Apverstas pyragas su kinkanais

Apverstas pyragas su kinkanais

Recepto autorius: Virtuvė žaliems

Iki šiol kinkanus naudojau tik puošimams, bet kadangi jų liko nuo švenčių, turėjau du pasirinkimus – arba kinkanų džemas, arba pyragas. Su džemu man pasirodė per daug vargo, todėl ėmiausi pyrago. Verdiktas – skanu, paprasta, bet neįprasta.

Pastabos:

  • Būtinai kepkite pyragą neatsegamoje formoje, nes ištekės karamelė. Aš kepiau keptuvėje, kurią galima kišti į orkaitę.

Privalumai: lengvas ir visiems suprantamas, skanus.
Trūkumai: išimant truputį prilipo prie dugno.
Kam patiktų: saldžiarūgščių pyragų gerbėjams.
Įvertinimas: 9/10

Receptas (18 cm formai):

Kinkanų sluoksniui:

  • 23 g sviesto
  • 60 g rudojo cukraus
  • 1 puodelio kinkanų (supjaustytų griežinėliais ir be sėklų)

Tešlai:

  • 57 g minkšto sviesto
  • 75 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 105 g miltų
  • 0,75 a.š. kepimo miltelių
  • 1/8 a.š. druskos
  • 63 ml pieno

Gaminimas:

Iš pradžių pasiruoškite karamelę kinkanams. Į keptuvę sudėkite sviestą ir rudąjį cukrų, ištirpinkite ant silpnos kaitros ir leiskite truputį atvėsti. Kinkanus supjaustykite griežinėliais, išimkite kauliukus.

Pasiruoškite tešlą. Sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto. Išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Paeiliui dėkite miltus ir pilkite pieną – pusę miltų, pusę pieno, likusius miltus ir likusį pieną. Tešlą išmaišykite. Į kepimo formą pilkite sviesto ir cukraus masę. Išdėliokite kinkanus. Ant viršaus sukrėskite tešlą. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 40 min.

Išėmę palikite kepimo formoje kokių 20 min, tik tada pyragą išverskite ant lėkštės.

Receptas paimtas iš čia: https://loveandduckfat.com/kumquat-upside-cake/
Apverstas pyragas su kinkanais