Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su sūriu ir kumpiu

6-8 riekės baltos arba juodos duonos, 40 g sviesto arba margarino, 6-8 ploni griežinėliai kumpio, 100 g sūrio, (pipirų). Duona aptepama plonu sviesto arba margarino sluoksniu.Ant kiekvienos riekės dedama plonas riebaus kumpio griežinėlis, viršus pabarstomas pipirais ir uždedama sūrio – gabaliukas arba tarkuoto.Kepama karštoje orkaitėje tol, kol kumpis ir sūris šiek tiek išsilydo, o duonos […]

Kiaulės ausų vyniotinis

2 kiaulės ausys, 3-4 kiaulės kojos, pipirų,2-3 svogūnai, 3 lauro lapeliai, 2-3 morkos, druskos, vandens, petražolių lapelių. Kiaulės kojas ir ausis gerai išplauti, sudėti į puodą ir užpilti vandens tiek, kad gerai apsemtų. Virti ant silpnos ugnies, vis nugraibstant putas. Kai mėsa suminkštės – sudėti prieskonius, druską. Dar pavirinti keletą min. Į išvirtas atvėsusias ausis […]

Faršo ir grybų vyniotinis

500 g jautienos faršo, druskos, pipirų, kvapniųjų pipirų, 2 – 3 bulvės, 1 kiaušinis, 1 svogūnas, 1 petražolės šaknis, 1 stiklinė troškintų grybų, 0,5 stiklinės sultinio ar pieno, 2 – 3 šaukšto sviesto ar grietinės, vandens, 1 šaukštelis miltų. Faršą sumaišyti su druska ir prieskoniais, grūstomis bulvėmis, kiaušiniu, susmulkintu svogūnu, petražole, grybais, įpilti skysčio, išminkyti […]

Liežuvis drebučiuose

1 kg liežuvių ( galvijų, kiaulių), 1 morka, 1 svogūnas, 8 pipirai, 1 lauro lapelis, druskos, 1 kietai virtas kiaušinis, petražolių lapelių, 2 stiklinės mėsos drebučių sultinio, 1 stiklinė grietinės padažo su krienais, agurkų ar pomidorų papuošimui. Liežuvius nuplauti, išvirti su prieskoniais ir prieskoninėmis daržovėmis, išėmus pamerkti trumpam laikui į šaltą vandenį ir tuojau nulupti […]

KINIŠKAI PARUOŠTI AGURKAI

2-3 švieži agurkai 2-3 skiltelės česnako 1 šaukštas acto (9%) 1/2 šaukštelio cukraus 1 šaukštas sojos padažo 4 šaukštai saulėgražų aliejaus kario prieskonių, imbiero druskos, pipirų Agurką perpjauti išilgai pusiau ir kiekvieną pusę supjaustyti skersai dar į 2-3 dalis. Dedame žievele į viršų ir vertikaliom linijom įpjaunam žievelę. Tada sudedame dubenį, pasūdome, papipiriname, įdedame kario […]

Sviestas

Reikės: 1 l riebios grietinėlės Eiga: Grietinėlę užšaldykite. Paskui atšildykite iki kambario temperatūros. Tada plakite plaktuvu kol pradės tirštėti ir skirtis į sviestą ir pienelį. Tada reiktų gerokai pertrinti šaukštu, pastoviai nupilant ta pienelį. Aš dar pasūdau šiek tiek. Rezultatas: Pastabos: Sviesto kokybė tiesiogiai priklausys nuo grietinėlės kokybės, ir nuo to kiek pieno iš jo […]

Dūmo aromato silkė

Reikės: Silkės file, Rukyto aliejaus, Druskos. Eiga: Silkes file uzsudyti druska taip, kad visiskai ja visiskai padengt kokiom 7 valandom. Poto isimti is druskos, nuplauti ir nusausinti. Dumo skonio aliejuikaitinti iki apytiksliai 80 laipsniu ir uzpilti juo silke. Palikti parai saldytuve. Pastabos: 300ml aliejaus turetu uztekt vienos silkes file. Aliejaus temperatura labai svarbu, jei bus […]

Karšti sumuštiniai su sardinėmis ir sūriu

6-8 riekės baltos duonos, (40 g sviesto arba margarino), 1 dėžutė sardinių arba šprotų, 1/2 citrinos, 100 g sūrio. Duona aptepama margarinu arba suvilgoma koncervų aliejumi.Sūris sutarkuojamas, dalis uždedama ant duonos.Ant kiekvienos riekės uždedama sveika sardinė arba 2-3 šprotai.Žuvis truputį apšlakstoma citrinos sultimis ir ant viršaus uždedamas storas tarkuoto sūrio sluoksnis.Kepama orkaitėje, kol sūris pradeda […]

Veršienos vyniotinis

1 veršienos mentė, 0.5 kg veršio kepenų, 1 riekelė pyrago, 1 svogūnas, 100 g lašinių, žalių petražolių, pipirų, druskos. Veršienos mentę nuplauti, nusausinti, išimti kaulus, pašalinti stambiausias sausgysles, aplyginti mėsą, pabarstyti druska, pipirais ir palikti 1 val., kad įsisūrėtų. Įdarui skirtas kepenis supjaustyti gabalėliais, paspirginti su lašinukais ir svogūnais, pridėti truputį vandens, patroškinti ir kiek […]

Pikantiški sūrio kukulaičiai

4 porcijoms reikės: 200gh ruginės duonos, 150g varškės, 2 šaukštų susmulkintų petražolių lapelių arba krapų, keleto salotų lapų, ryšelio svogūno laiškų, 2 maltos paprikos, kalio. Duoną (geriausia kiek padžiovintą) labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su varške ir petražolėmis(arba krapais). Masę pagardinkite druska ir pipirais. Salotų lapus sudėkite į didelę lėkšę. Svogūnų laiškus supjaustykite. Drėgnomis rankomis iš […]