IMBIERINIAI MEDUOLIAI

IMBIERINIAI MEDUOLIAI

Recepto autorius: Jelenos maisto blogas

Dalinuosi vokiškos kilmės imbierinių meduolių receptu. Tokius meduolius labai patinka vaikams ne tik valgyt, bet ir gaminti. Iš prieskonių naudojau maltą imbierą ir cinamoną, bet taip pat galima įdėti gvazdikėlių bei muskato riešutą. Receptas labai paprastas, tešlą siūlau gaminti iš vakaro. Taip pat geriau iš karto gaminti dvigubą porciją.

IMBIERINIAI MEDUOLIAI (Lebkuchen)

REIKĖS :

  • 50 g sviesto
  • 60 g cukraus
  • 100 ml skysto medaus
  • ½ a.š. kepimo miltelių
  • ½ sodos
  • 210 g miltų
  • 1 a.š. malto imbiero
  • 1 a.š. cinamono
  • ½ kiaušinio

Nedideliame inde ištirpinti sviestą, cukrų ir medų. Išmaišyti iki vientisos masės. Išjungti ugnį ir įmaišyti sausus produktus. Išmaišyti, įmušti kiaušinį. Jei tešlą gausis labai lipni, įberti dar šiek tiek miltų. Ant sauso, švaraus paviršiaus išminkyti tešlą, suformuoti rutulį, duoti atvėsti. Įvynojus į maistinę plevelę, padėti į šaldytuvą keliom valandom arba per naktį.

Orkaitę įkaitinti iki 160 laipsnių. Stalo paviršių pabarstyti šiek tiek miltais, gerai iškočioti tešlą ir išpjauti norimas meduolių figūras specialiomis formelėmis. Dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepti 8-10 min. iki auksinės spalvos. Neperkepti!

Iškeptus meduolius galima dekoruoti jau pagal Jūsų fantaziją, glaistą gaminti patiems arba galima nusipirkti jau gatavus dekoravimo pieštukus. Aš glaistą gaminau labai papratai, tiesiog sumaišiau cukraus pudrą cu citrinos sultimis. Meduolius geriau palaikyti parą atitengus, kad jie suminkštėtų, o tada jau dėti į sandarų indą. Tokie meduoliai puikiai tiks tiek eglutės papuošimui (prieš kepant reikia padaryti didesnę skylutę virvutei), tiek dovanoms, juk kas pagaminta Jūsų ir vaikų rankomis, su meile, bus pačios vertingiausios dovanos artimiesiems ir draugams.

Gerų, jaukių ir turiningų Jums švenčių!!!


IMBIERINIAI MEDUOLIAI

IMBIERINIAI MEDUOLIAI

IMBIERINIAI MEDUOLIAI

IMBIERINIAI MEDUOLIAI