Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm

Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė

Labai tinka rudeniui – maloniai sušildo ir sukelia prisiminimus apie atostogas Graikijoje ar kituose šiltuose kraštuose, kur daug saulės, šiltos jūros ir puikaus maisto su jūros gėrybėm.
Laaaabai pomidoriškas ir su laaabai daug krevečių 🙂 Paruošti nesudėtinga (nors užtrunka), bet tikrai verta.
Naudojau:
5 nedidelius svogūnus
~1200 g. pomidorų
4 sk. česnako
1 papriką
100 g. fetos sūrio
48 nedideles krevetes (naudoju jau virtas, užšaldytas) – paskaičiavau, tiek buvo pakelyje :))
šiek tiek citrinos sulčių
mėgiamų prieskonių (labai tinka Provansalio)
šiek tiek aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Krevetes atitirpinti, išlukštenti (jeigu naudojate nelukštentas).
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, tuomet užpilti labai šaltu vandeniu, nulupti odelę, šiek tiek pasmulkinti (į 4 dalis užteks).
Svogūnus ir česnakus susmulkinti. Papriką supjaustyti.
Puode aliejuje keletą minučių apkepinti svogūnus, vėliau pridėti česnakus ir pakepti dar minutėlę. Tuomet į puodą supilti smulkintus pomidorus, papriką. Suberti prieskonius. Supilti citrinos sultis. Virti karts nuo karto pamaišant apie valandą, galima ir daugiau.
Kada troškinys sutirštėja, į jį reikia suberti paruoštas krevetes ir šiek tiek pasmulkintą fetos sūrį. Pakaitinti dar porą minučių.
Norint aštriau, galima įberti čili.
Skanaus!
Idėja iš čia.
Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm
Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm