Lęšių salotos

Lęšių salotos

Recepto autorius: Dalios svetainė

Lengvai paruošiamos, maistingos ir gaivios lęšių salotos iš vos kelių produktų.
Joms reikės:

  • 50 g lęšių (nevirtų)
  • pusės geltonosios paprikos
  • ryšelio laiškinių česnakų
  • 2 v.š. graikiško jogurto arba grietinės
  • druskos
  • šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Lęšius (naudojau žaliuosius) nuplauname ir bent porą valandų mirkome šaltame vandeny (arba per naktį). Išmirkytus lęšius išverdame (sūdome tik baigiant virti) ir nusunkę ataušiname. Jei neturim laiko mirkyt ir virti, galima naudot jau paruoštus lęšius iš skardinės.
Smulkiai supjaustome geltonąją papriką ir laiškinius česnakus (juos galima keisti svogūnų laiškais, tik skonis bus aštresnis).
Dubenyje sumaišome visus produktus, pagal skonį pasūdome, užberiame pipirų, įdedame jogurto arba grietinės, viską gerai išmaišome ir patiekiame, pavyzdžiui, su juodos duonos riekele arba kaip garnyrą prie mėsos patiekalo. Skanaus 🙂

 
Lęšių salotos