Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Trinta grybų sriuba su Brie sūriu

Recepto autorius: Saldu sūru

Ši sriuba – tai dar vienas bandymas “prisijaukinti“ patiekalus su vynu.  Dažniausiai pamačius, kad viena iš sudėtinių dalių yra vynas, įsivaizduoju, kad turėtų būti skanu.  Bet pagaminus, kyla mintis, kad kažkas čia ne taip, o gal tiesiog mano uoslei vyno kvapas patiekale pernelyg dominuoja (arba improvizuodama, aš jo padauginu šliūkštelėti :)). Taigi, šįkart virdama grybų sriubą šiek tiek sumažinau vyno kiekį ir rezultatas man labai patiko.

6 nedideliems dubenėliams sriubos reikės:

  • 200 g grybų (naudojau pievagrybius)
  • 1 nedidelio geltonojo svogūno
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • 2 a.š. sviesto
  • 3-4 st. vištienos sultinio
  • šviežio čiobrelio ir petražolės šakelių
  • 1/2 st. balto sauso vyno (sumažinau iki 80 ml)
  • 200 g sūrio Brie
  • 200 ml neriebios (10-13 %) grietinėlės
  • 2 a.š. miltų
  • 2 a.š. cukraus (nebūtinai)
  • druskos, juodųjų pipirų

Grybus, morkas ir svogūnus susmulkiname ir pakepiname 3-5 min. svieste. Tuomet beriame cukrų, pilame sultinį, vyną, sudedame susmulkintas prieskonines žoles ir paverdame apie 15 min. ant lengvos ugnies.

Į sriubą sudedame Brie sūrį ir kol jis apsilydo – pastoviai maišome. Tuomet sriubą nuimame nuo ugnies ir sutriname su smulkintuvu (blenderiu).

Sumaišome miltus su grietinėle atskirame dubenėlyje. Pastoviai maišydami sriubą, plona srovele supilame grietinėlę. Gardiname druska ir pipirais.

Puodą vėl statome ant ugnies, užverdame sriubą ir palaikome apie 2-3 min., kol ji sutirštės.

Sriubą išpilstome į šiltus dubenėlius, puošiame svieste kepintais pievagrybiais ir čiobrelio šakele. Skaniausia su skrudinta balta duona.
Gardžių akimirkų!

Recepto šaltinis: čia
Trinta grybų sriuba su Brie sūriu
Trinta grybų sriuba su Brie sūriu
Trinta grybų sriuba su Brie sūriu