Troškinys su pomidorais, fetos sūriu ir krevetėm

Recepto autorius: Rutuliuko virtuvė
Labai tinka rudeniui – maloniai sušildo ir sukelia prisiminimus apie atostogas Graikijoje ar kituose šiltuose kraštuose, kur daug saulės, šiltos jūros ir puikaus maisto su jūros gėrybėm.
Laaaabai pomidoriškas ir su laaabai daug krevečių 🙂 Paruošti nesudėtinga (nors užtrunka), bet tikrai verta.
Naudojau:
5 nedidelius svogūnus
~1200 g. pomidorų
4 sk. česnako
1 papriką
100 g. fetos sūrio
48 nedideles krevetes (naudoju jau virtas, užšaldytas) – paskaičiavau, tiek buvo pakelyje :))
šiek tiek citrinos sulčių
mėgiamų prieskonių (labai tinka Provansalio)
šiek tiek aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Krevetes atitirpinti, išlukštenti (jeigu naudojate nelukštentas).
Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, tuomet užpilti labai šaltu vandeniu, nulupti odelę, šiek tiek pasmulkinti (į 4 dalis užteks).
Svogūnus ir česnakus susmulkinti. Papriką supjaustyti.
Puode aliejuje keletą minučių apkepinti svogūnus, vėliau pridėti česnakus ir pakepti dar minutėlę. Tuomet į puodą supilti smulkintus pomidorus, papriką. Suberti prieskonius. Supilti citrinos sultis. Virti karts nuo karto pamaišant apie valandą, galima ir daugiau.
Kada troškinys sutirštėja, į jį reikia suberti paruoštas krevetes ir šiek tiek pasmulkintą fetos sūrį. Pakaitinti dar porą minučių.
Norint aštriau, galima įberti čili.
Skanaus!
Idėja iš čia.