Cajun vištienos troškinys

Cajun vištienos troškinys

Recepto autorius: Dalios svetainė

Pavasariniam orui per kelias dienas atvėsus teko pagalvot apie kokį nors rimtesnį patiekalą 🙂 Šildantį, su aštriais prieskoniais, sotų ir, žinoma, gardų. Šiam originaliam vieno puodo patiekalui ypatingą atspalvį suteikia tradicinei kadžunų (Cajun) – indėnų, kreolų ir prancūzų kolonistų palikuonių etninė grupė, šiuo metu gyvenanti JAV pietinėje Luizianos valstijos dalyje bei kaimyninėse Teksaso ir Misisipės valstijose – virtuvei būdinga kulinarinė trijulė: žalioji paprika, svogūnai ir salierai. Be abejo dar naudojamas tradicinis „Cajun“ prieskonių mišinys: paprikų, česnakų, svogūnų milteliai, juodieji, kajeno pipirai, kuminai, raudonėliai ir čiobreliai.

3-4 asmenų pietums reikės:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 vištos krūtinėlių
  • 1 svogūno
  • 2 salierų lapkočių
  • 2 laurų lapų
  • 2,5 v.š. miltų
  • 2 a.š. „Cajun“ prieskonių mišinio (arba po 1 a.š. maltų paprikų, kuminų, čili pipirų ir džiovintų bazilikų)
  • 300 ml vištienos sultinio
  • 1 žaliosios paprikos
  • 150 g neriebaus kumpio
  • druskos pagal skonį
  • svogūnų laiškų
  • petražolių

Keptuvėje/troškintuve įkaitiname šaukštą aliejaus ir keletą minučių apkepiname smulkiais gabaliukais pjaustytą vištienos krūtinėlę. Sudedame į lėkštę ir atidedame.
Į keptuvę/troškintuvą suberiame pjaustytą svogūną. Kepame apie 5 min., kol suminkštės. Suberiame pjaustytus salierus ir dar porą minučių pakepiname. Sukrečiame į lėkštę su vištiena.
Į keptuvę/troškintuvą įpilame aliejaus, įmetame laurų lapus, įberiame miltų ir nuolat maišant kaitiname, kol pasidarys košelė. Jei reikia, šliūkštelime vandens, kad nebūtų sausa. Kepiname, kol miltai parusvės, tuomet suberiame prieskonius (ir druską pagal skonį)  ir dar porą minučių viską maišant pakaitiname.
Palaipsniui supilame sultinį ir nuolat maišome su prieskonių-miltų tyre, kol pasidarys tirštas vientisas padažas. Į jį sukrečiame vištieną su svogūnais, suberiame pjaustytą žaliąją papriką. Uždengiame dangčiu ir paliekame virti ant lėtos ugnies maždaug 15 minučių.

Mažais gabaliukais supjaustome kumpį, suberiame į troškintuvą/keptuvę, uždengiame ir troškiname dar 10 minučių (arba ilgiau, jei reikia). Paragaujame ar netrūksta druskos arba kitų prieskonių. Susmulkiname svogūnų laiškus su petražolėmis ir užberiame ant lėkštėse patiekiamo troškinio. Jei aštroka, pagelbės šaukštelis grietinės. Skanaus 🙂
Recepto šaltinis: BBC Good Food 
Cajun vištienos troškinys