Bananiniai sausainiai su šokoladu
Recepto autorius: Dalios svetainė
Be galo minkšti, trapūs, saldūs sausainiai. Lengvai pagaminami, skaniai bananiniai ir tokie naminiai… Savo nuožiūra dalį miltų pakeičiau spelta rūšies miltais, tad sausainiai išėjo rupesni ir trapesni.
Bananiniams sausainiams su šokoladu reikės:
- 100 g sviesto (minkšto)
- 100 g cukraus
- 90 g miltų (aukšč. rūšies)
- 70 g spelta miltų
- 1 didelio banano
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1/4 a.š. druskos
- 1/8 a.š. sodos
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 100 g šokolado
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Didelę plokščią kepimo skardą padengiame kepimo popieriumi.
Mikseriu iki purumo išplakame minkštą (kambario temperatūros) sviestą su cukrumi. Įmušame kiaušinį, sudedame sutrintą šviežio banano minkštimą, įpilame vanilės ekstrakto. Išmaišome.
Atskirai sumaišome miltus (spelta rūšies miltai nebūtini, vietoj jų galima naudot paprastus), kepimo miltelius, sodą, druską ir po truputį įmaišome į skystąją masę. Galiausiai suberiame smulkintą šokoladą/šokolado lašelius (naudojau pienišką šokoladą su riešutais, kurie dar papildomo traškumo sausainiams suteikė) ir viską išmaišome.
Šaukšteliu kabiname tešlą, dedame paruošton skardon ir paliekame tarpus, nes sausainiai linkę „paaugti“ ir glaustis prie kaimynų. Šauname įkaitinton orkaitėn ir kepame maždaug 10-12 minučių, kol gražiai paruduos. Ataušiname ant grotelių. Skanaus 🙂
Adaptuota iš Wise