Užkandžiai

Duonos žiedai

1 kepaliukas juodos duonos, 2 stiklinės aliejaus, kelios skiltelės česnako, 2 šaukšteliai garstyčių, 100g sviesto, 200g dešros (arba keptų kepenėlių). Duoną supjaustyti riekėmis ir sausainių apvaliomis formelėmis (viena didesne, kita mažesne) išspausti žiedus. Juos apkepinti iš abiejų pusių aliejuje. Iškeptus įtrinti česnakais. Į sviestą įdėti garstyčių, ištrinti mediniu šaukštu ir plonai užtepti ant žiedų. Apibarstyti […]

Lašišos karpačio

Reikės: lašišos file, anyžiaus gumbo, apelsino segmentų, krapų, kaparelių. Įranga: elektrinis pjaustytuvas. Eiga: Lašišos file perpjovus išilgai stipriai suvynioti į celofaną, kad gautųsi kaip dešra. Užšaldyti. Supjaustyti labai plonai, iškloti ant lėkštes. Anyžių supjaustyti su pjaustytuvu kaip galima ploniau, sumaišyti su apelsino segmentais, krapais, kapareliais.

Karšti sumuštiniai su rūkyta žuvimi ir obuoliais

4-6 riekės juodos arba baltos duonos, 50g. sviesto, 250g. rūkytos žuvies,1 valg. šaukštas miltų, 1/2 stiklinės grietinės, 2-3 rūgštūs obuoliai, 1 mažas svogūnas, druska, pipirai. Nuvalyta rūkyta žuvis susmulkinama, patroškinama svieste drauge su smulkiai supjaustytais arba sutarkuotais svogūnais, plonais obuolio griežinėliais, miltais ir sultiniu arba grietine. Į masę įdedama prieskonių, užtepama ant duonos. Kepama karštoje […]

VERŠIENOS VYNIOTINIS

1 kg veršienos kumpio, 40 g sviesto, 1 morka, 1 petražolė, saliero, česnako, prieskonių (pipirų, lauro lapų), druskos, prieskoninių daržovių. Mėsa storesnėse vietose įpjaunama, pamušama, įtrinama su druska sumaišytais prieskoniais, sutrintu česnaku. Paskui ji susukama, įvyniojama į sudrėkintą plėvelę ar marlę ir virvele surišama. Išimtas kaulas sukapojamas ir su prieskoniais bei prieskoninėmis daržovėmis 20 min. […]

DARŽOVIŲ ŠAŠLYKAI

4 nedidelės cukinijos 4 kieti pomidorai 50 g fermentinio sūrio 2-3 šaukštai sviesto čiobrelių pipirų druskos Cuukiniją supjaustyti griežinėliais. sudėti į verdantį vandenį. Virti 3 min., išgriebti kiaurasamčiu. Pomidorus supjaustyti stambesniais griežinėliais. Ant iešmo paeiliui mauti cukinijų ir pomidorų. Šašlykus patepti lydytu sviestu ir iš visų pusių apkepinti. Kai iškeps, pabarstyti prieskoniais ir tarkuotu sūriu. […]

Obuolių omleto vyniotinis

250g obuolių, truputis malto cinamono, 4kiaušiniai, 5 šaukšteliai maltinio cukraus, 4 šaukštai pieno, truputis druskos, 50g sviesto. Kiaušinius išplakti su šaukšteliu miltinio cukraus ir iįmaišyti su pienu bei druska. Iškepti iš abiejų pusių 2 omletus. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti plonomis skiltelėmis, dėti ant omletų, susukti, apibarstyti cinamonu, sumaišyti su cukrumi. Į stalą paduoti karštus.

Varškės kiaušiniai

500 g varškės, 0.5 – 1 silkė arba 100 – 200 g rūkyto kumpio, 3 – 4 šaukštai grietinės, 100 – 150 g sviesto, petražolių lapelių. Silkę gerai išmirkyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sukapoti.Į išsuktą sviestą sudėti kapotą silkę, pertrintą šviežią varškę, grietinę ir viską sumaišyti.Kad masė sutirštėtų, galima pridėti tarkuoto sūrio.Tada šaukštu padaryti kiaušinio […]

Karšti sumuštiniai su rūkyta strimėle

6-8 riekės duonos, 30 g sviesto arba margarino, 10 rūkytų strimėlių, 4 valg. šaukštai grietinės, 1 kiaušinio trynys, krapų, druskos, pipirų. Duonos viena pusė apdžiovinama arba apkepinama truputyje margarino.Apkepinta pusė aptepama mase, padaryta iš susmulkintos strimėlės, žalio trynio ir grietinės. masė pagardinama smulkiai supjaustytais krapais, druska ir pipirais.Viršų galima apibarstyti tarkuotu sūriu, tuomet sumuštiniai tolygiau […]

DŽIOVINTOMIS SLYVOMIS ĮDARYTAS KUMPIS

0,7-1,2 kg kumpio 70-100 g kiaulienos faršo 50-70 g džiovintų slyvų prieskonių šaukštelis cukraus Pirkdamos mėsą, rinkitės viebtiso raumens gabalą; jį apipjaustykite, kad vyniotinis būtų aptakios formos. Įpjaukite kumpį išilgai (per vidurį) ir įtrinkite prieskoniais. Faršą paruoškite taip, kaip maltinukams. Per visą kumpio ilgį vienoje įpjovos pusėje dėkite slyvas, likusią ertmę kimškite faršu. Ant celofano […]

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir svogūnu

6-8 riekės juodos duonos, 150 g rūkytos krūtinėlės arba lašinukų, 2 svogūnai, pipirų. Ant kiekvienos duonos riekės uždedamas plonas gabalėlis rūkytos arba kauburėlis supjaustytos mėsos, ant viršaus – svogūno griežinėlių, pabarstoma pipirais.Sumuštiniai kepami orkaitėje tol, kol mėsa ir svogūnai sukeps.