Kiaušinių salotos

Kiaušinių salotos

Recepto autorius: Dalios svetainė

Atvelykio proga siūlau pasigaminti šias puikias kiaušinių salotas pagal David Lebovitz receptą, kurios jau senokai laukė savo eilės, mat virti kiaušiniai paprastai namie neužsilieka. Žinoma, jos tinka ir kitomis progomis, ar visai be progos, tiesiog tada, kai norisi sotaus, gardaus užkandžio. Jei ruošiam 2-3 asmenims, pakaks ir pusės produktų normos.

Kiaušinių salotoms reikės:

  • 6 kietai virtų kiaušinių
  • 70 g majonezo
  • 1 1/2 a.š. „Dijon“ garstyčių
  • 1 v.š. kaparėlių
  • 1 1/2 a.š. kaparėlių marinato
  • 3/4 a.š. maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 3 v.š. saulėgrąžų sėklų
  • laiškinių česnakų

Išvirtus kiaušinius nulupam ir supjaustom mažais kubeliais (peiliu arba specialiu tinkliuko formos įrankiu). Kaparėlius susmulkiname.
Dubenyje sumaišom kiaušinius su kitais ingredientais. Saulėgrąžų sėklų (jas galima pakepinti) berti nebūtina, bet čia jos labai tinka.
Ant juodos (grūdėta bus skaniau) duonos riekučių užtepam salotų, užberiam smulkintų laiškinių česnakų (tinka ir svogūnų laiškai) ir gardžiuojamės. Skanaus 🙂

Šaltinis: David Lebovitz
Kiaušinių salotos