Imbieriniai sausainiai su medum

Imbieriniai sausainiai su medum

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Taip, tai tie Sonatinos sausainiai. TIE, kuriuos gaminau pernai prieš Kalėdas ir užpernai prieš Kalėdas ir kurie buvo patys patys, todėl džiugins mus ir šiais metais. Skanesnių nesu iškepus. Ačiū, Sonatina. Ir jos originalus receptas:
1/2 puodelio cukraus3 puodeliai persijotų miltų2 a. š. sodos1 a. š. druskos2 a. š. malto imbiero2 a. š. cinamono½ a. š. maltų gvazdikėlių½ a. š. malto muskato riešuto225 g sviesto, supjaustyto kubeliais1/2 puodelio skysto medaus
Sumaišyti cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą.
Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti.
Kuriuo vadovaujantis buvo iškepti šitie mieli sausainiukai. Nežinau, man asmeniškai Rudolfiukai – tokie mieli žvėreliai, kad leidau sau suteikt jų pavidalą sausainiams 🙂 na, gal kai kurie pavyko labiau panašūs į šuniukus, bet gi vis tiek – miela. O puošimas – glajus, padarytas iš cukraus pudros, šiek tiek citrinų sulčių ir vandens + kt. puošimo priemonės – padaro juos dar mielesnius. Na, maniškiai Rudolfiukai buvo kiek per rudi :)) bet skonio tai nepagadino.
Taigi, su artėjančiom šventėm jus, mielieji!
Imbieriniai sausainiai su medum
Imbieriniai sausainiai su medum