo arba po juo – kepto ar žalio svogūno griežinėlių.Papuošiama agurko arba pomidoro skiltelėmis, pabarstoma druska, pipirais ir žalumynais.Iš karto patiekiama į stalą.