Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Raganos pirštai – šmaikštūs sausainiai šventiniam stalui

Recepto autorius: Skanėstai

Labai šmaikštūs sausainiukai, tinkami “Halloween’o“ šventiniam stalui. 🙂 Gaminom su sese, tad išėjo superiniai!

Reikia:

  • 150 g sviesto (aš naudojau kepinių margariną)
  • 200 g cukraus
  • 350 g miltų
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 0,25 a.š. druskos
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • migdolų
  • šokolado

Eiga:
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išplakam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušame kiaušinį, vėl labai gerai išmaišome. Likusius sausus produktus sumaišome, pamažu pilame į sviesto masę. Minkom tešlą, turi nelipti prie rankų, bet nebūti per kieta, netrupėti. Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą. Šokoladą su trupučiu pieno išlydom garų vonelėje.

Migdolus nulupame (1min pamirkome užvirintame vandenį, tada greit perliejame šaltu, turėtų lengviau nusilupti odelės). Imame tešlos gabalėlį ir formuojame pirštą. Piršto galiuką patepame šokoladu, gerai įspaudžiame migdolą. Kepame 180 C orkaitėje apie 15min. Skanaus!
"Raganos pirštai"
"Raganos pirštai"