Mandarinų pyragėliai

Mandarinų pyragėliai

Mandarinai suteikia išties malonaus gaivumo pyragui. Belieka pasitaisyti kavos ir mėgautis!

Iš pateiktų produktų išeina 20-25 vnt. pyragėlių.

Reikės:
125 g sviesto ar margarino,
100 g cukraus,
4 kiaušiniai,
200 g miltų,
1 šaukštas kepimo miltelių,
5 šaukštai kakavos,
1 šaukštelis romo (nebūtinai).
Kremui:
500-600 g konservuotų mandarinų,
400 ml kefyro,
100 g cukraus,
150-200 ml grietinėlės,
2-3 šaukštai išbrinkinto ir ištirpinto želatino.

1. Minkštą sviestą ar margariną išsukti su cukrumi ir kiaušiniais iki vientisos masės. Suberti kakavą, miltus ir kepimo miltelius, gerai sumaišyti. Tešlą sukrėsti į skardą, išklotą sviestiniu popieriumi, ir išlyginti 1 cm storiu. Kepti 180° C temp. apie 25 min.
2. Kremui kefyrą suplakti su cukrumi ir 3 šaukštais mandarinų sulčių, supilti želatiną ir sukrėsti iki standžių putų išplaktą grietinėlę, viską gerai išmaišyti. Mandarinus supilti į kiaurasamtį ir nuvarvinti. Dalį mandarinų palikti papuošimui, kitus sudėti į kremą.
3. Ant iškepto ir atšaldyto pyrago lygiu sluoksniu paskleisti kremą ir dėti į šaldytuvą 2-4 val. Išėmus iš šaldytuvo, pyragą supjaustyti nedideliais keturkampiais ir papuošti mandarinų skiltelėmis. Kad geriau pjaustytųsi, pyragą pjauti peiliu, pamirkytu karštame vandenyje.